Wipeout Pure

 • Ontwikkelaar SCEE
 • Eerste releasedatum 1 september 2005
 • Platformen PlayStation Portable
 • Gameliner score

Review: Wipeout Pure - PlayStation Portable

De PSP kent nog altijd niet heel erg veel toppers. Toch kwam 'n van de eerste topgames voor de handheld al bij de release. WipeOut Pure was een vette game. Deze futuristische racegame, die razendsnelle actie combineert met zwevende voertuigen en een futuristische look, speelde lekker op Sony´s apparaatje en liet daarnaast ook zien tot welke graphics de PSP in staat is. Nu ligt WipeOut Pulse, de opvolger, in de schappen om de taak van zijn voorganger over te nemen.


2 fast 2 WipeOut

De snelle raceactie ga je aan met verschillende futuristische racevoertuigen, die regelmatig met vijfhonderd kilometer per uur door de bochten van de steden racen. Omdat simpelweg het virtuele gaspedaal indrukken niet leuk genoeg is, bevat WipeOut ook wapens. Deze wapens lopen uiteen van een soort vloedgolf die de hele baan laat schudden en alles op zijn pad schade aandoet tot een simpele raket of een schild. Met het afweergeschut kun je tegenstanders afremmen, om zo vlak voor de finish ze nog even snel inhalen, maar je kunt ze er ook zo lang mee bestoken dat ze exploderen en dus niet meer verder kunnen.

Oud"

WipeOut Pulse verschilt maar weinig van voorganger Pure. Toch is de game daardoor niet slecht. Ten eerste, omdat alle onderdelen die Pure zo goed maakten bewaard gebleven zijn. De game ziet er grafisch namelijk nog steeds erg mooi een stijlvol uit. De futuristische look is gebleven en de snelle gameplay maakt het geheel heerlijk speelbaar. Ook de songs zijn weer erg sfeervol, en mocht je het stijltje niet helemaal ´diggen´, dan kun je altijd nog je eigen muziek gebruiken, want die functie zit er deze keer ingebouwd.

"en nieuw

Zoals gezegd bevat Pulse ook enkele vernieuwingen. à‰'n daarvan is al genoemd, te weten de mogelijkheid eigen MP3´tjes tijdens het racen af te spelen in plaats van de standaard muziek. Een ander nieuwtje is de spelmodus ´Racebox´. In deze modus kun je eigen ´grids´ met races samenstellen. Maar de grootste vernieuwing is waarschijnlijk de toevoeging van een online modus. Niet alleen zul je de meeste racemodi in een Ad-Hoc multiplayer kunnen spelen, maar ook online zul je het tegen ´echte´ tegenstanders kunnen opnemen. Een andere online functie is de mogelijkheid jouw tijden te uploaden naar de WipeOut-website, om zo te laten zien hoe goed jij bent. Verder kun je online ook eigen skins maken, om die vervolgens ook in je eigen spel te gebruiken.


En we gaan nog niet naar huis

Hoewel de online modus voor een verlenging van de speelduur zorgt, is dat op het eerste gezicht helemaal niet nodig. De game draait namelijk sterk om de campaign. Hierin worden je raceskills getest in zeven racemodi, op 24 parcours die samen meer dan tweehonderd races opleveren. Al deze races kun je weer spelen in verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor de game nog meer speelduur krijgt. Al met al bevat de game van zichzelf al erg veel content om je tientallen uren mee te vermaken- Toch weet Sony de game nóg langer te maken, want er zijn ook downloadbare packs beloofd, die extra parcours, voertuigen en skins bevatten.

Het eindoordeel van Bart Ruijter

WipeOut Pulse is een waardig opvolger van 'n van de eerste toppers voor de PSP. De game heeft alle goede dingen, zoals sounds, graphics en gameplay, behouden en heeft daar als belangrijkste punt een online modus bijgevoegd. De game is erg groot, waardoor hij je zeker tientallen uren zoet kan houden, zeker wanneer je bedenkt dat er ook nog expansion packs te downloaden zullen zijn. Deze game is zeker een aanrader, mits het futuristische stijltje je een beetje aanspreekt.

 • Pluspunten
 • Uitgebreid
 • Stijl
 • Snelle actie
 • Online
 • Minpunten
 • (Futuristisch stijltje niet voor iedereen)
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?