Check hier alle E3 2021-content

The Wonderful 101

 • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
 • Eerste releasedatum 23 augustus 2013
 • Platformen Nintendo Wii U
 • Gameliner score

Review: The Wonderful 101 - Nintendo Wii U

Nadat ik weer thuiskwam van de gamescom, kreeg ik alweer gelijk een nieuwe game voor de Nintendo Wii U om te reviewen. Deze keer mocht ik aan de slag met The Wonderful 101 van ontwikkelaar PlatinumGames. Is deze game echt zo wonderlijk zoals de titel doet vermoeden?

onbekend

Jerks vallen aan

GEATHJERK, een groep van aliens, valt de aarde voor de tweede keer aan. De defensieorganisatie CENTINELS heeft een groep van honderd superhelden samengesteld om deze aliens te verslaan. Deze groep heet The Wonderful 100. Huh, de game heet toch The Wonderful 101? Dat klopt, en die 101ste superheld ben jij!

Superhelden, verenig u!

The Wonderful 101 is een soort top-down beat 'em up-game. Met een groep van maximaal honderd man moet je alle vijanden die je tegenkomt verslaan. Meestal vind ik dit soort games snel eentonig worden, aangezien je vaak op dezelfde knop aan het rammen bent. De combat in The Wonderful 101 is echter erg uitgebreid. Door een bepaalde vorm te tekenen met het touchscreen of met de rechter analoge stick, kun je een Unite Morph uitvoeren. Dit houdt in dat leden van je groep worden samengevoegd om zo een wapen te vormen. Zo kan je een cirkel tekenen om een grote vuist te maken. Hoe groter je de cirkel maakt, hoe groter je vuist wordt. Je moet wel genoeg leden in je groep hebben en ook voldoende batterijen. Je kan er ook voor kiezen om je wapen aan een ander teamlid te geven, zodat die het wapen een paar seconden kan gebruiken. Er zijn veel verschillende Unite Morphs om te gebruiken, waarbij sommige op bepaalde vijanden beter werken dan andere. Zo moet je altijd nadenken over welke Unite Morph je op welke vijand gaat gebruiken. Daarnaast kan je nog veel meer Unite Morphs, skills en andere dingen in de shop aanschaffen. Aan het einde van elk level zal je een rating krijgen. Deze rating is gebaseerd op de gebruikte tijd, je beste combo en de hoeveelheid schade je hebt opgelopen.

onbekend

Tweede scherm

De Wii U GamePad is in de game goed gebruikt. Je zal bijna altijd een soort van radar te zien krijgen waarop je je eigen leden ziet. Zoals ik al eerder zei, kan je gemakkelijk een lijntje trekken op het touchscreen om een Unite Morph uit te voeren. Er is ook een Quick Help aanwezig om gemakkelijk wat moves op te zoeken met uitleg.

Af en toe zal je de GamePad op een heel andere manier moeten gebruiken. Zo zal je je personages soms op de GamePad zien als je een gebouw in gaat. Er is bijvoorbeeld een puzzel waarbij je op je GamePad op zoek moest gaan naar een cijfercombinatie. Om deze combinatie te gebruiken, moest je knoppen omdraaien. Echter zag je niet op de GamePad wat deze knoppen deden, maar op de tv zag je wel wat gebeuren. Later in de game zal je nog meer van dit soort momenten op de GamePad hebben, bijvoorbeeld het besturen van een ruimteschip.

Het is ook mogelijk om de game volledig op de GamePad te spelen. Je kunt zelfs een klein schermpje in het beeld tevoorschijn halen wat normaal gesproken alleen op de GamePad zichtbaar zou zijn.

Multiplayerchaos

De storymodus van de game is alleen in je eentje te spelen. Echter is er ook nog de modus Wonderful Missions. Deze modus is met maximaal vijf man te spelen met behulp van Pro Controllers of Classic Controllers. Het is dus niet mogelijk om de game met een Wiimote en Nunchuk te spelen. In deze modus is het de bedoeling om alle vijanden te verslaan. Hiervoor krijg je alle skills tot je beschikking, inclusief een oneindige hoeveelheid aan batterijen. Zo kan er een enorme chaos ontstaan, wat het met vrienden altijd leuk maakt.

onbekend

Het eindoordeel van Justin Meijer

De Wii U begint steeds meer toffe games te krijgen, en The Wonderful 101 is ook een game die aan dat lijstje mag worden toegevoegd. De combat is erg tof, en dankzij de verschillende aanvallen en Unite Morphs bevat het ook nog eens genoeg variatie. Ook in de missies is genoeg afwisseling te vinden. Je bent niet alleen maar aan het knokken, maar soms neem je ook plaats achter een turret of bestuur je een ruimteschip. Daarnaast is het gebruik van de GamePad op een leuke manier geïntegreerd. Deze game wist mij op geen enkel moment te vervelen. En dan is er ook nog eens een multiplayer die je met vijf man kunt spelen. Nu heb ik nog wel een paar kleine minpuntjes. In het begin is het namelijk af en toe onduidelijk wat je moet doen. Misschien had de tutorial iets duidelijker gekund. Ook staat de camera af en toe vervelend, waardoor het lastig is om van platform naar platform te springen. Maar deze minpunten was ik al snel vergeten. Met The Wonderful 101 heeft Nintendo een nieuwe franchise in handen waarvan ik zeker meer wil zien!

 • Pluspunten
 • Variatie in combat
 • Afwisseling in missies
 • GamePad leuk gebruikt
 • Multiplayer
 • Hoge replaywaarde
 • Minpunten
 • Af en toe onduidelijk
 • Camera soms vervelend
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?