Tekken Tag Tournament 2

 • Ontwikkelaar Namco Bandai
 • Eerste releasedatum 14 september 2012
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U
 • Genre Fighting
 • Gameliner score

Review: Tekken Tag Tournament 2 - PlayStation 3

Op de post wachten voor een game is nooit fijn. Zeker niet als je na een paar dagen nog niet de game in huis hebt. Dit probleem had ik met Tekken Tag Tournament 2. Het heeft een week geduurd voordat de game eindelijk op mijn deurmat viel. En als dank voor het wachten, lag het hoesje ook nog eens bijna in twee stukken. Gelukkig was de game wel onbeschadigd, dus kon ik toch nog aan de slag. Was dit het wachten waard?

Vechtlaboratorium

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik een Tekken-game heb gespeeld, dus begon ik met het spelen van de tutorial. Deze tutorial, genaamd Fight Lab, zit in een verhaaltje gewikkeld. Violet is bezig met het creëren van de vechtrobot Combot. Wanneer de robot bijna klaar is, laat Violet per ongeluk de boel ontploffen. Aan jou de taak om Combot opnieuw te trainen. Op deze manier leer je hoe je moet aanvallen en verdedigen. Na elke stage krijg je een rank, waardoor het ook voor de ervaren speler een uitdaging wordt om de hoogste rank te halen.

onbekend

The real deal

De tutorial zit erop, tijd om met de echte gevechten te beginnen. In Tekken Tag Tournament 2 draait het vooral om de twee-tegen-twee-gevechten, maar als je wilt kan je ook gevechten houden met 'n-tegen-'n of zelfs twee-tegen-'n.
Het vechtsysteem zit goed in elkaar. Met elke knop bedien je een ledemaat van je karakter. Met behulp van de Tag-knop kan je van karakter verwisselen. Door je aanvallen te combineren kan je enorme combo's maken waarmee je je tegenstander in 'n keer KO kan maken.
Dit klinkt allemaal erg simpel, maar dat is het niet. De game is gewoon heel erg pittig. Het is frustrerend als je een aantal keer achter elkaar wordt ingemaakt met een Perfect door de AI, terwijl ik het niveau al op easy heb gezet. Op easy zou je verwachten dat iedereen kan winnen, maar dat is in deze game dus niet het geval.

Smaken verschillen

De game bevat een enorme hoeveelheid aan karakters, 49 om precies te zijn. Zo'n beetje alle bekenden zijn aanwezig, waaronder Jin, Hwoarang, Eddy, Yoshimitsu en Paul. Deze kan je allemaal al vanaf het begin gebruiken.
Mocht jouw favoriete karakter nou niet het uiterlijk hebben zoals jij dat zou willen, dan kan je dat volledig aanpassen. Met het geld dat je verdient door de gevechten kan je verschillende soorten kleding en accessoires kopen. Ook het haar is te veranderen, inclusief de kleur. Zo kan je je eigen unieke karakter creëren.

onbekend

De wereld van Tekken

Het belangrijkste aspect van een fighting-game is het onlinegedeelte. Dit kan een game maken of juist breken. Een klein beetje lag kan namelijk al voldoende zijn om de game onspeelbaar te maken. Gelukkig had ik tijdens het spelen totaal geen last van lag. Het leek wel alsof ik gewoon tegen een vriend offline aan het spelen was. Dit is echt een knappe prestatie!
Mocht je na een verlies online nou willen zien wat er fout is gegaan, dan kan je deze wedstrijd op je gemak terugbekijken via de replay. Het is zelfs mogelijk om op zoek te gaan naar replays van anderen met bepaalde karakters, zodat je misschien nog wat nieuwe moves ziet waarvan je eerst niet wist dat ze bestonden.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Tekken Tag Tournament 2 is een erg afgewerkte game geworden. Grafisch ziet de game er goed uit, het vechtsysteem zit goed in elkaar en er zijn enorm veel karakters aanwezig. Ook online zit de game perfect in elkaar met haast geen lag en de mogelijkheid om replays van jezelf en van anderen terug te bekijken. De game is alleen niet weggelegd voor beginners in het fighting-genre, want de game is extreem moeilijk. Wanneer fighting-games helemaal je ding zijn, dan is deze game echt een aanrader.

 • Pluspunten
 • Goede graphics
 • Originele tutorial
 • Vertrouwde besturing
 • Veel karakters met customization
 • Online werkt perfect
 • Minpunten
 • Te pittig, zelfs op easy
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?