Ultimate NES Remix

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 6 november 2014
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Gameliner score

Review: Ultimate NES Remix - Nintendo 3DS

1986, dat was het wonderlijke jaar waarin de Nintendo Entertainment System werd geïntroduceerd in Europa. Veel meesterlijke games volgden, waaronder Super Mario Bros., Duck Hunt, The Legend of Zelda en Excitebike. Dat zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden, want er zijn genoeg goede games in de NES-collectie. En voor wie de games van de NES niet kent, heeft Nintendo de Virtual Console in het leven geroepen. Daar kan je genoeg NES-games uitproberen. Maar soms is dat niet genoeg, soms wil je een kleine uitdaging. Daarvoor bestaat Ultimate NES Remix: een kleine collectie NES-games met veel uitdagende gameplay waar je wel wat tijd in kan verliezen.

ontbrekende afbeelding

Wat makkelijk, zeg

Hoe lastig games op de NES ook waren, toch heb ik het gevoel dat de games gesimplificeerd zijn voor deze Remix-collectie. In het begin heb je haast het idee dat de uitdagingen die je voorgeschoteld krijgt iets te makkelijk zijn. Zo zal je met Super Mario drie Goomba's moeten killen of de vlag bereiken. Klinkt simpel en dat is het ook. Ga er maar van uit dat je per game ongeveer tien opdrachten krijgt in het begin. Van die tien kan je ze allemaal met drie sterren beëindigen. Maar als je eenmaal verder komt, worden de uitdagingen groter en lastiger. Zo kan 'n uitdaging bestaan uit vijf onderdelen. Dus als je het makkelijke begin kan trotseren, zal je beloond worden met wat meer uitdaging.

Surprise, surprise!

Aan het begin heb je te maken met de basisselectie aan games. Zo heb je Super Mario Bros., Donkey Kong, Kirby en natuurlijk het Remix I-pack. Logischerwijs moet je een hoop uitdagingen vrijspelen en met elke ster die je verdient krijg je ook deze mogelijkheid. Het enige wat daaraan een kleine irritatie opwekte, is dat bij elke vrijgespeelde uitdaging je dat door middel van een 'cutscene' kennis werd gemaakt. Je ziet dus letterlijk de uitdagingen openen en kan dit niet overslaan. Als je je best hebt gedaan en een aantal uitdagingen hebt vrijgespeeld, kan je een minuut wachten voordat je verder kunt. Maar eens in de zoveel tijd word je beloond met nieuwe games. Na ongeveer honderd sterren had ik al The Legend of Zelda, Mario Bros., Punch-Out!! en Dr. Mario vrijgespeeld. Eindelijk!

ontbrekende afbeelding

Voor de variatie

Allemaal leuk en aardig, die NES-uitdagingen, maar waar is de multiplayer of een kampioenschap? Multiplayer krijg je niet, dus samen met vrienden Mario Bros. spelen zit er niet in. Maar daarbij krijg je wel een paar rankingkampioenschappen in de vorm van Speed Super Mario Bros. en Championships. Wat je bij Speed SMB mag doen, is simpelweg SMB spelen, maar dan met dubbele afspeelsnelheid. Lastig, heel erg lastig. Van de vele keren dat je het probeert, zal je maar weinig keren de finish bereiken. In Championships krijg je een reeks uitdagingen uit verschillende games en moet je daar zo goed en snel mogelijk een mooi einde aan breien. Als je dat lukt, krijg je een aantal punten en daarmee kun je je meten met de rest van de wereld.

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Boy Apfel

Met het spelen van Ultimate NES Remix heb ik een aantal goede herinneringen opgehaald van een paar van mijn favoriete games. Het is leuk om delen van die games te kunnen spelen en daar een uitdaging bij te kunnen vinden. Hoewel de game in het begin veel te makkelijk is, wordt het na een tijdje doorspelen een stuk uitdagender. Maar zoals verwacht is dit soort gameplay een beetje eentonig en ligt het helemaal aan jezelf hoelang je het vol kan houden. Omdat multiplayer ontbreekt, is het fijn om te zien dat er wel wat Championships zijn. Zo heb je nog een beetje het idee met anderen te kunnen gamen en breekt het de eentonigheid van de game. Al met al is het een vermakelijke game, maar verwacht niet complete NES-games te kunnen spelen, het gaat hier puur om delen van de games.

 • Pluspunten
 • Oude NES-games herbeleven
 • Championships
 • Uitdaging na een tijdje
 • Minpunten
 • Te makkelijk in het begin
 • Geen complete games
 • Eentonig
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?