Warhammer 40,000: Space Marine

 • Ontwikkelaar Relic Entertainment
 • Eerste releasedatum 6 september 2011
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Warhammer 40,000: Space Marine - Pc

Het bloed druipt van je heilige power armor. Het is alleen niet jouw bloed, maar ook dat van de ork die je net in tweeën hebt gehakt met je power axe. Zijn maten zijn op wraak uit en stormen op je af. In reactie laat je je bolt gun spreken middels een hagel aan explosieve kogels, welke de aanvallende orken al snel tot plasjes bloed doen veranderen. Je herlaadt je bolt gun en loopt door terwijl je medestrijders de laatste restjes orken in de kamer afmaken. Je loopt de lift in, welke je dichter naar je doel brengt. Bovenaangekomen rennen er weer tientallen orken luidschreeuwend op je af. Je richt je bolt gun, wetend dat deze schepsels geen enkele kans maken tegen een heuse Space Marine!

onbekend

Warhammer 40,000: Space Marine

In deze nieuwe game, ontwikkeld door Relic en uitgegeven door THQ, neem jij de rol aan van Captain Titus van de Ultramarines. Titus is een van de Space Marines, genetisch veranderde supersoldaten die in zware pantsers als laatste verdediging van de mensheid dienen. Beladen met deze heilige taak word je hulp ingeroepen om de forge world Graia te helpen beschermen tegen een ork-invasie. Deze planeet is een belangrijke fabriekswereld waar zelfs een 200 meter hoge Titan gevechtsmachine staat. Tactische waarde: absoluut. Deze planeet moet tegen deze invasie beschermd worden wil het Imperium van de Mens deze machine niet verliezen!

Met de kettingzaag door het hoenderhok

In Warhammer 40,000: Space Marine mag je in third-person mode los gaan op de vijanden van het Imperium. Hierbij volg je een verhaallijn die het beste als een actiefilm te beschrijven is. Er zitten epische gevechten in waar je het tegen tientallen vijanden tegelijk op moet nemen en brute gevechten tegen bazen en voertuigen. Deze achtbaan neemt je mee in de industriële en duistere sci-fi setting van de Warhammer 40,000-setting, waarin de mensheid van alle kanten wordt belaagd door gevaarlijke dreigingen. Het ene moment vecht je op de grond, op andere momenten vanuit vliegtuigen, om vervolgens op een soort reuzetrein tussen de grote steden je vijanden te pletten. De middelen die je tot je beschikking hebt variëren van een chain sword (jawel, een kettingzaag-zwaard) tot een laser-kanon. De wapens die je bij je draagt zijn grotendeels te wisselen op vaste punten en momenten in het spel en naarmate je verder komt krijg je meer opties tot je beschikking. Maar als je deze wapens toepast is de actie het beste als volgt te beschrijven: je pakt een gang. Deze hang je vol met overrijpe meloenen en tomaten. Vervolgens ga je hier zwaaiend met een fikse honkbalknuppel doorheen rennen.
Het resultaat in de game is, zoals je je al voor kunt stellen, aardig bloederig! Het mooie blauwe pantser zit na een gevecht onder het bloed, terwijl je vijanden in stukken om je heen liggen. Dit gebeurt al helemaal als je een vijand, nadat je hem hebt gestund, op brute wijze executeert! Naast de health die je hierdoor terugkrijgt geeft dit ook een mooie animatie van de gruwelijke dood die je uitdeelt aan je ongelukkige slachtoffer. Ook kun je in je fury mode gaan als je hard genoeg hebt geslagen en geschoten om deze balk vol te krijgen. Als je deze aanzet, ploeg je als een engel des doods door je vijanden heen in close-combat of heb je een bullet time als je op afstand op ze schiet, zodat je extra makkelijk hoofden als rijpe tomaten uit elkaar kunt laten spatten. Deze heerlijke actie duurt alleen niet zo lang als je zou willen. Na ongeveer acht uurtjes ben je er wel doorheen, maar dat zou ik als het enige minpunt aan deze game kunnen hangen.

onbekend

Door het vizier van een Space Marine

Grafisch is Warhammer 40,000: Space Marine als zeer goed te beschrijven. De actie is soepel en goed gedetailleerd, waarbij de Space Marines hier letterlijk met kop en schouders bovenuitsteken. De overgang van afstands- naar close-combatwapens is vlekkeloos en komt natuurlijk over. De bloedzee die uit je vijanden komt als je ze aan stukken schiet of hakt geeft net die extra grijns op je gezicht, waardoor je steeds meer wilt! De geluidseffecten zijn lekker bruut en voorzien van een dosis pit die helemaal in deze game past. Als je een vijand stukschiet klinkt die laatste impact extra bloederig terwijl het lichaam levenloos in elkaar zakt. De epische filmmuziek maakt dit actiefilmwaardige plaatje af!

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Met Warhammer 40,000: Space Marine laten THQ en Relic weer eens zien dat ze de Warhammer 40,000-setting helemaal in de vingers hebben. Deze game is net zo episch opgezet als de setting, met over-the-top actie en geweld. De combinatie van brute actie, goede graphics, geweldige muziek en geluidseffecten maken deze game tot een actiefilm-achtbaan die zijn weerga niet kent. Alleen is de game, net als bij een achtbaan, iets aan de korte kant. Met acht uurtjes ben je er doorheen, maar net als bij een achtbaan lijkt het veel langer! Voor fans van de Warhammer 40,000-setting is deze game een must-have, maar ook als je niet bekend bent met de setting is deze game er een die je moet proberen! For the Emperor! Houd de site in de gaten voor mijn ervaringen met de multiplayer die Warhammer 40,000: Space Marine rijk is!

 • Pluspunten
 • Brute actie!
 • Gave animaties
 • Mooie graphics
 • Geluid en muziek zijn super
 • Actiefilmgevoel
 • Brute actie!
 • Minpunten
 • Aan de korte kant
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?