Check hier alle E3 2021-content

The Elder Scrolls Online: Scalebreaker

 • Ontwikkelaar Bethesda Game Studios
 • Eerste releasedatum 27 augustus 2019
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre RPG
 • Gameliner score

Review: The Elder Scrolls Online: Scalebreaker - PlayStation 4

De laatste maanden hoor ik alleen maar gebulder in de lucht en wordt de zon geblokkeerd door grote, vliegende gedaantes. Vliegtuigen zou je denken. Maar nee! Het gaat om gevleugelde monsters. Overal waar ik ga, zie ik namelijk draken vliegen. Dat lijkt misschien gek, maar dat is het niet. In The Elder Scrolls Online is het namelijk het seizoen van de draak en na de Elsweyr-uitbreiding zijn we nu toe aan nieuwe DLC met deze vliegende kolossen in de hoofdrol.

TESO Scalebreaker 1

Scalebreaker

Bethesda blijft de wereld van The Elder Scrolls Online maar aanvullen met nieuwe content. Is het geen uitbreiding dan wel nieuwe DLC in de vorm van quests of dungeons. Scalebreaker is de naam van de nieuwste DLC, die net als Elsweyr de focus legt op draken. Niet zo verwonderlijk nu het in The Elder Scrolls Online het seizoen van de draak is. Waar Elsweyr een zeer grote uitbreiding is voor de MMORPG, is Scalebreaker echter een klein DLC-pack. De content bevat twee nieuwe dungeons voor vier spelers en daarnaast een aantal nieuwe items.

De eerste dungeon is de Lair of Maarselok, die je kunt bereiken door naar Grahtwood af te reizen. In deze dungeon ga je de strijd aan met de draak Maarselok, die net als de eerdere draken in Elswer enorm bruut is. Dit komt niet alleen door zijn imposante uiterlijk, maar ook door zijn heerlijk donkere stem. De andere dungeon van de Scalebreaker-DLC bevindt zich in de provincie van de laatste uitbreiding: Elsweyr. De Moongrave Fane-dungeon draait om de Hollowfang Clan, die met hulp van de Dragonguard Grundwulf een draak hebben gevangen. De leider van deze vampier-clan wil zijn bloed drinken om zo over enorme krachten te beschikken. Uiteraard mag dit niet gebeuren en moet de leider van de vampiers een halt toe worden geroepen.

Draken en vampiers

Om in de Lair of Maarselok de gevaarlijke draak te verslaan, heb je hulp nodig van de Nature Spirit Selene en de Warlock Carindon. Deze twee kunnen elkaars bloed wel drinken dus dat levert de nodige spanning op tijdens het doorlopen van de dungeon. De Lair of Maarselok is goed ontworpen en bijzonder sfeervol. Naast de natuur zijn er veel blauwtinten te vinden in de dungeon en ook de vijanden zijn uniek. Met name de Golem-achtige bazen en uiteraard de eindbaas Maarselok, die na een intens en pittig gevecht het loodje legt. In Moongrave Fane ga je de samenwerking aan met Chevalier Renald, die zijn vriend Dragonguard Grundwulf wil redden van de vampiers. Deze dungeon heeft een typische Elsweyr-vibe met veel inspiratie uit het oosten, zoals palmbomen en eeuwenoude tempels. Hierdoor ziet deze dungeon er schitterend uit en is het een feest om deze te doorlopen. Natuurlijk moet ook hier worden gevochten en net als bij de Lair of Maarselok zijn hier een aantal toffe vijanden te vinden, waarvan een grote stenen kolos er het meeste uitspringt.

Scalebreaker bevat naast twee unieke en zeer uitdagende dungeons een aantal nieuwe items. Voor het betreden van één van de dungeons ontvang je al het Dread-Aurelian Mask en bijpassende schouderstukken als je beide op Veteran-moeilijkheidsgraad speelt. Verder zijn er nieuwe item sets en collectibles te verkrijgen, waaronder een Tablet voor de Hall of the Lunar Champion. Scalebreaker is aan te schaffen voor vijftienhonderd Crowns of omgerekend dertien euro. Ondanks dat de twee dungeons zeer tof zijn, vind ik dit persoonlijk wat aan de prijzige kant. Want dit is geen DLC die je vele uren zoet houdt. Feit blijft wel dat de dungeons goed ontworpen zijn en er leuke en unieke bosses te vinden zijn en verslagen kunnen worden.

TESO Scalebreaker 2

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

De Scalebreaker-DLC voor The Elder Scrolls Online is perfect voor fans die na Elsweyr meer content voor hun MMORPG willen. De twee dungeons zijn uniek en behoorlijk uitdagend wat het een goede toevoeging maakt. Daarnaast zijn ook de draken, vampiers en unieke bosses een groot pluspunt van de content. Verder krijg je alleen een aantal items bij de DLC, die ook niet heel lang is. Hierdoor is de content iets aan de prijzige kant. Feit blijft wel dat Scalebreaker kwalitatief uitstekend is en Bethesda de MMORPG goed blijft voorzien van nieuwe content.

 • Pluspunten
 • Twee unieke dungeons
 • Behoorlijk pittig
 • Toffe vijanden
 • Minpunten
 • Wat aan de prijzige kant
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?