Transformers: Revenge of the Fallen

 • Ontwikkelaar Luxoflux
 • Eerste releasedatum 26 juni 2009
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Transformers: Revenge of the Fallen - PlayStation 3

Tranformers, robots in the sky! Wie kent er niet deze zin uit de theme song van de tekenfilm vroeger? In alle eerlijkheid, zelf ben ik nooit een grote fan van de tekenfilmserie geweest. Toch heb ik me enorm vermaakt met de eerste Transformers film uit 2007. Het vervolg draait nu nog in de bioscoop en Activision brengt ons de gameversie. De meeste filmgames zijn niet bepaald geslaagd te noemen, dus is Transformers: Revenge of the Fallen daarop een uitzondering? Hieronder kun je lezen of dit het geval is.

Blikvoer

De game volgt heel globaal het verhaal van de film. Megatron is er niet meer, maar dat weerhoudt de Decepticons er niet van om door te gaan met hun terreur. De Autobots hebben dus weer hun blikken handen vol aan de Decepticons. Het kleine beetje verhaal dat er nog is wordt niet boeiend verteld. Cut-scenes zijn er praktisch niet en verder bestaat het enkel uit wat Transformers die met elkaar praten in een soort vergaderruimte. Het verhaal in gamevorm komt er eigenlijk op neer dat je van het ene gebied naar het andere gebied gaat en robots tot blikvoer knalt. En dan komen we gelijk aan bij de simpele gameplay.

Transfaction

Aan het begin van de game kun je kiezen of je de kant kiest van de Autobots of die van de Decepticons. Echt schokkende veranderingen in de gameplay brengt dit echter niet. Je speelt met andere Transformers en het verhaal verloopt iets anders, maar veel dieper dan 'ga daar heen' en 'knal die robots stuk' gaat het niet echt. Ondanks de simpele en soms wat herhalende gameplay, spettert de actie wel van je scherm. Het veranderen in een voertuig of robot is erg cool om te doen en best mooi weergegeven. Er kan aardig wat kapot en de chaos die vaak ontstaat is gewoon heerlijk. Het is geen Red Faction: Guerilla, maar de actie voelt goed. Een tutorial level maakt je warm voor het echte werk. Wel jammer dat wanneer je besluit te switchen naar bijvoorbeeld de kant van de Autobots, je de tutorial gewoon opnieuw moet doen, ook al heb je precies dezelfde al voltooid met de Decepticons. Wat ook soms stoort is dat de besturing niet echt lekker werkt, met name het autorijden. De knop om te transformeren is veel te gevoelig, waardoor je soms net een actie uitvoert die je eigenlijk niet wilt. Na elke voltooide missie heb je Energon verdiend. Dit zijn punten die je kunt gebruiken voor upgrades. Met deze upgrades kun je jouw transformers sterker maken. Een heel klein snufje RPG zeg maar, want een echt diep uitgewerkt upgrade systeem is het niet. Elke Transformer heeft een primair en een secundair wapen en een speciale kracht. Bij speciale krachten kun je denken aan je gezondheid aanvullen, een turret kunnen bouwen, en meer van dit soort extra aanvalsmogelijkheden. Verder heb je nog extra's die je vrij kunt spelen door bepaalde uitdagingen te voltooien. Een hele leuke extra is een aflevering van de tekenfilmserie die je kunt bekijken. Een must voor de echte fan!

Simpele ziel

Aan dit alles wordt nog een multiplayer toegevoegd. De modes zijn vrij standaard: Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag en Defend/Kill the Leader. Leuk om eens online te knallen, maar er zijn vandaag de dag veel leukere online games te bedenken. De online modus straalt net als de single-player overal simpelheid uit. Het is in ieder geval geen noemenswaardige toevoeging die de replaywaarde enorm verhoogt.

Het eindoordeel van Simon Kayzel

Transformers: Revenge of the Fallen mag best een geslaagde filmgame genoemd worden. De game is zeker ten opzichte van zijn voorganger een flinke verbetering. De actie voelt vet en het spelen met de diverse Autobots en Decepticons is cool, waarbij vooral het transformeren erg goed is gedaan. Toch is het jammer dat de game overal het gevoel van simpelheid uitstraalt en toch nog een aantal flinke missers kent. Als Activision het recept van deze game aanhoudt en het perfectioneert, dan kan de franchise misschien nog best veel verder groeien. E'n ding is zeker: Transformers: Revenge of the Fallen is een must have voor de echte fans.

 • Pluspunten
 • Vette actie
 • Autobots en Decepticons speelbaar
 • Transformeren is vet
 • Leuke extra's om vrij te spelen
 • Minpunten
 • Geen boeiend verhaal
 • Besturing werkt vaak niet lekker
 • Soms eentonige gameplay
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?