The Crew: Calling All Units

 • Ontwikkelaar Ubisoft Ivory Tower
 • Eerste releasedatum 29 november 2016
 • Platformen PlayStation 4
 • Genre Racing
 • Gameliner score

Review: The Crew: Calling All Units - PlayStation 4

Al jaren ben ik een groot fan van games waarin het kat- en muisspel tussen de politie en criminelen centraal staat. Het begon natuurlijk allemaal met Need for Speed Most Wanted, maar ook in meer recente games vind ik het heerlijk om die politie helemaal dol te rijden. In de nieuwste downloadbare content van The Crew, Calling All Units, mocht ik weer de politie het leven zuur maken, maar tegelijkertijd reed ik zelf ook in de mooiste politiewagens.

ontbrekende afbeelding

Clara Washington

Na de vernieuwde proloog, met het oog op de nieuwe politieachtervolgingen die je speelt als je The Crew nog niet eerder hebt gespeeld, komt de wereld van politie versus spelers pas echt los. Hierbij wordt een nieuw personage onthuld en haar naam luidt, Clara Washington. Een politieagente die de straatracebende, genaamd: de Harvesters, onder handen moet nemen. Aan jou de taak om eerst de juiste auto te kiezen voor deze klus. De diversiteit aan politieauto's is enorm, je kunt namelijk niet met die prachtige Lamborghini de weilanden in. Daarom zijn er naast wat standaard en extra luxe politiewagens, ook wagens zoals een monstertruck beschikbaar. Aan jou dus steeds de keuze om verstandig te kiezen welke auto je kiest voor welke klus.

Vol met nieuwe content

Om de politiemissies te kunnen starten, heb je een bepaald spelersniveau nodig en dat krijg je niet zomaar. Daardoor moet er meer gedaan worden en dat kan, want de politiemissies zijn maar een klein onderdeel van de vele nieuwe content die Calling All Units met zich meebrengt. Zo kunnen spelers die kiezen om voor de criminelen te rijden tijdens het vrij rijden kisten tegenkomen. Deze kisten pak je automatisch op waarna de politie de achtervolging op je inzet. De criminelen moeten deze kisten vervolgens afleveren en winnen hier niet alleen nieuwe auto-onderdelen mee, maar ook het niveau gaat omhoog. De politie kan je echter ook volledig beu zijn wanneer jij flink wat brokken maakt onderweg naar een andere stad. En tijdens het verzamelen van de kisten en maken van brokken worden bepaalde vaardigheden niet geschuwd.

ontbrekende afbeelding

Vaardigheden

Een beetje rondjes achter elkaar aanrijden gaat natuurlijk snel vervelen, maar hoe raak je die vervelende politie nou kwijt? Of hoe krijg je die crimineel nou wat makkelijker te pakken als die van je weg rijdt? Daar zijn speciale vaardigheden voor die ingezet kunnen worden. Er kunnen twee vaardigheden tegelijkertijd gekozen worden, welke overigens wel tussendoor een achtervolging veranderd kunnen worden. Aan de kant van de criminelen beschik je onder andere over flitsgranaten en een EMP-schok. De eerste verblind alle politievoertuigen in de buurt en laat alle scherminformatie verdwijnen bij je achtervolgers. Wanneer je kiest voor de EMP-schok verliezen de tegenstander een paar seconden de macht over het stuur en wat jou weer de kans biedt om meters te maken. Als politieagent heb je gelukkig ook vaardigheden om het de criminelen zwaar te maken. Zo kun je met de snelheidshack het acceleratievermogen van alle straatracers onderbreken. Raak je ondanks alle vaardigheden toch op grote afstand? Dan kan je jezelf ook nog naar het doelwit laten teleporteren. Laatstgenoemde is een vaardigheid die voor beide kanten beschikbaar is, maar die in mijn ogen zwaar buiten de boot valt. Ik wil op eigen kracht die criminelen pakken of van de politie ontsnappen en niet gebruik maken van een soort medelijdenvaardigheid.

Geen fijne wegligging

Waar het heerlijk is om het kat- en muisspel te spelen, is dat toch fijner om te doen in een omgeving die in zijn volle details voorbij raast. In onze review van The Crew beschreven we al dat, ondanks het formaat, de wereld zeker niet de mooiste online wereld is. Daarbij voelt de besturing van de game mij nog steeds niet vertrouwd aan. Het is mijn eerste aanraking met The Crew, maar echt lekker op de weg liggen de auto's niet. Op rechte stukken en flauwe bochten gaat het nog wel, maar zeker in steden waarbij ik scherpe bochten moest maken, gebeurde het meermaals dat ik de auto maar niet onder controle kreeg. De meeste offroad wagens hebben dan wel weer veel meer grip op lastig terrein.

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Bobby Grasso

The Crew: Calling All Units is weer een volwaardige DLC die bij zowel de terugkerende The Crew-speler als de nieuwe speler niet in de collectie mag ontbreken. De achtervolgingen voelen keer op keer aan als een spelletje binnen het spel en bieden los van alle missies weer uren plezier. Met de toevoegingen van de politiemissies en het verzamelen van de kisten heeft Ubisoft de spijker precies op de kop geslagen. Zo hoort een game, of in dit geval DLC, met politieachtervolgingen in elkaar te steken. Geen onnodige dingen, maar vooral heel veel achtervolgingen. Toch werd ik hier en daar flink gefrustreerd door wegglijdende auto's en is de vaardigheid waarmee je teleporteert er eentje die beter weggelaten had kunnen worden.

 • Pluspunten
 • Achtervolgingen bieden uren speelplezier
 • Politiemissies en kisten zijn heerlijke missies
 • Groot wagenpark aan politiewagens
 • Minpunten
 • Wegligging leidt meerdere malen tot frustraties
 • Teleportatie vaardigheid had weggelaten kunnen worden
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?