Check hier alle E3 2021-content

Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising

 • Ontwikkelaar Relic Entertainment
 • Eerste releasedatum 12 maart 2010
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising - Pc

Terwijl je eenheid Space Marines zich klaarmaakt voor de strijd overpeins je je keuzes van de laatste tijd. Het geraas van de motoren van de droppod waarin je je bevindt maakt het moeilijk om je te concentreren. Het gevoel besluipt je dat de lange strijd tegen de machten van Chaos je aan het twijfelen brengt aan het Imperium. Je bant snel deze ketterse gedachten uit je hoofd. Je bent een Space Marine, genetisch gemanipuleerd om de sterkste voorvechter te zijn van Het Imperium en de Keizer! De harde knal van de landing van de droppod haalt je uit je dagdroom. Wapens getrokken stormen jij en je mede marines uit de droppod, klaar om het tuig van Chaos een lesje te leren!

The return of that most hated foe

In de RTS game Dawn of War II: Chaos Rising zien we de terugkeer van de Blood Raven Space Marines, na het verslaan van de Tyrranid invasiemacht die deze sector van het Imperium aanviel. Na een korte periode van rust en wederopbouw verschijnt plotseling een planeet die lang geleden verdwenen was. Deze planeet was opgeslokt door de Warp, een alternatieve realiteit waar duistere machten loeren. De Blood Ravens gaan onmiddellijk op onderzoek uit, waar zij als snel de ware dreiging ontdekken. De goden van Chaos, duistere goden die hun zinnen hebben gezet op de verovering van het Imperium van de mens, hebben hun volgelingen de nog verzwakte sector ingestuurd. Hun handlangers, Chaosdemonen en de corrupte Chaos Space Marines, vallen de sector binnen om de vlag van hun duistere meesters te planten op de werelden van de Blood Ravens. Aan jou om deze duistere invasie te stoppen en niet toe te geven aan de corrumperende kracht van Chaos!

Sanity is for the weak!

Dawn of War II: Chaos Rising borduurt verder op de gameplay en graphics die Dawn of War II al tot een succes maakten. De grapics en omgevingen zijn als vanouds uitstekend en rijk ingericht, waarbij de actie uit je monitor spat. De succesvolle mix tussen RPG en RTS, waarin je de statistieken en uitrusting van je troepen zelf kon bepalen is nu echter aangevuld met nieuwe eenheden, waaronder de Space Marine Librarian, een soort Space Marine tovenaar die een ondersteunende rol heeft, en een corruptiemeter. Dit laatste is bepalend voor de morele integriteit van je troepen, en heeft impact op de manier waarop het verhaal eindigt. Je kunt op vele manieren corruptie oplopen, variërend van gewoon in de buurt van vuige Chaos aanbidders zijn tot het falen van objectives in missies. De verleiding tot corruptie wordt nog verhoogd door de aanwezigheid van corrumperende uitrustingsstukken, welke veel sterker zijn dan normale uitrusting, maar wel extra corruptie aan je troepen geven. Naar mate de corruptie van je troepen stijgt, krijgen ze ook steeds vuilere en duisterdere machten. Op welke manier je speelt bepaalt de uitkomst van de campagne, dus aan jou de keuze: De verlichte weg van de Keizer of het duistere pad van de Chaos Goden?

Toegevoegde waarde

Hoewel Dawn of War II: Chaos Rising het originele Dawn of War niet nodig heeft om veel plezier te geven, is het wel de moeite waard ook deze game te bezitten. In de multiplayer games krijg je toegang tot de Chaos legers die met hun Chaos marines en demonen een geduchte tegenstander vormen voor elke tegenstander. De nieuwe gameplay die dit leger biedt is een welkome toevoeging aan de al aanwezige Eldar, Space Marines, Space Orcs en Tyrranids. Om de laatste vier te kunnen spelen heb je echter wel het originele Dawn of War nodig. De Last Stand gamemodus, een nieuwe gratis uitbreiding waarin je het met twee andere spelers zo lang mogelijk uit moet houden tegen een oneindige golf tegenstanders, wordt aangevuld met de krachtige Chaos Scorcerer. Deze krachtige magiër brengt de krachten van Chaos naar deze toch al succesvolle gamemode.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Dawn of War II: Chaos Rising is een waardevolle aanwinst in de Dawn of War reeks. De game staat bol van diepgang en verhaal, en dat is wat deze gamereeks onderscheidt van andere RTS titels. Wel jammer is dat de single player campagne nogal kort is, vooral omdat hij toch goed gevuld is met diepgang en een goed verhaal. De keuze tussen puur blijven of toegeven aan de corrumperende Chaos goden is een uitstekende toevoeging aan een al toffe game. De aanvulling van de Chaos factie voor multiplayer is echter al reden zat om deze game te halen, daar de Chaos demonen en Chaos Space Marines het je tegenstanders goed zuur kunnen maken. Als je al fan bent van Dawn of War II is deze uitbreiding een must-have, maar waak wel voor de macht van Chaos!

 • Pluspunten
 • Chaos factie nu speelbaar
 • Extra eenheden
 • Veel diepgang
 • Morele keuzes
 • Minpunten
 • Singleplayer campagne is (te) kort
 • Slechts 'n extra leger
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?