Street Fighter X Tekken

 • Ontwikkelaar Capcom
 • Eerste releasedatum 9 maart 2012
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita
 • Genre Fighting
 • Gameliner score

Review: Street Fighter X Tekken - PlayStation 3

Fighting fans opgelet! Zorg alvast voor een flinke lading schone onderbroeken, want Street Fighter X Tekken gaat ze vies maken door de honderden nerdgasms die je gaat beleven tijdens het spelen van deze cross-over fighter. Is Street Fighter X Tekken een flawless victory, of is het w'r een nieuwe editie van Street Fighter IV? Je leest het in deze review!

Capcom vs. Namco

Het eerste wat je op zal vallen tijdens je eerste match is dat het rooster van personages lekker uitgebreid is. Beide kanten van het rooster zijn zorgvuldig uitgekozen personages, met zelfs een paar leuke toevoegingen. Zo vind ik persoonlijk de toevoeging van Megaman echt een geniale actie van Capcom. Al jaren waren fans aan het schreeuwen om de blauwe held, en nu komt hij er dan eindelijk aan! Dat het de Megaman van de beruchte Amerikaanse packshot is, is op zich al hilarisch, maar de reactie van het publiek is nog veel grappig. Well played Capcom, well played"
Ook voelen de characters, en dan met name de strijders van het Tekken-kamp, uiterst goed aan in de 2D-setting. Tekken fans zullen zich zeker wegwijs kunnen maken met de kennis die ze in de échte Tekken games hebben opgedaan, en ook de Street Fighter-fans zullen zich vertrouwd voelen met de nieuwe personages.

onbekend

Tikkie, jij bent 'm

Mensen die denken dat Street Fighter X Tekken gewoon maar een uitbreiding is van Street Fighter IV mogen daar nog eens over denken. De game speelt namelijk compleet anders, en dat komt met name door het Tag-systeem. Door te switchen tussen personages kun je nieuwe combo's en speelstijlen creëren, wat de game een extra laag diepgang geeft. De diepgang houdt daar nog niet op, want Street Fighter X Tekken is qua diepgang een bodemloze put, wat voor een fighter zeker een pluspunt is. Door de nieuwe Gem-unit functie kun je je characters zo customizen dat ze geschikt zijn voor jouw speelstijl. Zo zijn er gems die je character sneller maken, of juist meer schade aan laten richten. Hierdoor is iedereens team anders dan die van zijn tegenstander, en je kunt er lekker mee experimenteren. Erg leuk voor de puristen onder ons!

onbekend

Round 1: Fight!

Al het experimenteren met personages en verschillende gems is allemaal leuk en aardig, maar de echte kracht van fighters zit hem toch echt in de Versus mode. Met een paar vrienden op de bank is het echt genieten, mede doordat de Super- en Cross Art er lekker flitsend uitzien. Het is prachtig om jouw zorgvuldig vormgegeven team tot uiting te zien komen terwijl je vrienden hun eergevoel wordt afgenomen. Mocht je geen vrienden hebben die houden van een potje rossen, dan kun je het strijdveld altijd nog naar de virtuele bank verplaatsen. Door modes als Endless Battle krijg je echt een beetje dat 'met-vrienden-op-de-bank-zitten gevoel', wat zeker een pluspunt is. Niks op aan te merken dus!

Het eindoordeel van Rens Knapen

Street Fighter X Tekken is voor mij nu al d' game van 2012. Als fan van beide games is het aantal nerdgasms niet meer op twee handen te tellen. Doordat het hele vechtsysteem vernieuwd is voelt het niet als een kloon van eerdere Street Fighter games, en weet het een compleet eigen feeling te creëren. Dat Capcom ons zoveel geld probeert af te troggelen door de on-disc downloadable content is een beetje jammer, maar ook het enige minpunt dat ik bij Street Fighter X Tekken kan ontdekken. Een echte aanrader voor de fans!

 • Pluspunten
 • Voelt als compleet nieuwe game
 • Toffe personages
 • Ziet er gelikt uit
 • Diepgang, v'l diepgang
 • Minpunten
 • Downloadable content staat al op schijf
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?