Tropico 4

 • Ontwikkelaar Haemimont Multimedia
 • Eerste releasedatum 26 augustus 2011
 • Platformen Pc, Xbox 360
 • Genre Simulatie, Strategie
 • Gameliner score

Review: Tropico 4 - Pc

Na een lange periode van aan de macht zitten kijkt El Presidente trots om zich heen. Hij zit ferm in het zadel, maar de tijden veranderen. De veranderingen op het wereldtoneel houden in dat hij nog beter op moet letten wil een buitenlandse macht hem niet afzetten. Maar grootmachten paaien is een van El Presidentes specialiteiten! En als het misgaat, dan geef je toch gewoon een minister de schuld?

onbekend

Tropico 4

Tropico 4, ontwikkeld door Haemimont Games en uitgegeven door Kalypso Media, is de nieuwste termijn voor El Presidente. Hij zit al drie delen lang ferm achter zijn bureau, maar nu heeft hij weer wat extra machtsmiddelen tot zijn beschikking! In deze city building game mag je, naast het ontwikkelen van je eiland en bewoners, ook nog eens op een bananenrepubliekwaardige wijze aan je macht blijven. El Presidente heeft hierbij hulp van een kabinet ministers. Hoe capabeler de persoon die je kiest, hoe beter het op dat vlak gaat. Deze ministers heb je ook nodig om de vele edicten uit te schrijven. Een nieuw middel om je eiland aan het runnen te houden is het importeren van goederen. Dit kan aardig in de knaken lopen, maar dit kun je limiteren door een maximum aan import te stellen. Naast de USSR en de VS moet El Presidente rekening houden met de relaties tussen Tropico en China, Europa en het Verre Oosten. Deze laatste drie zijn belangrijk voor de export van goederen en speciale objectives die je kunt halen door taken van hen aan te nemen. Als je eiland niet door rampen wordt geraakt tenminste, daar een aardbeving, een tornado of een vulkaanuitbarsting tot een van de vele mogelijkheden behoren!

El Presidente Twittert zijn Facebook

Je verrichtingen als Presidente kun je nu rechtstreeks op je Facebook en Twitter publiceren. In de game kun je je accounts invoeren, waarop je vrienden en volgelingen constant op de hoogte kunnen blijven van je verrichtingen in de game. El Presidente Twittert zelf ook behoorlijk in-game. In een van de campagnemissies moet je als hoofddoel een miljoen volgelingen hebben. Dit kan natuurlijk door interessant te doen, maar ook door een bak geld in spam te steken. Dat levert El Presidente ook weer 250.000 followers op!

onbekend

Gameplay en graphics

Grafisch is Tropico 4 niet echt verschillend van Tropico 3. Het ziet er allemaal alleraardigst uit, met de bekende wuivende palmbomen, rondcrossende auto's en hordes Tropicanen die van en naar hun werk gaan. De interface heeft wel een verbetering doorgaan, waardoor het allemaal net iets soepeler speelt. Zo kun je met een simpele druk op de knop je bouwscherm openen en met minimale moeite je gebouwen wegzetten. Geen grote verbetering lijkt het, maar ik merkte wel dat het een stuk soepeler speelde.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Tropico 4 lijkt niet veel veranderd ten opzichte van deel 3, maar de tweaks die ze aan de game hebben meegegeven hebben het wel meer gestroomlijnd. De toevoeging van ministers, nieuwe grootmachten en rampen stoppen een extra laagje in de al leuke gameplay die we van Tropico gewend zijn. Het enige jammere is dat het verder eenzelfde game is gebleven. Grafisch is de game gelijk aan Tropico 3, maar dit is geen straf. De game is nog steeds sfeervol, vol Caribische invloeden en sferen. En je vrienden op de hoogte houden van je verrichtingen via Twitter en Facebook is altijd leuk, toch?

 • Pluspunten
 • El Presidente is er weer
 • Rampen om je te stangen
 • Ministers voegen iets toe
 • Vertrouwde Tropico-gameplay
 • Twitter- en Facebook-integratie
 • Gestroomlijnde interface
 • Minpunten
 • Grafisch niet verbeterd
 • Voelt soms hetzelfde aan
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?