Tom Clancy's The Division: The Last Stand

 • Ontwikkelaar Ubisoft
 • Eerste releasedatum 28 februari 2017
 • Platformen PlayStation 4
 • Gameliner score

Review: Tom Clancy's The Division: The Last Stand - PlayStation 4

Een jaar na het verschijnen van The Division, brengt Ubisoft de derde en tevens laatste expansie van het eerste seizoen uit, genaamd: The Last Stand. Deze uitbreiding brengt een gelijknamige nieuwe modus met zich mee en een gloednieuwe missie voor de singleplayer. Dit keer staat de uitbreiding in het teken van PvP-gevechten. Of deze laatste uitbreiding de moeite waard is, is te lezen in onderstaande review.

onbekend

Zoeken is niet nodig

De nieuwe modus speelt zich af in arena's binnen de Dark Zone. Terugkerende spelers zijn natuurlijk bekend met deze zone waar spelers op andere spelers kunnen jagen. Normaliter moet je in deze gebieden altijd zoeken naar de loot die er verborgen ligt, maar daar brengt The Last Stand verandering in. In deze modus nemen acht agenten het op tegen acht rogue agenten (agenten die het hebben voorzien op de agents). De zestien spelers dienen een aantal belangrijke punten op de kaart te veroveren, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Het mooie aan deze modus is dat alle spelers worden gestript van hun speciale armor en wapens. Alle spelers zijn dus gelijk, maar dat wil niet zeggen dat er geen voordeel te behalen valt. Ervaren spelers weten beter wat ze doen wat vanzelfsprekend resulteert in mooiere uitslagen. Ietwat frustrerend, maar oefening baart kunst. Daarbij zijn het alleen de agenten die je willen uitroeien, ook de AI neemt je geregeld onder vuur. Deze AI draagt weer tech met zich mee die je nodig hebt voor het veroveren van de punten op de kaart. Rushen heeft dus absoluut geen zin, The Division blijft natuurlijk een redelijk tactische shooter. Het is dus vooral positie kiezen, de vijand onder druk leggen en veel samenwerken. Het team dat als eerste 15.000 punten weet binnen te halen gaat er met de pot vandoor. Spelers worden vervolgens beloond met experience en natuurlijk de felbegeerde loot. Deze experience wordt opgeteld in een speciale ranking voor The Last Stand (net zoals bij Underground het geval is).

onbekend

Ruis op de zender

Naast The Last Stand bevat de uitbreiding ook nog een nieuwe missie genaamd Stolen Signal. In deze missie heeft de Riker-bende een televisiestudio overgenomen en is het aan de agents om deze terug te veroveren. Het gebouw is opgedeeld in drie vleugels die ieder een flink aantal vijanden herbergen. Na het schoonvegen van de drie vleugels komt de baas opdagen die je flink het leven zuur maakt. Ik ben best een grinder, maar deze was op momenten frustrerend moeilijk. Desalniettemin is het een leuke en vooral uitdagende missie. Het is echter jammer dat het daarbij blijft.

Gratis update

Met het verschijnen van de nieuwe DLC is ook een nieuwe update meegekomen. Hoewel bovenstaande DLC natuurlijk enkel beschikbaar is voor de season pass-bezitters en kopers van de losse DLC, is de update, 1.6, gratis beschikbaar voor alle spelers. De update opent drie nieuwe Dark Zone-gebieden, bevat nieuwe wapens, leaderboards voor de Dark Zone en een nieuwe moeilijkheidsgraad.

onbekend

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

The Last Stand is een leuke update die weer wat nieuws aan The Division weet toe te voegen. Het is echter jammer dat deze modus zo laat in het traject verschijnt. Sterker nog, eigenlijk had de modus in de initiële game moeten zitten. De nieuwe modus is leuk, maar wel ietwat eentonig. Daarbij vind ik het prijskaartje te hoog voor wat je uiteindelijk terugkrijgt. Mocht je echter nog lang niet klaar zijn met The Division, wat ik begrijp aangezien ik nog veel spelers tegenkom, is het zeker een leuke toevoeging om weer wat uren op de teller te zetten. Daarbij worden niet alleen betalende spelers voorzien van een nieuwe DLC, maar krijgen ook de loyale spelers een leuke update. Al met al een leuke uitbreiding, maar voorlopig heb ik het wel gehad met The Division. Agent Rudy signing off.

 • Pluspunten
 • Nieuwe modus
 • Uitdagende nieuwe missie
 • Gratis update
 • Minpunten
 • Karig
 • Modus had eigenlijk bij de launch moeten zitten
 • Prijskaartje weegt niet op tegen waarde
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?