The Lord of the Rings: War in the North

 • Eerste releasedatum 25 november 2011
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: The Lord of the Rings: War in the North - Xbox 360

The Lord of the Rings: War in the North is een actiegame met hier en daar wat RPG-elementen. Je vecht samen met twee vrienden of met de computer tegen de verschrikkelijkste monsters. Je komt langs mooie omgevingen met de sfeer die we van Lord of the Rings kennen, en ondanks al het wrede geweld en de prachtige omgevingen zit er ook nog eens een goed verhaal in deze game!

Het verhaal

Als je de game opstart krijg je al gelijk de keuze tussen drie verschillende personages: een elf met toverkrachten, een dwerg met brute kracht en een mens die met een zwaard en pijl en boog om kan gaan. Als je 'n van deze drie uitgekozen hebt dan kun je beginnen. Je begint in een caf' waar Aragorn je de situatie uitlegt. Hij vertelt over ene Agandaur en die wil je eigenlijk direct met de grond gelijk maken. Je stapt vervolgens uit het caf' en gaat op zoek naar deze verschrikkelijke schurk. Je pakt je spullen en je gaat vanuit het vredige dorpje Bree door naar het woeste noorden. Je komt langs de meest vreemde en onverwachte plekken die er tot in detail goed uitzien. De plaatsen die je tegen zult komt zijn zeer herkenbaar als je de films gezien hebt. Terwijl je jezelf een baan richting het noorden vecht, ual je veel vijanden tegen komen. Dit zijn vaak orcs of andere wezens, die je het liefst niet in donker tegen zult komen.

ontbrekende afbeelding

Knallende actie

De vijanden zal je toch aan moeten pakken door er een gevecht mee aan te gaan. Doordat je met drie compleet verschillende wezens bent, levert dit vaak leuke maar ook aparte beelden op. Als je bijvoorbeeld een elf bent dan kun je je tegenstander verzwakken door er een spreuk op af te sturen en dan zie je even later dat de dwerg deze vijand met een harde klap tot een mooi einde brengt. Je merkt echt dat jouw kameraden hier ook bij nadenken en ze proberen jou ook daadwerkelijk zo veel mogelijk te steunen in zo'n zwaardgevecht. De game zit vol met deze hulpvaardige gevechten. De vele gevechten zijn overigens niet vaak verschillend. De game bevat veel soorten wezens, maar weinig verschillende uitvoeringen hiervan. Dit leidt tot gevechten met bijvoorbeeld dezelfde orcs die je net dood hebt gemaakt. Je komt orcs, trollen en goblins tegen maar wel steeds in dezelfde vorm. Het is jammer als je steeds dezelfde orc of trol tegenkomt want dit zorgt voor een saaiere beleving van de game. Een vijand kan trouwens wel rake klappen uitdelen. Ze kunnen jou slaan totdat je op de grond ligt en je door een teamgenoot geholpen moet worden. Jouw teamgenoot helpt je weer op de been en je kan weer met een gerust hart doorgaan. Je kunt eigenlijk altijd wel hulp verwachten waar je het nodig hebt. Het team helpt je zelfs overeind terwijl ze zelf aangevallen worden. Dit vind ik zelf toch net iets te ijverig en maakt het voor jou dan ook een stuk makkelijker. Het zou ook een stuk realistischer zijn als je bijvoorbeeld een aantal revives had en niet ongelimiteerd geholpen kan worden.

ontbrekende afbeelding

Jouw teamgenoten

Je kunt een team samen met je vrienden vormen maar je kan ook met de computer de strijd aan gaan. Je kan deze game met precies drie man in co-op spelen. Het team waarbij de computer als teamgenoten dient werkt trouwens wel goed. Het is niet dat deze twee jou gewoon klakkeloos achterna rennen. Ze springen letterlijk voor je om jou te beschermen tegen de meest woeste vijanden. Ze bieden hierbij ook nog genoeg ruimte aan jou over om te spelen. Het is dus absoluut niet dat je team steeds het voortouw neemt. Je kunt ook op je gemak alle items en je muntjes verzamelen, het team vecht toch gewoon door en laat jou op je gemak zoeken.

Gedeeltelijke RPG

Het zoeken van items en het spenderen van munten is een goed voorbeeld van een van de RPG-element die je heel vaak in de game tegen zult komen. De game is absoluut geen volwaardige RPG maar bevat wel erg veel elementen hiervan. Je kunt in het plaatsje waar het avontuur begint bijvoorbeeld dingen kopen en upgraden. Je gaat vervolgens weer terug naar waar je gebleven bent en je kunt weer verder met het verhaal. Het zijn leuke toevoegingen die de game compleet maken. Zonder deze kleine elementjes zou je waarschijnlijk merken dat er iets ontbrak.

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

De game houdt goed stand onder de enorme lading van nieuwe games. Dit komt zeker niet omdat de serie heel veel fans heeft, maar gewoon omdat het een goede game is. Het enige wat soms met de film te maken heeft is af en toe een keer een dorpje wat je herkend of een bepaald personage wat je misschien tegen bent gekomen. De game bevat absoluut veel actie en het is niet bepaald voor watjes. Dit maakt ook weer helemaal niks uit, want, hoe meer actie hoe beter. Je kunt uit drie wezens kiezen en die hebben ieder weer zijn andere specialiteiten. De andere twee die samen met jou de strijd aangaan werken prima en bezorgen een relaxte beleving van de game. Soms werkt iets t' relaxed en kan je gewoon zonder iets te doen de game uitspelen. Dit was een van de weinige minpunten en waarschijnlijk zal ook niet iedereen zich hieraan storen. Dat de vijanden steeds hetzelfde zijn is toch wel echt een serieuzer minpunt. Dit lijdt vrijwel onbewust tot een saaiere beleving van de game. Het is jammer, want dit soort fouten zouden tegenwoordig eigenlijk niet meer moeten voorkomen. De RPG-elementen maken de game compleet. Het is niet bepaald een system-seller, maar meer de kers op de taart.

 • Pluspunten
 • Op zichzelf staand verhaal
 • Herkenbaar
 • Goed gebruik RPG-elementen
 • Mooie omgeving
 • Werkend team
 • Minpunten
 • Soms iets te makkelijk
 • Vijanden zijn hetzelfde
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?