Check hier alle E3 2021-content

Table Tennis

 • Ontwikkelaar Relentless
 • Eerste releasedatum 19 oktober 2007
 • Platformen PlayStation 2, Xbox 360, Nintendo Wii
 • Genre Sport
 • Gameliner score

Review: Table Tennis - Xbox 360

Rockstar verraste ons met de aankondiging dat ze een tafel tennis spel gingen maken. Vele gamers vonden het maar raar om een tafel tennis game te maken. Toch geloofde Rockstar in de nieuwe game, en was er zeker van dat het een succes ging worden. Na een aantal screenshots, waren vele gamers onder de indruk, de spelers waren echt tot in de detail gemaakt, je zag zelfs het zweet op de shirts van de spelers. Ik wilde het toch eens met eigen ogen zien, en besloot daarom om toch maar deze game te kopen.

Een game zonder bloed, zonder geweld, zonder allerlei gewelddadige praktijken? En die game moet dan van Rockstar zijn? Ja, eindelijk maakt Rockstar een game zonder bloed. Maar dit is niet zomaar een game, het is namelijk een tafel tennis game. Is een tafel tennis game dan niet saai? Integendeel, de nieuwe game van Table Tennis is echt een heel leuk, en vermakelijke game. In deze review ga ik jullie vertellen, dat met een ping pong balletje spelen toch leuk, en zeker heel vermakelijk kan zijn.

Hoe werkt Table Tennis?

Toen ik de game opstartte, was ik gelijk onder de indruk van de mooie graphics in het menu van de nieuwe game van Rockstar. In het menu zie je telkens korte fragmenten van tafel tennis rally's. Ik kon niet wachten om mijn eerste potje tafel tennis te spelen, en deed dus ook gelijk mee aan het tournament, de singelplayer modus. Je kan hier kiezen uit een aantal verschillende spelers, ieder met zijn speciale technieken. Zo is de ene beter in smashes en de ander beter in spin geven. Als je je karakter gekozen hebt, kun je echt meedoen aan het tournament. In het begin is het allemaal nogal moeilijk, maar daarom heeft Rockstar er ook een training modus kan spelen, hier leer je hoe je het balletje effect moet geven, en hoe je de bal kan richten, zodat je zelf kan bepalen waar de bal terecht komt. Als je dit allemaal onder de knie hebt, kan dus het echte werk beginnen. Het begint allemaal met de opslag, je kan hier bepalen hoe hard de bal moet gaan, en welk effect je wilt toevoegen. Hoe langer je op de effect knop drukt, hoe meer effect er in zin, maar dit moet je niet te lang doen, want het in het metertje, waar je de effect kan regelen zit namelijk een klein pijltje, dit gaat telkens sneller van onder naar boven. Als het pijltje zijn top snelheid bereikt heeft, stopt het pijltje en heb je dus een foute opslag. Dit is zeker allemaal even wennen, maar als het door hebt, is het allemaal vrij simpel. Als je de bal hebt opgeslagen, en de bal heeft je tegenstander bereikt, moet je de bal natuurlijk weer zo snel mogelijk terug spelen. Je kan de bal op verschillende manieren terug spelen. Dit doe je namelijk, op bijna dezelfde manier als de opslag. Als je op het knopje 'B' drukt, krijgt de bal sidespin, dat betekend dat de effect naar rechts zit, dus als de bal stuitert de bal naar rechts vliegt. Hetzelfde geld ook voor de andere knoppen, druk je bijvoord op de 'Y' knop dan heeft de bal een backspin, hiermee stuitert de bal terug, en speelt de tegenstander snel tegen het net.

Beloningen

Als je denkt dat dit allemaal simpel is, heb je het echt mis. De tegenstander, in dit geval de computer, is echt heel goed. Soms wel een beetje te goed. Meestal heeft de computer op elk slag wat je doet, een bal terug. Dit maakt het spelen echt verslavend, omdat je echt wilt winnen. Je word daarom ook echt helemaal in de gameplay gesleurd. Maar als je telkens van de computer wint, krijg je vaak ook 'unluckables' dit zijn een soort van beloningen, zoals een mooi t-shirt om in te spelen, of een nieuwe locatie waar je kan spelen. Maar een Xbox 360 game is natuurlijk niet compleet zonder 'achievements'. Ook in Table Tennis zitten nogal wat achievement, maar ik ga deze niet allemaal verklappen, omdat er anders niet meer zo veel lol in het ontdekken van achievements is. Zoals ik al zij, zijn er ook een aantal locaties, om een potje tafel tennis te spelen. Dit is altijd een saaie omgeving, en meestal altijd hetzelfde, tafel tennis tafel, hekken, publiek. En meer zit er niet in. Zo is het natuurlijk ook in een echt potje tafel tennis, maar wat meer afwisseling zou toch wat beter zijn.

Tegenstanders!

Maar een tafel tennis spel is natuurlijk onmogelijk te spelen zonder characters. Er zit, in tegenstelling tot de locaties, erg veel variatie in de spelers. Zo zitten er onder andere Chinezen, Duitsers en ook Zweden in de game verwerkt. Zoals ik al zij heeft elke speler zijn eigen technieken. De een heeft bijvoorbeeld meer kracht, en kan dus meer snelheid geven aan de bal, maar een ander character kan bijvoorbeeld meer spin aan de bal geven. Dit is erg leuk gedaan, omdat dan ook elk character een zwakke kant heeft, en je dus elke tegenstander op een andere manier moet verslaan. Als een potje tafeltennis echt spannend word, en je hebt veel rally's (dat zijn de aantal slagen) dan gaat de muziek ook iets harder, en de lichten rondom de tribunes uit, zodat alle aandacht op de tafeltennis tafel is.

Xbox Live

Wat ook erg leuk is, is het Xbox Live gedeelte. Op Xbox Live, is namelijk altijd wel iemand die dezelfde game speelt, en is het dus nooit saai. Bij Xbox Live kan je kiezen uit een tournament of gewoon zomaar een potje spelen. Je kan hier alle spelers kiezen die je hebt vrijgespeeld in de singelplayer. Erg leuk is het tournament, omdat hier veel spelers aan mee kunnen doen (8 spelers maximaal) en je telkens moet winnen om in de volgende ronde terecht te komen. Maar als je verloren hebt, kan je altijd nog kijken hoe je tegenstander speelt in het volgende potje tafel tennis. Je kan namelijk de wedstrijden bekijken via verschillende camera standen. Er zijn dus erg veel mogelijkheden in deze tafel tennis game.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Al met al is deze game van Rockstar een zeer goeie game geworden. De graphics zijn mooi en de gameplay zit ook echt goed in elkaar. Maar ook deze game heeft wat minputen, zoals de locaties waarin de tafel tennis potjes gespeeld worden. En de moeilijkheid graden in Table Tennis is ook zeker erg hoog, misschien wel iets te hoog, maar dit maakt de game ook weer zeer spannend, en heb je toch telkens het idee dat je echt wilt winnen voordat je je Xbox 360 uitzet. En de online functie van de Xbox 360, zorgt ervoor dat deze game, ook met een aantal andere mensen, een leuke party game kan zijn.

 • Pluspunten
 • Prachtige graphics
 • Verslavende multiplayergame
 • De game is vrij goedkoop
 • Minpunten
 • Locaties zijn eentonig
 • Moeilijkheidsgraad ligt hoog
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?