Tales from the Borderlands - Episode 5: The Vault of the Traveler

 • Ontwikkelaar Telltale Games
 • Eerste releasedatum 20 oktober 2015
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Mobile
 • Genre Interactieve Film
 • Gameliner score

Review: Tales from the Borderlands - Episode 5: The Vault of the Traveler - Pc

Vorig jaar op 25 november was het zover: Tales from the Borderlands was eindelijk beschikbaar. Als groot Borderlands- en Telltale-fan kon mijn geluk natuurlijk niet op. Ik aarzelde geen seconde en ben toen gelijk in de eerste episode Zer0 Sum gedoken, en wat een avontuur was dat! Persoonlijk kon ik niet wachten om aflevering twee te spelen. Als je dat gevoel krijgt, dan weet je dat het goed zit met een game. Gelukkig heeft Tales from the Borderlands zich met mijn hoge verwachtingen kunnen meten tot nu toe, maar zal dat ook het geval zijn met de laatste episode: The Vault of the Traveler? En zoals altijd: lees niet verder als je episode 'n tot en met vier nog niet hebt kunnen spelen, want dat zou het gameplezier ernstig kunnen aantasten.

onbekend

Van begin "

Sinds Zer0 Sum ben ik helemaal verslaafd geraakt aan Tales from the Borderlands. Alle toffe aspecten uit eerdere Borderlands-games zaten erin en sommige waren zelfs uitvergroot. Zo ligt de nadruk in Tales vooral op de, in mijn ogen, hilarische humor en de vette stijl die deze gameserie zo speciaal maakt. Ook bracht deze Telltale-versie twee totaal verschillende hoofdrolpersonages (oplichtster Fiona en Hyperion-mannetje Rhys) tot leven zodat de game nooit saai kon worden. Nu is dat ook niet zo moeilijk als je maar twee uur gameplay per keer krijgt, maar ook als je alles 'binged-gamet', zal het zeker niet gaan vervelen. Daarbij kwamen er tevens elke aflevering weer oude bekenden terug die je sowieso herkent als je al eerder in de wereld van Borderlands hebt rondgedwaald. Wel was ik een beetje bang dat de finale-aflevering The Vault of the Traveler tegen zou vallen, en in het begin leek dat ook jammerlijk het geval te zijn. Niet dat het slecht was, maar het begon gewoon een beetje langzaam.

onbekend

" tot eind

Toch herpakte TFTB zich al zeer snel weer en was het alles waar ik op hoopte dat de laatste episode met zich mee zou brengen. Een vette eindbaas, momenten waarbij je soms wil wegkijken maar toch ook niet, moeilijke keuzes en natuurlijk de overheerlijke humor mocht niet missen. Tevens had ik voor het eerst ooit het gevoel dat mijn keuzes écht iets uit hebben gemaakt. Op een gegeven moment moet je namelijk je zogenaamde Dream Team samenstellen bestaande uit verschillende karakters die je in de loop van de tijd tegen bent gekomen. Als je k*t hebt gedaan tegen iemand of keuzes hebt gemaakt die men niet aanstond, willen zij jou automatisch al niet meer helpen. Heb je bijvoorbeeld Felix niet gewaarschuwd voor de bom in een eerdere episode, dan is hij nu dood en kan hij jou niet meer helpen (duh). Maar als je een beetje aardig bent geweest tegen je medemens, heb je verder genoeg keuze om je team samen te brengen. En oh ja: eindelijk krijgen we te weten wie toch diegene is die Fiona en Rhys gevangen heeft genomen en het is (waarschijnlijk) niet wie je denkt.

onbekend

Baas boven baas

Natuurlijk is Handsome Jack ook weer van de partij in de laatste aflevering en laat hij eindelijk zijn ware aard naar boven komen. We wisten wel dat onze favoriete bad guy echt bad was en hij was gewoon zo aardig tegen Rhys (en daarmee ook tegen ons)! Maar je raadt het al: we moeten Jack toch weer verslaan, en geloof me, hij gaat niet zomaar ten onder. Naast het verslaan van Handsome Jack moeten we ook nog eens het monster dat The Vault of The Traveler met zich meebrengt een kopje kleiner maken en dat gaat zeker niet zonder slag of stoot. Dit moeten we doen door middel van combinaties te maken met je controller of toetsenbord. De welbekende quick-time events waren we al gewend, maar nu aan het einde gaat dit dus een stapje verder. Zeker een toffe toevoeging en het maakt dat je toch net wat meer op het puntje van je stoel gaat zitten. Daar zat ik eigenlijk al dus tegen het einde van de episode was ik allang van dat puntje afgevallen, zo tof was het!

onbekend

Het eindoordeel van Melloney van der Torre

Tales from the Borderlands is een game die ik letterlijk aan ieder van mijn vrienden aanraad. Of ze nu gamer zijn of niet, Tales brengt gewoon een supervet interactief verhaal naar je toe. De laatste aflevering is daarmee zeker de kers op de taart en had niet beter kunnen zijn. Jammer dat het wat langzaam begon, maar gelukkig was dit van korte duur. The Vault of the Traveler brengt een vette eindbaas en biedt je net wat andere gameplay dan we waren gewend in eerdere episodes. Mocht je Tales from the Borderlands dus nog niet hebben gespeeld, dan heb ik maar 'n boodschap: hup, spelen die handel!

 • Pluspunten
 • Einde is kers op de taart
 • Keuzes hebben echt invloed gehad
 • Gewoonweg verslavend
 • Minpunten
 • Het is afgelopen
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?