Review: The Gunstringer Xbox 360

Geplaatst:

Zinnend op wraak stond The Gunstringer op uit zijn graf, om de mensen dankzij wie hij onder de grond lag eens een looddieet te geven van eigen smederij. Deze avonturen van onze ondode blauwe skeletheld worden als een prachtig toneelstuk voor ons als toeschouwer gebracht, dus klappen maar en hopen dat dit maar een mooi Western epos wordt waar zelfs Sergio Leone "bis, bis, bis!" bij zou roepen.

No Kinection

Persoonlijk had ik geen hoge verwachtingen van het game-aanbod van de Kinect, maar toch had ik gedacht dat er inmiddels wel een paar noemenswaardige titels op de markt zouden zijn die op zijn minst goed gebruik van de unieke technologie weten te maken. Maar nee, afgezien van Kinectimals en een enkele Funlab-game is het allemaal nog steeds niet bijzonder te noemen. Nu kreeg ik The Gunstringer om te reviewen, die gemaakt is door Twisted Pixel, de studio die vooral bekend is van de geweldige XBLA-games als Splosion Man en Comic Jumper. Er verscheen weer hoop aan de Kinect-horizon, dus ik stofte mijn zwartglimmende toestelletje weer eens af, schoof de meubels aan de kant, en gooide mijn gunbelt om. Klaar om te knallen!

Western toneelgame

The Gunstringer begint met een filmpje waarbij je een groep mensen ziet plaatsnemen in een schouwburg. Vervolgens zie je een aantal mensen achter het gordijn een blauwe cowboyskelet in een graf leggen, en zo begin jij je avontuur met The Gunstringer (ja, dat is dat skelet). Heel het verhaal en heel de game worden dus gebracht als een toneelstuk, en het hele verhaal wordt verteld door een echt keivette Westernstem. Daarnaast geeft de begeleidende stem (allemaal dus net als bij Bastion) voortdurend bijdehand commentaar op hoe jij speelt.

Piew! Jij bent dood!

Als een echte puppetmaster licht je eerst The Gunstringer uit zijn graf. Met je linkerhand bedien je hem als een marionet en met rechts moet je schieten. Dat schieten doe je dus zoals je dat als een kleuter doet met een mikvinger en heel je arm richting je schouder zwaaien. Het zal nu wel duidelijk zijn dat The Gunstringer een onrail shooter is, waarbij je wel moet springen en ontwijken, maar verder constant een pad afgaat. Perfect voor de Kinect dus. Om het afwisselend te houden heb je geregeld bazen, stukken waarbij je tactisch moet schieten of juist ontwijken, en veel afwisseling in omgeving.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Ik had niet gedacht dat The Gunstringer zo tof zou zijn. Het speelt als een simpele arcadegame vol met afwisseling, humor en actie gebracht als een compleet lijp toneelstuk. Geregeld vliegt er een menselijke arm door het scherm, red je papieren vrouwen en wordt je subtiel afgezeken door de Westernstem die je de hele tijd op de voet volgt. The Gunstringer zelf ziet er ook echt supertof uit en onder het applaus van het publiek is het 'n grote prettrein om door deze game heen te spelen. Dan unlock je ook allerlei leuke dingen gedurende de game en is er onlangs nog gratis DLC verschenen. Twisted Pixel heeft het voor elkaar gekregen een supervette Kinectgame te maken met The Gunstringer, die vrijwel alle andere Kinecttitels aan flarden schiet.

    Goed
  • The Gunstringer is tof
  • Dikke lol
  • Goeie pacing
  • Boordevol originaliteit
  • Blijft simpele gameplay
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Gunstringer

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

16 september 2011

Ontwikkelaar

Twisted Pixel Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord