Review: Tropico 3: Absolute Power Pc

Geplaatst:

Het vuurwerk barst los boven de hoofden van het gepeupel op deze aan jou gewijde feestdag. Monumenten opgetrokken in jouw eer sieren de skyline van je eiland terwijl de menigte je toejuicht.
Er zijn zat problemen geweest, maar die zijn verdwenen door andere problemen voor te houden. Tja, als ze zich zorgen maken over grote gedrochten die in de jungle leven letten ze niet op jouw zakkenvullerij. Ja, het leven van El Presidente is goed...

Tropico 3: Absolute Power

In deze uitbreiding op Tropico 3 krijg je als El Presidente van je eigen bananenrepubliek een flinke lading extra mogelijkheden om je regime mee in stand te houden. Naast deze nieuwe mogelijkheden is er ook een aantal nieuwe problemen opgedoken waar je, zoals je al kunt raden, deze nieuwe middelen voor nodig zult hebben. Ook is er een nieuwe campagne toegevoegd waarbij je tien nieuwe eilanden hebt om je dictatuur/democratie op te vestigen.

El Presidente's nieuwe speeltjes

Facties tevreden houden was een van de sleutels om succesvol te zijn in Tropico 3. In deze uitbreiding krijg je er een interessante factie bij: De Loyalisten. Deze factie tevreden houden is een hele opgave, doordat de zaken waar je deze factie blij mee kan maken alle andere facties tegen je zullen opzetten. De nieuwe factie wil graag dingen waarmee de grootsheid van hun Presidente gevierd kan worden, waardoor de communistische factie weer gaat schreeuwen dat je een megalomaan bent. Gelukkig zijn je presidentiële edicten ook uitgebreid. Zo is er een mogelijkheid om een hele factie tot outlaw te verklaren. Het enige wat je moet hebben om de restanten van de factie op de ruimen is een leger. Tegen de muur met die verraders!

De skyline van een bananenrepubliek

Er zijn verschillende nieuwe gebouwen toegevoegd waardoor je bijvoorbeeld een reuzenrad kunt bouwen om touristen en inwoners je prachtige eiland te tonen, of een basisschool om de kleine Tropicaantjes al vroeg te indoctrineren dat El Presidente de beste is. Je toeristen kun je nu blij maken met jachthavens en ballonvaarten over je eiland, je kunt grote standbeelden op laten richten die jouw beeltenis dragen of een groot Jezusbeeld laten plaatsen om je eiland een Rio de Janeiro-achtige allure te geven. Maar ook zijn wapenfabrieken, windturbines en een half dozijn extra zelfverheerlijkende gebouwen toegevoegd om je eiland mee op te leuken.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Tropico 3: Absolute Power weet het spel te veranderen zonder dat het roer compleet wordt omgegooid. Er zijn wat subtiele en wat minder subtiele toevoegingen gemaakt, maar de uitstekende gameplay blijft staan als een huis. De game is op de juiste plekken aangevuld met extra content, zonder afbreuk te doen aan de spelervaring. De toegevoegde Loyalisten factie biedt een interessante uitdaging, en de nieuwe gebouwen maken je mogelijkheden net iets meer divers. Als je Tropico 3 al leuk vond, dan kan ik je aanraden om je macht absoluut te maken met Tropico 3: Absolute power!

    Goed
  • Nieuwe gebouwen en edicten
  • Gameplay goed aangevuld
  • Nieuwe campagne
  • Extra factie
  • Nog steeds verslavend
  • Campagne is ietwat aan de korte kant
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tropico 3: Absolute Power

Series

Tropico

Uitgever

Kalypso Media

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

2 juli 2010

Ontwikkelaar

Haemimont Multimedia

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord