Review: Virtua Tennis 4 Xbox 360

Geplaatst:

Niet iedereen wil elke keer wanneer hij of zij zin heeft om te tennissen naar de tennisbaan gaan. Daarom is er een game zoals Virtua Tennis 4 die de sport in je huiskamer moet brengen. Of dit zo is, lees je in deze review.

Makkelijk

Wanneer je begint verwacht je, zoals bij elke andere sportgame, dat je de eerste wedstrijden zal verliezen. Bij Virtua Tennis 4 is dit helemaal niet het geval. Vanaf het begin versla je met je net beginnende poppetje Nadal met gemak, je slagen zijn uitmuntend en je ene smash is nog beter dan de andere. Voor mensen die deze game nog nooit gespeeld hebben is dit fijn, maar voor de ervaren jongens is dit een ramp. Eigenlijk kan je een wedstrijd makkelijk winnen door alleen maar gewone slagen uit te voeren, waar je in het normale tennis vooral punten ziet komen uit zachte lobjes en listige balletjes.

World Tour

Het beste gameonderdeel is zonder twijfel de World Tour. Bij World Tour draait het erom om met jouw zelfgemaakte poppetje de tennistop te bereiken. Dit doe je door middel van over een soort bordspel heen te wandelen. Dit doe je met kaartjes waarop staat hoeveel passen je mag doen. Onderweg kom minigames tot grote toernooien tegen en zul je tegen je rivalen moeten tennissen.

Kinect

Het grootste drama bij deze game is de gameondersteuning van de Kinect. De Kinect registreert niet altijd of je nou een backhand of een forehand slaat en hij pakt niet alle bewegingen. Wat mij betreft hadden ze het achterwege kunnen laten.

AI tegenspelers

De AI van je tegenspelers laat zeer te wensen over. Waar sommige ballen met alle spin van de wereld makkelijk worden teruggespeeld worden normaal rustige balletjes gewoon negeert door je tegenspelers. Het lijkt gewoon soms of je tegenspelers geen zin hebben om die ene verre bal nog te gaan halen en late deze ook dan vaak aan zich voorbij gaan.

Minifantastisch

Wat echt iets verfrissend is, zijn de minigames. Met allemaal leuke en grappige minigames probeert Virtua Tennis 4 een extraatje te brengen, wat gelukt is. Waar je soms hysterisch met kuikens over het veld loopt terwijl er op je wordt geschoten met tennisballen, moet je een andere keer zoveel mogelijk ballen in een voetbalgoal zien te serveren terwijl de keeper ze probeert tegen te houden.

Het eindoordeel van Bengt Schuitemaker

Virtua Tennis 4 is iets nieuws in het tennisgenre door het nieuwe World Tour-onderdeel. De minigames zijn verfrissend en ook leuk voor mensen die niet kunnen of willen tennissen, zodat zij toch lekker deze game kunnen gaan spelen. Helaas voor mensen die als een debiel voor de Kinect willen zwaaien, is dit geen game om in huis te halen. Het grootste minpunt van deze game is toch wel de AI. Zelfs een oma van tachtig zal de zachte balletjes nog kunnen terugslaan, terwijl dit voor een Nadal of Federer alle moeite kost en ze het ook soms te veel inspanning vinden om die bal nog te gaan slaan en hem maar aan zich voorbij laten gaan.

    Goed
  • Erg makkelijk om in de game te komen
  • Alle licenties zijn compleet
  • Superveel en goede minigames
  • Leuke World Tour
  • Slechte Kinect-ondersteuning
  • Te arcade
  • AI van je tegenspelers
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Virtua Tennis 4

Series

Virtua Tennis

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, PlayStation Vita

Releasedatum

29 april 2011

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord