Warriors: Legends of Troy

 • Ontwikkelaar Koei Tecmo Games
 • Eerste releasedatum 18 maart 2011
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Warriors: Legends of Troy - Xbox 360

Dankzij Homeros' Ilias leerde iedereen de stad Troje kennen, maar tegenwoordig verschijnt Troje niet alleen in boeken. Koei Canada heeft het verhaal de gamewereld ingebracht met Warriors: Legends of Troy. We krijgen nu dan ook de kans om ons letterlijk een weg door de game te hakken en te slaan. Van een rustig boek naar totale chaos.

Troy

In Legends of Troy kruip je in de huid van verschillende karakters uit die tijd en vecht je een weg door de tienjarige oorlog. Achilles, Hector, Paris, Odysseus en Penthesilea zijn speelbaar in de game. Het maakt dus niet uit of je nou kiest voor de Grieken of Trojanen, je krijgt beide verhalen mee. Elk van deze beschavingingen hebben zo hun eigen kijk op het verhaal en doordat de karakters door de game heen worden afgewisseld krijg je het verhaal vanuit verschillende perspectieven mee. Nou lijkt het in eerste instantie een realistisch verhaal, maar niets is minder waar. Je krijgt namelijk ook te maken met mythische wezens.
Het mooie aan de game is dat je naast een mooi verhaal ook echt wordt meegesleurd in een mythologische Griekse setting. De game mag er grafisch dan niet geheel perfect uitzien en de animaties zijn ook niet honderd procent zuiver, een Grieks sfeertje weet de game zeker over te brengen.

Hack en Slash

Op het eerste gezicht lijkt Warriors op een simpele hack en slash-game. Je drukt gewoon honderden keren op 'n en dezelfde knop en de vijanden vallen vanzelf wel neer. Toch is er wel degelijk een gevechtssysteem met wat diepgang aanwezig. Naast hakken en slaan kun je ook pijlen opvangen met je schild, wapens oppakken van verschillende vijanden en gooien voor een instant kill, gebruik maken van een counter attack-systeem en naarmate de game vordert kun je steeds meer wapens gebruiken. Daarnaast krijg je steeds verschillende challenges mee om een beetje variatie te creëren.
Om ervoor te zorgen dat je niet constant op dezelfde knop blijft rammen, zijn de leiders van de groepen die je tegenkomt en de eindbazen een stuk slimmer en zul je gebruik moeten maken van uitwijkmanoeuvres, je schild en meerdere wapens om te kunnen winnen. Het spel is dus zeker niet een-twee-drie uit te spelen.
Het grootste minpunt bij dit soort gevechten is het lock-on systeem. De camera wordt automatisch bijgestuurd en laat altijd het gezichtsveld zien. Het is dan ook erg lastig om je vijand in de gaten te houden terwijl je tegelijkertijd wegrent om dekking te zoeken. Je moet je altijd omdraaien voordat je de vijand weer in het vizier te krijgt.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Warriors: Legends of Troy is zeker geen verkeerde game. Afgezien van een aantal minpuntjes is de game zeker de moeite waard om te spelen. Al moet ik er wel alvast bij zeggen dat ondanks dat het gevechtssysteem wat diepgang bevat, je van hack en slash-games moet houden. Daarnaast moet je enigszins interesse hebben in de mythologische Griekse setting, maar dat is natuurlijk meer dan logisch. Je koopt een game niet wanneer de settings je al niet aanstaan.

 • Pluspunten
 • Mythologische Griekse setting
 • Goed verhaal
 • Afwisselende challenges
 • Minpunten
 • Animaties zijn niet honderd procent zuiver
 • Slechte lock-on besturing
 • Kan grafisch beter
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?