The LEGO Movie Videogame

 • Ontwikkelaar TT Games
 • Eerste releasedatum 7 februari 2014
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: The LEGO Movie Videogame - PlayStation 3

Vroeger werd er een videogame uitgegeven van elke populaire film die in de bioscoop draaide. Tegenwoordig zie je deze niet zoveel meer, omdat de gamer kritischer is geworden en het daarom voor de uitgever bijna niet meer loont. LEGO-games gebaseerd op bekende filmlicenties, zoals The Lord of the Rings en Harry Potter, doen het daarentegen wel altijd goed. Zo hebben we een heleboel van die LEGO-games voorbij zien komen en de 'n net iets beter dan de ander. Vanaf vandaag draait er voor het eerst een LEGO-film in de bioscoop van Warner Bros. en daarom kon er een LEGO-game, die gebaseerd is op zijn eigen film, natuurlijk niet ontbreken. Of deze game echt zo leuk is als alle andere LEGO-games valt nog te betwijfelen.

onbekend

Het verhaal van Emmet

Zoals gezegd is deze LEGO-game gebaseerd op de gelijknamige speelfilm. In de film wordt Emmet Brickowski, dat eigenlijk gewoon maar een simpele LEGO-ziel is, aangezien als de speciale en hun enige hoop tegen de LEGO-schurk Lord Business. Het LEGO-universum wordt geterroriseerd door hem en de LEGO-superhelden (zoals LEGO-Batman, -Superman & -Gandalf) zijn ten einde raad. Emmet wordt per ongelijk aangezien als de persoon die de sleutel vormt tot de redding van de LEGO-wereld zonder dat hij het direct door heeft, en dat kan soms tot hilarische momenten leiden. Het spel volgt de verhaallijn van de film, zoals de meeste LEGO-games. Zo begin je met de normale dagelijkse werkzaamheden van Emmet en wordt je geleidelijk door het verhaal heen geloodst. Aangezien het geen bekende filmreeks is, kan me voorstellen dat je daarom de game minder snel tof gaat vinden als andere op de film gebaseerde LEGO-games. Maar je kunt het als LEGO-liefhebber best een kans geven.

onbekend

LEGO-casting

De film is geregisseerd door Phil Lord en Chris Miller, samen zijn ze ook verantwoordelijk geweest voor de succesvolle animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs. Het is onbekend of ze ook hebben meegewerkt aan deze game. In elk geval steekt het goed in elkaar, maar dat kun je wel aan Traveller's Tales, de ontwikkelaar, overlaten. De stemacteurs in de game zijn dezelfde als in de film. Emmet wordt vertolkt door Chris Pratt, Wyldstyle (Lucy) door Elizabeth Banks en Vitruvius door Morgan Freeman.

Gameplay

Hoewel het verhaal je misschien niks gaat zeggen, is de game niet anders dan andere LEGO-games. Je begint met Emmet en langzaam komen er steeds meer vrienden bij die ook in de film zitten. In totaal kun je meer dan negentig personages vrijspelen. Je gaat er maar met een aantal echt spelen, met de rest zal je je kunnen vermaken als je de verhaallijn nog eens opnieuw wilt doen in de vrije speelmodus. De 'n kan klimmen en klauteren, de ander kan toveren, over smalle richels heen lopen of hacken. Elk LEGO-personage is dus uniek. Zo kun je (zoals vertrouwd) switchen tussen alle personages en op deze manier, soms toch wel lastige, puzzels oplossen.

onbekend

Kinderen zijn vandaag de dag niet meer stom, dat merk je ook aan de manier waarop de puzzels in elkaar zitten. Ze zijn zelfs voor volwassen vaak lastig. Het is dan ook erg leuk om deze game samen met je zoon of dochter te spelen. Ik vond het vaak wel kind eenvoudig.

Je zal in de game verschillende LEGO-bouwwerken moeten fabriceren, waarvan ik vermoed dat deze alleen voor de kids leuk gaan zijn, maar goed, dat heb je natuurlijk al snel als je een game uitbrengt voor kids. Dit, naast andere leuke minigames, maakt deze game meer dan af.

Samen sta je sterk

Net als in alle andere LEGO-games kun je ook weer in deze game samen met vrienden of familie het LEGO-avontuur aangaan. Dit kan met behulp van de drop-in en drop-out co-op met dynamische splitscreen.

onbekend

Het eindoordeel van Alex Zweers

Je kunt je echter alleen nog afvragen of zoveel LEGO-games in korte tijd niet erg veel gaat lijken op een gemakkelijke melkkoe. Maar The LEGO Movie Videogame zit gewoon, net als de meeste andere LEGO-games, goed in elkaar. Het is alleen nog de vraag of je de game echt leuk gaat vinden als je de film nog niet hebt gezien in de bioscoop. Heb je niks met LEGO, dan zal je de game waarschijnlijk toch niet gaan spelen. Heb je wel iets met LEGO, dan is deze game een aanrader, evenals de film.

 • Pluspunten
 • Humor
 • Diversiteit van levels
 • Hoeveelheid LEGO-personages
 • Puzzelen
 • Minpunten
 • Iets te gemakkelijk
 • Soms wat druk
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?