Review: Two Worlds 2 Xbox 360

Geplaatst:

Two Worlds verscheen in 2007. De game was zeker niet slecht, maar kreeg niet bepaald hoge cijfers. Of ontwikkelaar Reality Pump alle kritiek ter harte heeft genomen, lees je in deze review. Genoeg tijd om van deel 2 een succes te maken hebben ze in elk geval zeker gehad, aangezien de game vaak werd uitgesteld. Nou maar hopen dat dit de game daadwerkelijk goed heeft gedaan.

The Escape

Het verhaal van Two Worlds 2 gaat verder waar deel 1 is opgehouden. Dit is dan ook gelijk de voornaamste reden waarom ik in het begin niet veel van het verhaal snapte. Deel 1 heb ik zelf namelijk nooit gespeeld. Beetje bij beetje wordt het verhaal echter wel duidelijk. Het begin gaat echter wel erg snel.

Je bent je tweelingzus Kyra kwijt, de wereld wordt bedreigd door de duisternis, je komt vast te zitten in de kerkers van Gandohar en vervolgens weer bevrijdt door een groep Orcs. Erg onlogisch allemaal, aangezien de Orcs je meest gehate vijanden zijn. Daarnaast worden deze Orcs geleid door de Dragonqueen. Je wordt overspoeld met vragen. Tijdens de zoektocht naar je zus om Antaloor van de duisternis te bevrijden, worden deze vragen langzaam aan beantwoord.

Gigantisch

De wereld van Two Worlds 2 is echt gigantisch. Je kunt echt alle kanten op in de game en naast lopen kun je ook nog zwemmen, zeilen, paardrijden, teleporteren, boogschieten, enzovoorts. Naast het verhaal zijn er dus nog genoeg andere dingen die je bezighouden in de game. De wereld is namelijk niet alleen enorm, het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. De ontwikkelaar heeft zeker op details gelet, zoals de golven in het water of het uizicht over de verschillende eilanden. Daarnaast kun je enorm veel items vinden tijdens je quests.

Dit maakt de gameplay natuurlijk erg leuk, maar de game moet natuurlijk ook een moeilijkheidsgraad bevatten. De vele vijanden die je op de eilanden tegen het lijf loopt weten dit enorm goed naar een hoger level te brengen. Om deze vijanden te verslaan kan je kiezen tussen een pijl en boog, magie of gewoon een zwaard/bijl om mee rond te zwaaien. Je kunt vijanden overigens ook besluipen, om ze vervolgens met je dolk onopgemerkt neer te halen.

Besturing

De game is erg goed, maar niet perfect. De besturing is namelijk bij lange na niet geweldig. De besturing is erg gevoelig, vooral de camera. Dit kan behoorlijk storend zijn. De ontwikkelaar heeft de besturing dus niet echt slim aangepakt. Het duurt dan ook wel even voordat je uit je hoofd weet hoe het een en ander werkt.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Al met al is Two Worlds 2 een erg goede game. Helaas is de besturing niet optimaal uitgewerkt, maar de game is grafisch erg mooi en is erg uitgebreid. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Ik zou alleen wel eerst deel 1 spelen, om het gehele verhaal te kunnen begrijpen, maar zonder dit deel is Two Worlds 2 ook zeker het proberen waard.

    Goed
  • Grafisch geweldig
  • Enorm uitgebreid
  • Goed verhaal
  • Gevoeligheid besturing
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Two Worlds 2

Series

-

Uitgever

SouthPeak Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

12 november 2010

Ontwikkelaar

Reality Pump

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord