Super Mario 64 DS

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 11 maart 2005
  • Platformen Nintendo DS
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Review: Super Mario 64 DS - Nintendo DS

Super Mario 64 DS is de remake van de eerder verschenen versie op de Nintendo 64. Wat is er nieuw en moet ik deze game (nog eens) kopen? Lees maar verder....

Veel veranderd?

Zoals de meeste van jullie wel weten is er toch wel het een of ander veranderd in aan de game om het passend te krijgen op de Nintendo DS. Zo kent de Super Mario 64 DS 150 sterren, dus 30 sterren meer dan de oorspronkelijke versie. Deze sterren liggen verspreidt door 15 verschillende levels. De graphics zijn in deze remake zeker verbeterd. Ze zijn beter gedetailleerd als de versie op de N64.

Kies je personage

Je hebt keuze uit vier verschillende personages, naarmate je verder in het spel komt. De personages waaruit je kunt kiezen zijn Mario, Luigi, Yoshi en Wario. Ieder met zijn eigen vaardigheden. Mario kan bijvoorbeeld vliegen en heeft zijn speciale muur sprong, waardoor je op allerlei plaatsen kan komen. Luigi kan ontzichtbaar worden en net iets hoger springen dan Mario. Met Luigi kun je door kooien en spiegels heen. Yoshi kan vuur spugen en heel even door de lucht lopen, waardoor je bijvoorbeeld rode muntjes kan bevrijden uit ijsblokken en makkelijker over afgronden komt. Wario heeft de eigenschap dat het van staal kan worden, waardoor hij onder water kan lopen.

Minigames in overvloed

In de game zitten 36 minigames verstopt. Minigames verzamel je door konijntjes te vangen. De minigames zijn verdeeld in 4 groepen. In de 'Luigi Groep' vind je vooral casino games, terwijl je in de andere groepen weer heel andere minigames tegenkomt. De minigames kun je vinden in de 'Reg Room' in het menu.

Tegen elkaar op afstand

In multiplayer mode is het de bedoeling dat je de meeste sterren verzameld. Je kunt kiezen uit vier verschillende levels Castle Grounds, Sunshine Isles, Princess's Secret Slide, Battle Fort. In het begin zullen alle spelers aanwezig zijn als Yoshi, maar er liggen petjes van Mario, Luigi en Wario door het level verspreidt. Heb je niemand in de buurt om het tegen op te nemen, geen nood, je kunt in de VS mode ook alleen oefenen. Ik zeg er trouwens even bij dat je maar 1 spelcassette nodig hebt als je tegen iemand wil gaan multiplayeren.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Super Mario 64 DS heeft zijn voorganger overschaduwt met betere graphics en de multiplayer modes, mini games zorgt ervoor dat je lang plezier beleeft aan de game. De game is zeker een aanrader voor elke Nintendo DS-bezitter!

  • Pluspunten
  • Geluid
  • Graphics
  • Minpunten
  • Wanneer je de N64 hebt gespeeld is deze game net iets te makkelijk.
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?