Trials Fusion

 • Ontwikkelaar RedLynx, Ltd.
 • Eerste releasedatum 16 april 2014
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One
 • Gameliner score

Review: Trials Fusion - Xbox 360

Nou, nog 'n keertje dan. Voor de zoveelste keer weet ik mijn motor behendig over de rand van de afgrond te buigen en soepel op het kleine stukje grond daaronder te landen. Dat klinkt vrij lastig, maar na tientallen keren is dit niet meer het grote struikelblok. Wat daarna gaat komen is echter een ander verhaal. Een klein stukje in z'n achteruit, de motor komt terecht in een vuurbrander en schiet vervolgens als een raket vooruit, aangestuurd door een krachtige raket. Ik vlieg met mijn motor door de lucht, door een ring van vuur. En nog 'n. En nog 'n. Gaat het nu dan toch eindelijk lukken om de eindstreep te halen? Ik ben er bijna, nog 'n ring te gaan, en " *@#$%^&God@#%&Ver#$!Domme nog aan toe!

onbekend

Moeilijk, moeilijk, moeilijk, moeilijk

Tja, een game die op het eerste gezicht zoveel frustratie losmaakt bij degene die 'm speelt, dat is niet zo best. Trials Fusion is een game die je op bepaalde momenten tot waanzin drijft, zeker nadat een uitdaging die je al tig keer hebt geprobeerd wederom letterlijk in de afgrond strandt. Het korte verhaaltje van hierboven is namelijk de beschrijving van 'n van de vele uitdagingen die de game kent, waarbij je met behulp van een straalmotor aangedreven motor door verschillende vuurringen moet zien te zweven. Het is 'n van de lastigste uitdagingen die ik tot nu toe ben tegengekomen in Trials Fusion. Sterker nog, tijdens het schrijven van deze review is het me nog niet gelukt de uitdaging tot een goed einde te brengen. Noem me een noob, noem me een slechte gamer, maar het is de harde waarheid. Echter, voordat je me uitmaakt tot amateur wil ik eerst zelf wel eens zien of je deze uitdaging positief af kunt sluiten. Eerder heb je geen recht van spreken!

Van amateur naar expert

Gelukkig bestaat Trials Fusion niet alleen maar uit dit soort uitdagingen, en zijn er nog meer gamemodi in de game te vinden. In Trials Fusion moet je jezelf namelijk bewijzen op verschillende, steeds gekkere en moeilijkere parcours, waarin het de bedoeling is om zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk fouten samen met je motor van A naar B te komen. De drie uitdagingen die per level te behalen zijn eigenlijk bijzaak (al is het voor de echte Achievement-hunter natuurlijk wel noodzakelijk om ze te behalen om de game voor honderd procent uit te spelen).

Maar goed, even terug naar die verschillende levels. Het gaat er dus om dat je het parcours zo snel mogelijk aflegt, en daarbij moet je je motor goed onder controle hebben. Gasgeven doe je met de rechter trigger, remmen (mocht je dat ooit willen doen) kan met de linker trigger. E'n van de belangrijkste dingen is het leunen met je motor. Na een vette jump wil je namelijk zo goed mogelijk weer op de grond terechtkomen, zodat je zo weinig mogelijk snelheid verliest. Meestal komt dit neer op de ideale situatie waarin je met twee wielen de grond raakt. Dit krijg je voor elkaar door je motor met de linker analoge stick naar voren of naar achteren te laten hellen. Doe je dit niet goed, dan is de kans groot dat je met grote impact op de grond klapt en een fout achter je naam krijgt. Geen ramp, maar het is uiteraard niet bepaald positief voor je eindklassering. Voordat je een parcours helemaal onder de knie hebt en precies weet wanneer je gas moet geven, hoeveel gas je moet geven en hoe je het beste kunt leunen, ben je wel even een tijdje verder. De weg van amateur naar expert is dan ook niet eenvoudig. Je bent gewaarschuwd: voor je het weet ben je midden in de nacht nog steeds bezig om je tijden aan te scherpen. Als je vriend(in) er maar niet achter komt "

onbekend

Omgevingen zijn magnifiek

Dit alles mag je doen in zorgvuldig opgezette parcours, waar de actie vanaf straalt. Hoewel je tijdens het racen misschien niet veel tijd hebt om al te veel naar de achtergrond te kijken, loont het om dat toch zo nu en dan te doen. De ontwikkelaars hebben namelijk ook de nodige tijd gestoken in het grafische aspect en het leveldesign van de game, en dat mag gezien worden. De omgevingen zijn sowieso het bekijken waard, en hebben soms ook nog invloed op het spelen van de game. Denk hierbij aan delen van de baan die pas op het laatste moment in beeld schuiven, waardoor een aankomende crash toch nog wordt voorkomen. Natuurlijk allemaal gescript, maar daarom niet minder indrukwekkend en het draagt zeker bij aan de snelheid en actie van de game.

Multiplayer en level creator

Naast de vele singleplayer-levels en uitdagingen kun je je ook meten met je vrienden in de speciaal ontworpen multiplayer-levels. Hierin ga je de strijd aan met maximaal drie anderen, om via een aantal parcours uit te maken wie zijn motor het best onder controle heeft. Het leuke is dat je in je eentje niet alleen kunt racen op banen van de ontwikkelaars, maar ook op die van de community. Trials Fusion bevat namelijk een uitgebreide level creator, waarbij je zelf aan de slag kunt om de meest waanzinnige (of onmogelijke) levels in elkaar te zetten. Voorgaande Trials-games hebben al aangetoond dat het niet gek genoeg kan, dus we kunnen waarschijnlijk nog heel wat mooie nieuwe content verwachten!

onbekend

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

Trials Fusion trekt de lijn van de vorige Trials-games door en doet dat zonder steken te laten vallen. Je kunt je lol weer op met veel verschillende parcours en uitdagingen, waarvan er enkele ook echt een uitdaging van jewelste zijn, wat kan leiden tot veel frustratie. Gelukkig weegt de funfactor van Trials Fusion nog veel zwaarder, en ben je die 'vervelende' momenten snel weer vergeten als je met grote snelheden door de levels heen suist. Trials Fusion slaat de plank goed raak!

 • Pluspunten
 • Waanzinnige actie
 • Erg uitdagend
 • Toffe multiplayer
 • Level creator
 • Minpunten
 • Soms t' uitdagend
 • Af en toe pop-up
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?