Check hier alle E3 2021-content

Wheels of Destruction

 • Ontwikkelaar Sperasoft
 • Eerste releasedatum 3 april 2012
 • Platformen PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Wheels of Destruction - PlayStation 3

Wanneer je de game opstart ziet het er allemaal erg leuk uit. Je wordt goed verwelkomt door de aansprekende interface met bijbehorende audio. Maar of de game daadwerkelijk ook zo leuk is zoals het doet lijken? Zelf wist ik helemaal niks van de game af en dacht dat het gewoon weer zo'n simpel racespelletje zou wezen. Echter, dit bleek niet het geval. Het was juist het tegenovergestelde en zat vol met spetterende actie!

Ik zag direct al een leuk knopje staan, genaamd Garage. Nieuwsgierig als ik ben klik ik daarop en ik kon direct verder naar rewards. Hier bleek al snel dat er wapens in het spel waren. Wat moet ik er van denken? Een race, met wapens? Hoe kan je dan racen? Na alles in de garage een beetje te hebben bekeken, lijkt het een uitdagend spelletje te zijn. Tijd om dan eindelijk eens te gaan testen. Hoe dit ging? Dat lees je verderop.

ontbrekende afbeelding

Keuzes?

In de game is er erg weinig keuze qua speltypen. Wanneer je wilt spelen kan je kiezen uit online, offline en kijken. Daarnaast kun je nog een spelletje met een vriend samen doen. Offline heb je de mogelijkheid uit Death Match, Team Death Match en Capture The Flag. Drie speltypes waarmee je het moet doen. Achja, dan maar Death Match. Let's go! Naast de speltypen is er overigens wel veel keuze voor auto's. Althans, je kan een aantal verschillende 'classes' kiezen. Zo heb je soldier, assassin, engineer en ga zo maar door. Al deze auto's hebben weer verschillende eigenschappen. Daarnaast heb je, als je verder in het spel komt, ook meer keuze uit wapens. Dit maakt de game een stuk leuker dan in het begin.

ontbrekende afbeelding

'Ik wil rechtdoor, niet rechts!'

De omgevingen zien er erg leuk uit, het spreekt erg aan. Maar wanneer je daadwerkelijk moet beginnen zul je zien dat de besturing echt dramatisch is. Sturen doe je met de linkerjoystick, maar de camera beweeg je ook met de joystick. Het is dus erg lastig om de baan te kiezen die jij precies wil. Je kan niet om je heen kijken of er iemand in de buurt is, want dan draai je je auto ook automatisch die kant op. Verdere besturing is wel redelijk. Schieten doe je gewoon met R1, en het andere wapen gebruik je met L1. Allemaal erg logisch, alleen ik zat natuurlijk weer te pielen met mijn wagentje. Hoe moet dat ding vooruit? Was achteraf gewoon R2 natuurlijk, terwijl ik het kruisje er bijna uit had gedrukt.

Vol met echte, neppe actie

Ondanks de weinige keuzes en de minimale besturing is het toch een vermakelijke game om te spelen. Althans, actie zit er genoeg in en het is zeker leuk om je tegenstander van de baan af te knallen. Mijn verwachtingen zijn echter totaal niet uitgekomen. Zoals ik zei had ik een race-game verwacht, maar dit was eigenlijk gewoon een battle, maar deze keer met auto's in plaats van soldaten. Het gaat allemaal hartstikke snel en je moet overal op je hoede blijven. De computer helpt je gelukkig nog een beetje met het richten, maar toch kan je het beste je ogen eventjes openhouden. Van alle kanten kan je beschoten worden met gewone, maar ook zeer zware wapens. Tegenstanders komen van links, rechts, achter, boven, en van plekken waarvan je het niet kan bedenken. De game zit vol met explosies en vuurgevechten, wat het toch wel weer een beetje leuk maakt.

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Kevin Dijkstra

Wheels of Destruction heeft zo zijn voor- en nadelen. Persoonlijk absoluut niet een game voor mij, maar toch eens leuk om te spelen. De interface nodigt echt uit om de game te gaan spelen, en wanneer je de game uberhaupt speelt zul je je ogen uitkijken naar de omgeving. Het is echter een fictieve game, waarbij veel onmogelijke dingen gebeuren. De besturing in de game is echter niet goed. De camera en het stuur zitten aan dezelfde controls, iets wat toch wel zwaar irritant is. De actie in de game is dan wel weer goed, er zijn veel gevechten, explosief en tegenstanders kunnen overal wegkomen. Jammer genoeg zijn er weinig speltypes, dus ik vraag me af hoe lang de game leuk blijft om te spelen. Het lijkt echt een game die je alleen speelt als je je zwaar verveelt.

 • Pluspunten
 • Veel actie en geweld
 • Mooie interface
 • Minpunten
 • Besturing is niet goed
 • Erg weinig keuze qua speltypen
 • Alleen een game voor als je je erg verveelt
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?