Review: The Simpsons Arcade Game Xbox 360

Geplaatst: 10 februari 2012 14:00

In 1991 verscheen The Simpsons Arcade Game in de arcadehallen. Vlak daarna werd de game geport naar de Commodore 64 en MS-DOS. Nu, ruim twintig jaar later, is de game opnieuw uitgebracht voor Xbox Live Arcade en het Sony Entertainment Network. Is de game na al die tijd nog steeds leuk om te spelen?

Waar is Meggie?

De game begint met een filmpje waarin Waylon Smithers een diamant van de juwelier steelt. Terwijl hij naar buiten rent, botst hij tegen de Simpsons aan. De diamant vliegt in de lucht, waarna Meggie haar speen uitspuugt en de diamant met haar mond opvangt. Smithers neemt daarom Meggie met diamant en al mee. De Simpsons gaan achter Meggie aan en moeten onderweg allerlei vijanden verslaan.

Vecht je weg naar Meggie

Je kunt kiezen om met Homer, Marge, Lisa of Bart te spelen. De bedoeling is om van links naar rechts te lopen en alle vijanden in het beeld te verslaan. Onderweg kan je verschillende items oppakken, zoals een slingshot en een hamer. Ook kan je voedsel oppakken voor extra levens.
De game bestaat uit acht verschillende stages. Zo loop je door Downtown Springfield, Moe's caf', de Channel 6-studio en Springfield Nuclear Power Plant. Aan het eind van elke stage moet je het opnemen tegen een eindbaas.

Multiplayer

Het is mogelijk om de game zowel online als offline met vier man te spelen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om teamaanvallen te doen. Homer en Marge kunnen bijvoorbeeld een bal worden en tegen vijanden aanrollen.
Online had ik wel erg veel last van lag. Als je bijvoorbeeld op de spring-knop drukt, zie je dit een fractie van een seconde later op je beeld verschijnen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Als je zelf een game host heb je hier overigens geen last van.

Extra's

In 45 minuten heb je de game uitgespeeld. Dit vind ik aan de korte kant. Gelukkig zitten er nog wel wat extra modes en unlockables in om je langer bezig te houden. Je hebt bijvoorbeeld een Amerikaanse en een Japanse rom. De Japanse rom bevat meer wapens, waaronder een atoombom, en geeft je de mogelijkheid om meer dan honderd procent levens te hebben.
De game bevat ook een survival-modus, waarin het de bedoeling is om met 'n leven zo ver mogelijk te komen.

Het eindoordeel van Justin Meijer

The Simpsons Arcade Game heeft mij behoorlijk verrast. Het is een leuke beat 'em up die vooral tof is met vier spelers in 'n kamer. Wel is het jammer dat de game online last heeft van lag. Ook is de game vrij kort. In 45 minuten ben je er wel doorheen. Gelukkig heeft de game vele extra's, waardoor je er minstens twee keer doorheen wilt. Mensen die van beat 'em ups houden en de game nog nooit hebben gespeeld, raad ik zeker aan om deze game te checken.

    Goed
  • Verschillende omgevingen
  • Veel items
  • Leuke multiplayer
  • Unlockables
  • Erg kort
  • Online last van lag
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Simpsons Arcade Game

Series

-

Uitgever

Konami

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

3 februari 2012

Ontwikkelaar

Backbone Entertainment

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord