Transformers: War for Cybertron

 • Ontwikkelaar High Moon Studios
 • Eerste releasedatum 25 juni 2010
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: Transformers: War for Cybertron - PlayStation 3

Ik weet het nog alsof het de dag van gisteren was. Hoe ik als klein jongetje naar de animatie serie van Transformers keek. Het verhaal boeide mij niet heel veel, maar het zien van de transformaties van robots naar andere voertuigen wist mij uren voor de tv te houden. Totdat ik op een dag door de stad liep en daar een Transformers game zag liggen voor de PlayStation 2. Na het kopen van de game met mijn zuur gespaarde centjes was ik helaas enorm teleurgesteld. Ik heb de game gelijk terug gebracht en nooit meer gekeken naar iets waar de naam Transformers opstond. Weet dit nieuwste deel het plezier wat ik ooit in Transformers zag weer terug te brengen?

Zeer vermakelijk

Iedereen weet het vast wel dat games die lijken op series/films nooit heel goed zijn. Dit is bij de vorige delen uit de Transformers serie ook wel gebleken. Deze games waren vaak een verplicht nummertje, maar nu met War for Cybertron is dat van begin af aan meteen anders. Start je de game voor het eerst op en ben je van plan op de singleplayer te doen, dan merk je dat er twee storylines aanwezig zijn. Zo is het mogelijk om als Decepticon of als Autobot de storyline te volgen. De twee verhalen lopen naadloos in elkaar over, zodat je niet precies hetzelfde hoeft te spelen bij de verschillende fracties. Het verhaal zelf is niet zeer boeiend, maar wel leuk om een keer te doorlopen. De game moet het namelijk meer van de shooter actie en bots hebben. Helaas heeft de actie hier en daar last van wat storende punten. Zo word je altijd bijgestaan door teamgenoten, maar die lopen helaas negen van de tien keer in de weg. Zo kan het wel eens voorkomen dat ze vanuit het niets bevriezen of zichzelf naar een andere plek teleporteren.

Fun for everyone

Dat de singleplayer zeer vermakelijk is met alle bijbehorende actie moge nu hopelijk wel duidelijk zijn. Het mooie is dat dit geldt voor zowel de echte Transformers fans als voor de mensen die nog nooit van Transformers hebben gehoord. De gameplay is zo gemaakt dat de instapdrempel heel laag is komen te liggen. Helaas is het schieten soms zo simpel dat je veel te vaak lood afvuurt en daardoor snel zonder kogels zit. Hierdoor kun je alleen maar doorgaan met een melee-attack, maar omdat de vijand altijd in de meerderheid is, is dit niet de beste keuze. Daarom is het altijd nog handig dat je kan transformeren, waarbij je de keuze hebt uit auto's, tanks of straaljagers. Met name de straaljagers zorgen voor een heel andere kijk op het prachtige level design.

Groot slagveld

Ben je klaar met het verhaal, dan kun je ervoor kiezen om deze nog een keer te doorlopen in je eentje, maar je kan hem natuurlijk ook altijd nog een keer doorlopen met je vrienden. Hierdoor word het verhaal stukken leuker. Zo zal je merken dat je niet constant zonder kogels zit, mede omdat je teamgenoten dit keer wel nuttig bezig zijn in tegenstelling tot de geprogrammeerde bots. Natuurlijk heb je naast de co-op ook nog de standaard multiplayer modi, zoals Deathmatch, Team Deathatch en Conquest. In de wat meer originele modi - zoals Countdown to Extinction, waar je bommen in een vijandelijke basis moet plaatsen, of Power Struggle en Code of Power waar je controle moet nemen over de Power Node - krijgt de multiplayer net dat beetje extra waardoor het zich staande kan houden tegen andere shooters.

Het eindoordeel van Roy Zonneveld

Transformers: War for Cybertron is een zeer vermakelijke game. Het verhaal is misschien niet zo boeiend, maar de vette actie en de mooie robots maken dit meer dan goed. Plak de leuke multiplayer er bij en je bent de kleine slordigheidsfoutjes al bijna weer vergeten.

 • Pluspunten
 • Vermakelijke shooter actie
 • Lange singleplayer
 • Goed uitgewerkte multiplayer
 • Minpunten
 • Storende teamgenoten
 • Verhaal niet heel boeiend
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?