Tomb Raider: Definitive Edition

  • Ontwikkelaar Crystal Dynamics
  • Eerste releasedatum 29 januari 2014
  • Platformen PlayStation 4, Xbox One
  • Genre Actie, Avonturen
  • Gameliner score

Review: Tomb Raider: Definitive Edition - PlayStation 4

Vorig jaar kwam Crystal Dynamics met het ijzersterke Tomb Raider. Een game die menig gamer deed verrassen. Het was een intense achtbaan die je niet meer los liet. Nu is er Tomb Raider: Definitive Edition voor de PlayStation 4. Is deze game meer dan alleen een langere titel? Ik vertel het je graag in de review van Tomb Raider: Definitive Edition.

onbekend

Terug naar het begin

In deze game van Crystal Dynamics maken we kennis met een jonge Lara Croft die op zoek is naar een mysterieus eiland genaamd Yamatai. Klinkt dit nog bekend? Vast wel. De game is namelijk precies hetzelfde als de game die vorig jaar is uitgekomen. Excuses, ik chargeer. Qua verhaallijn is de game hetzelfde.

En die verhaallijn is er 'n die mij meteen deed meeleven met Lara Croft. Iedere tegenslag die ze weet te overwinnen in de game voelt aan alsof ik datzelfde probleem heb weten te overwinnen. Voordat je er echt erg in hebt, zit je in een achtbaan die zijn weerga niet kent.

Wat ik persoonlijk een erg sterk punt vind aan deze game (en het origineel) is dat Lara Croft echt menselijk is. Ze heeft pijn en angsten, waardoor je intens met haar meeleeft.

onbekend

" maar dan mooier

Maar wat wel meteen opvalt, is dat Crystal Dynamics echt haar best heeft gedaan om deze game mooier te maken. De game kan zich qua graphics nu meten met de pc-versie. Alles wordt getoond in 1080p en draait op een stabiele 60 frames per seconde. Doordat alles er zo scherp uitziet en zo soepel draait, heb jij als gamer echt het gevoel dat je midden in de strijd zit.

De PlayStation 4-versie heeft geen moeite om alles te tonen, maar de Xbox One-versie blijkt wat meer moeite te hebben met de overgang van filmpjes naar de gameplay. Dit resulteert in een niet altijd perfecte framerate.

Ook heeft Lara zelf een complete make-over gekregen. Haar gezicht en ogen zijn iets veranderd en haar haren bewegen nu echt individueel. Natuurlijk is dit een leuk iets, maar of het echt nodig was? Lara zag er namelijk vorig jaar al geweldig uit.

onbekend

Extra! Extra!

Naast de grafische aanpassingen heeft deze versie ook nog een paar andere extra's. Je kunt namelijk stemcommando's geven. En geloof me, dat klinkt leuker dan dat het is. Je kunt al snel onbedoeld het menu oproepen en dat is gewoon totaal niet werkzaam. Een optie die je waarschijnlijk al snel uit zal gaan zetten. Ook kleurt de lichtbalk van de PlayStation 4-controller mee. Een leuke gimmick maar het voegt niet heel erg veel toe aan de totale ervaring van de game.

Ook bevat Tomb Raider: Definitive Edition alle al eerder verschenen DLC. Dit zijn dus acht multiplayer-maps, zes multiplayer-wapens, vier multiplayer-uitrustingen en een extra tomb, The Tomb of the Lost Adventurer, die alleen als pre-order-bonus verkrijgbaar was.

onbekend

Het eindoordeel van Bob Andringa

Als je Tomb Raider al voor de PlayStation 3 of Xbox 360 had gekocht, dan is de noodzaak om deze game te halen niet erg groot. Heb je dat echter niet, dan kan ik je deze game aanbevelen. Tomb Raider: Definitive Edition neemt je mee in een meeslepend verhaal waarin jij als gamer de pijn voelt die Lara voelt. De game heeft een grafische make-over gekregen en dat is zeker te zien. Dit is niet zomaar een game opnieuw uitbrengen. Dit is een game perfectioneren.

  • Pluspunten
  • Grafische update
  • Alle DLC
  • Minpunten
  • Stemcommando's voegen niets toe
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?