Viking: Battle for Asgard

 • Ontwikkelaar The Creative Assembly
 • Eerste releasedatum 28 maart 2008
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Viking: Battle for Asgard - PlayStation 3

Wie droomt er nou niet van een Viking te zijn? Andere stammen afslachten en daarna hun vrouwen verkrachten. Met Viking: Battle For Asgard kun jij de Viking zijn, een Viking met een verleden.

Godin van de liefde


Het verhaal begint wanneer Skarin, een sterke Viking, de strijd verliest tegen de krachten van Hel. Gelukkig voor Skarin keek de Godin van de liefde, Freya, toe en bracht hem weer tot leven. Hij moest dit wel onder een voorwaarde doen. Hij moet Hel en zijn troepen compleet afslachten tot er niemand meer over is.

Het verhaal van deze game zit goed in elkaar en nodigt je uit om meer te gaan spelen. Helaas is er wel een minpunt. Skarin praat namelijk niet terug tegen zijn vrienden. Meerdere games doen dat niet, zoals Half-Life, maar bij Half-Life zie je ook het personage niet en bij Viking wel. Daarom zien de dialogen er wat vreemd uit.

Wat wil je als eerst doen?

In Viking: Battle For Asgard ben je vrij om te doen wat je wil. Wil je eerst missie B doen en daarna A? Je bepaalt het zelf. Je hebt een aantal eilanden. Op ieder eiland moet je bepaalde opdrachten uitvoeren en daarna komt het grote gevecht tegen Hel's troepen. Dit moet je bij elk eiland doen. Dit klinkt misschien eentonig, maar dat is het zeker niet. Je doet telkens andere opdrachten zoals Viking clans bevrijden, een draak oproepen en bepaalde voorbereidingen maken voor het grote gevecht. Het vechten werkt overigens heel goed. Je kunt veel combo's gebruiken en je hebt krachten zoals een vuurzwaard. Het vechten is ook heerlijk bruut. Als je je vijand verzwakt hebt, kun je hele mooie finishing moves uitvoeren. Deze finishing moves worden wel snel repetitief bij de normale vijanden. Je hebt bij deze game ook weer Quick-Time Events, vooral bij eindbazen.

Grafisch dieptepunt

Grafisch doet de game wat het moet doen. De omgevingen zijn mooi vormgegeven en het geweld spat in volle glorie van je beeldscherm. Helaas zakt de framerate zo nu en dan wel in tot een dieptepunt en dan met name bij grootse gevechten. De game is dan nog wel speelbaar, maar het werkt niet echt lekker. Daarnaast zijn de schaduweffecten ook niet altijd even goed uitgewerkt. Al met al past het grafische plaatje wel goed bij de game en dat zie je en voel je.

Waar is het geluid?

Het geluid is matig. Niet de kwaliteit van het geluid, maar meer de kwantiteit. Soms valt het geluid gewoon geheel weg en dat haalt gelijk de emotie uit het vechten weg. Soms is de muziek er wel en soms gewoon niet. Dat is erg jammer en had beter gekund.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Viking: Battle for Asgard is voor mij de enige echte Viking game. Het is bruut en hard, de graphics hebben wat schoonheidsfoutjes, maar als je daar doorheen kijkt heb je een hele mooie game. Het geluid laat zo nu en dan wel wat steken vallen, wat je snel zult merken. Als je hiermee kunt leven heb je een hele mooie game waarvan je lang plezier van zult hebben.

 • Pluspunten
 • Lange speelduur
 • Veel combo's
 • Lekker goor
 • Sterk verhaal
 • Minpunten
 • Stil hoofdpersonage
 • Geluid valt weg
 • Framerate zakt in
 • Repetitieve finishing-moves
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?