Vertigo

 • Ontwikkelaar Icon Games Entertainment
 • Eerste releasedatum 27 maart 2009
 • Platformen Pc, Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: Vertigo - Nintendo Wii

Vertigo is een Latijnse benaming voor draaiduizeligheid. Er wordt een gevoel van draaien of tollen ervaren, terwijl het lichaam in feite geen bewegingen maakt. In de game Vertigo beweeg je met een bal over verschillende parkoersen waarbij het naast behendigheid ook om snelheid en puzzeloplossend vermogen draait. Of ik van Vertigo ook draaiduizelig werd lees je verder in deze review.

Keep on rollin'

Om deze game te spelen raad ik je aan te gaan staan voor je televisie, zodat je beter in staat bent om te navigeren. Je hebt alleen de Wii Remote nodig of een Wii Balance Board. Voor deze review is alleen met de Wii Remote gespeeld en kan er geen oordeel worden gegeven over hoe de gameplay is op het Wii Balance Board. Begin ook eerst met oefenen in de Practice mode om te leren hoe de Wii Remote vast te houden en de bal zo goed mogelijk naar het eindpunt te brengen. Je hoeft niet bang te zijn dat dit lang gaat duren. Binnen een kwartier heb je de basis al onder de knie.

Xorber

In Vertigo ben je een Xorber, lid van de Elite Xorb racing corporation. Verdeeld over - uiteindelijk - 9 verschillende werelden leg je 54 parkoersen af, elk met verschillende moeilijkheidsgraden. En deze lopen uiteen van makkelijk tot zeer moeilijk. Bij elk parkoers kan je een gouden, zilveren of bronzen medaille winnen, mits je de eindstreep binnen de aangegeven tijd haalt. En dat kan variëren van een kleine minuut tot zo'n drie minuten. De parkoersen bevatten ook zogenaamde shortcuts, waardoor je snel de finish kan bereiken, maar deze zijn niet makkelijk te vinden. Je zult dus de parkoersen meerdere keren overspelen om je tijd te verbeteren en de snelste route te vinden. Aan het einde van een parkoers verdien je punten om je bal verder te kunnen upgraden. Denk hierbij aan zaken als meer snelheid geven aan de bal, of de remtechniek te verbeteren. Hoe meer punten je dus besteedt aan het tunen van de bal, hoe preciezer deze zich laat manoeuvreren over de parkoersen.

De camera draait goed mee met de bal, maar zo af en toe als je 180 graden moet draaien met de bal, heeft de camera hier moeite mee en kost het onnodig veel tijd, waardoor de kans bestaat dat je een medaille misloopt.

De werelden waarin de parkoersen worden afgelegd hebben een science-fiction achtig uiterlijk en zien er redelijk uit. De muziek bestaat uit lekker klinkende electro en verhoogt het sfeertje nog eens. Iedere wereld heeft hetzelfde deuntje en je hoort dus steeds hetzelfde nummer op de parkoersen. Iets meer afwisseling in de muziek was dan ook welkom geweest.

Multiplayer pret

Naast de singleplayer bevat Vertigo ook een (offline) multiplayer gedeelte dat met maximaal vier spelers gespeeld kan worden. De multiplayer bestaat uit de volgende minigames: Xorb Bowling, Time trial mode, Xorb Ball en Xorb Fight. In Xorb Bowling bowl je met je maten op niet-conventionele bowlingbanen, maar wel met dezelfde regels als bij het bowlen. Time trial mode is een wedstrijd om zo snel mogelijk het einde van een parkoers te halen. Xorb Ball is een futuristische vorm van voetballen en Xorb Fight is een death-match in de arena, waarbij je met de aanwezige wapens zo veel mogelijk schade probeert aan te richten bij je tegenstander.

Het eindoordeel van Sander Mebus

Vertigo is een leuke game geworden, waarbij het draait om behendigheid, snelheid en puzzelen. De besturing van de Wii Remote verloopt lekker soepel en hoe meer punten er verdiend en besteed aan het tunen worden, hoe preciezer de bal zich gaat gedragen. De singleplayer is uitdagend genoeg om je een tijdje zoet te houden, maar ga er wel vanuit dat je meerdere parkoersen vaker zult overspelen. Trial and error is dan ook vaak van toepassing. De mini-games in de multiplayer hebben mij aangenaam verrast en bieden je veel plezier met je vrienden. Een complimentje dan ook voor het Amsterdamse Playlogic voor het uitbrengen van Vertigo. Een onverwacht leuke game voor een redelijke prijs.

 • Pluspunten
 • Uitdagend
 • Soepele besturing
 • Electromuziek
 • Leuke multiplayer
 • Minpunten
 • Camera draait niet altijd lekker mee
 • Grafisch redelijk
 • Pittige hersenkrakers
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?