Check hier alle E3 2021-content

Tim Power: Politieman

 • Ontwikkelaar Magic Pockets
 • Eerste releasedatum 21 november 2008
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Tim Power: Politieman - Nintendo DS

Tim Power is een vrolijk ventje. Met zijn blonde koppie en politie-uniform lijkt hij eerder op een schooljochie tijdens carnaval dan op een stoere politieagent. Toch is Tim Power niet de minste politieagent, hij vangt namelijk elke boef in de stad. Om de jonge spelers in de huid te laten kruipen van een politieman neemt Tim ze mee op avontuur.

Pimp my politieauto

Als een misdaad is gepleegd, moet je natuurlijk eerst naar de plaats delict rijden in je politieauto. Maar een stoere agent rijdt natuurlijk niet in een duffe politiewagen: die moet je pimpen! Na elke missie kun je dan ook onderdelen van je politiewagen veranderen. Zo kun je spoilers achterop je auto zetten, kan je licht en geluid van de sirenes aanpassen en kan de hele auto zelfs veranderd worden tot bijvoorbeeld sportwagen.

Onderweg naar de boeven moet je auto's ontwijken, of aan de kant sturen door je zwaailichten aan te zetten. Verder kun je sterren verzamelen, die her en der op de weg liggen. Als je er genoeg hebt verzameld speel je iets nieuws voor je auto vrij. Maar je moet niet vergeten ook door te rijden. Als je te laat aankomt, zijn de boeven natuurlijk gevlogen.

Sterren winnen

Ben je op tijd, dan zul je verschillende (politie)dingen (minigames) moeten doen. De ene keer zul je met een zaklamp op boeven moeten schijnen, door met het pennetje op je DS-scherm de dief aan te tikken. De andere keer neem je vingerafdrukken door de vinger (ook met het pennetje) op een velletje te drukken. Ook kun je ladders beklimmen, kluizen kraken en in de microfoon blazen om het de dieven tot halt te fluiten.

Elke missie bestaat uit een combinatie van deze dingen. Als je een minigame voltooit, roepen Tim en een blije draak op de meest vrolijke wijze: 'Je hebt een ster gewonnen!' Als je alle sterren van een missie hebt gewonnen, krijg je nieuwe onderdelen voor je auto. Na zo vijftien tot twintig levels heb je alles vrijgespeeld en ben je klaar. Helaas gebeurde dit bij mij al na 'n uur spelen. Hoewel je mannetjes van zeven jaar en mij in dit opzicht niet met elkaar kunt vergelijken, zal zelfs de kleinste koter er geen maanden over doen om het spel uit te spelen.

'Eerst dit" dit" en dan dit!'

Het spel duurt dan wel niet al te lang, maar het is wel volledig aangepast aan de jonge gamer. Zo is Tim Power: Politieman volledig in het Nederlands te spelen. Alles is vertaald en Tim Power en zijn drakenvriend spreken ook een aardig woordje Hollands. Elke missie leggen ze uit wat er aan de hand is. Zelfs voor de kids die nog niet (goed) kunnen lezen is het dus duidelijk.

Wat ik zelf wel een beetje irritant vond, was dat bij elke missie de verschillende onderdelen slechts met icoontjes werden aangekondigd. Vaak had ik geen idee wat ik ging doen. De uitleg die Tim gaf, was 'eerst dit (poef, een icoontje)" dit (poef, een icoontje)" en dan dit (poef, nog een icoontje)!' Ook moet je zelf maar een beetje uitvogelen wat de bedoeling is van een minigame. Het was handig geweest wanneer je eerst een kort filmpje te zien kreeg met de minigame, waarin werd uitgelegd hoe je het moest doen. Voor mij was het na een paar seconden proberen wel duidelijk, maar ik ben dan ook geen zeven jaar oud meer. De minigames zijn niet erg moeilijk, je moet er dus alleen even achter komen wat je moet doen.

Het eindoordeel van Bart Ruijter

Het moge duidelijk zijn dat Tim Power: Politieman bedoeld is voor jongens rond de leeftijd van vijf tot negen jaar. Voor die jongens is Tim Power: Politieman zeker geen onaardig spel. De game is niet altijd even duidelijk en duurt ook niet al te lang. Hoewel ook de jongere mannetjes onder ons het spel waarschijnlijk ook snel hebben uitgespeeld, zullen ze zich wel hebben vermaakt. Alles is in het Nederlands gesproken, dus wat dat betreft kunnen ze meteen aan de slag. Tim Power is daarnaast een stoer, vrolijk mannetje, dat via de verschillende minigames de dieven in hun kraag grijpt. Tel daarbij op dat hij ook nog eens in een gepimpte politieauto rijdt, en je broertje, neefje, kind of kleinkind zal de komende tijd niet beter weten dan dat hij net als Tim Power politieman wil worden.

 • Pluspunten
 • Volledig Nederlands gesproken
 • Toegankelijke minigames
 • Politieauto pimpen
 • Tim is stoer
 • Minpunten
 • Erg kort
 • Geen uitleg minigames
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?