The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 13 februari 2015
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D - Nintendo 3DS

Zoals ik in mijn Preview al aangaf, vond ik The Legend of Zelda: Majora's Mask vroeger 'n van de mindere Zelda-games. Desondanks wilde ik de remake voor de Nintendo 3DS toch nog een kans geven, omdat mijn Engels nu een stuk beter is dan vroeger en ik wellicht beter begrijp wat ik moet doen. Afgelopen weekend kreeg ik een reviewcode en kon ik opnieuw in de wereld van Majora's Mask duiken. Of het me deze keer wel beviel, zal ik je vertellen in deze review.

ontbrekende afbeelding

Majora's Mask

In The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D heb je 72 uur de tijd om het dorpje Termina van de ondergang te redden. De boze maan heeft het namelijk op dit dorp gemunt en komt langzaamaan steeds dichterbij, waarna het uiteindelijk het hele dorp zal verwoesten. Om dit te stoppen, moet Link de Majora's Mask terug zien te veroveren van Skull Kid. Link heeft wel 'n voordeel, want met zijn Ocarina of Time kan hij terug in de tijd, om zo weer 72 uur de tijd te krijgen.

Tijdreizen

Dat spelen met de tijd vond ik vroeger dus helemaal niks. Ik had nooit genoeg tijd om alles te doen wat ik moest doen, waardoor ik dus terug in de tijd moest en de drie dagen opnieuw moest spelen, maar dan sneller. Het zal voorheen waarschijnlijk aan mijn gebrekkige Engels hebben gelegen, want in deze remake ging het stukken beter. Ik heb bijna geen 'n keer het gevoel gehad dat ik dezelfde acties uit moest voeren. Ik was al heel snel verder in de game dan dat ik vroeger ooit ben geweest, en ik had er ook veel plezier in. Desalniettemin vind ik de tijdsdruk die de klok met zich meebrengt nog steeds een beetje irritant. Ik houd namelijk van de wereld verkennen, maar door de klok moet je dat eigenlijk zo min mogelijk doen, omdat je anders wel gedeeltes opnieuw moet spelen. Daarnaast kan het ook bij de dungeons een beetje stressvol zijn en moet je er echt voor zorgen dat je de dungeon tijdens de eerste dag betreedt, want anders kan je echt in tijdsnood raken.

ontbrekende afbeelding

Maskers

Majora's Mask onderscheidde zich van andere Zelda-games door de verschillende maskers die je kunt gebruiken. Deze maskers kunnen Link transformeren, waardoor je nieuwe abilities tot je beschikking hebt. Als Deku Link kan je bijvoorbeeld uit een Deku Flower worden gelanceerd en een stuk in de lucht vliegen, maar ook over water stuiteren. Als Goron Link ben je heel sterk en kan je heel snel rollen, maar je kunt niet zwemmen. Naast de maskers waarmee Link kan transformeren zijn er nog veel meer maskers beschikbaar die Link een enkele ability geven. Zo heb je bijvoorbeeld de Blast Mask, waarmee Link zichzelf kan opblazen in ruil voor een half hartje. Zeker in dungeons moet je goed gebruik maken van alle maskers die je tot je beschikking hebt.

Helpende hand

Zoals ik net al zei, ging het me in deze remake stukken beter dan vijftien jaar geleden. Mijn betere Engels is niet de enige reden dat ik gemakkelijker door de game heen kwam. Majora's Mask 3D bevat nu namelijk een verbeterde Bombers' Notebook. Voorheen kon je hierin alleen een schema vinden met alle mensen waarmee je op een bepaald tijdstip interactie moet hebben, maar nu kan je ook alle huidige evenementen bekijken om precies te zien wat je nog moet doen. Daarnaast kan je nu een alarm instellen die je bijvoorbeeld een paar in-game-uren eerder af laat gaan, zodat je niet je afspraak vergeet.

ontbrekende afbeelding

De Sheikah Stones zijn nu ook weer aanwezig, net als in Ocarina of Time 3D. Mocht je echt helemaal vast zitten in de game, dan laat deze steen je een visioen zien, zodat je precies ziet wat je moet doen. Er zijn niet alleen maar visioenen om verder in de game te komen, maar ook visioenen voor Pieces of Heart en Stray Fairies zijn aanwezig. Het is dus echt bijna onmogelijk om nu nog vast komen te zitten in deze game.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Ik ben blij dat ik The Legend of Zelda: Majora's Mask nog een kans heb gegeven, want het is gewoon een geweldige game! Het ging me deze keer veel beter af dan voorheen, wat niet alleen door mijn betere Engels kwam, maar ook door de verbeterde Bombers' Notebook. Ik zat nog wel een paar keer echt vast, maar gelukkig zijn er dan nog de Sheikah Stones die me verder wisten te helpen. Grafisch gezien ziet de game er een stuk beter uit dan op de Nintendo 64, wat door het kleinere scherm nog beter tot zijn recht komt. Mocht je deze Zelda nog niet hebben gespeeld of net als ik voorheen niet heel ver zijn gekomen, dan raad ik je zeker aan om de game voor de 3DS te spelen.

 • Pluspunten
 • Verbeterde graphics
 • Veel maskers
 • Betere Bombers' Notebook
 • Sheikah Stones
 • Minpunten
 • Tijdsdruk
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?