Review: Street Fighter X Tekken PlayStation 3

Geplaatst: 12 maart 2012 17:30

Fighting fans opgelet! Zorg alvast voor een flinke lading schone onderbroeken, want Street Fighter X Tekken gaat ze vies maken door de honderden nerdgasms die je gaat beleven tijdens het spelen van deze cross-over fighter. Is Street Fighter X Tekken een flawless victory, of is het w'r een nieuwe editie van Street Fighter IV? Je leest het in deze review!

Capcom vs. Namco

Het eerste wat je op zal vallen tijdens je eerste match is dat het rooster van personages lekker uitgebreid is. Beide kanten van het rooster zijn zorgvuldig uitgekozen personages, met zelfs een paar leuke toevoegingen. Zo vind ik persoonlijk de toevoeging van Megaman echt een geniale actie van Capcom. Al jaren waren fans aan het schreeuwen om de blauwe held, en nu komt hij er dan eindelijk aan! Dat het de Megaman van de beruchte Amerikaanse packshot is, is op zich al hilarisch, maar de reactie van het publiek is nog veel grappig. Well played Capcom, well played"
Ook voelen de characters, en dan met name de strijders van het Tekken-kamp, uiterst goed aan in de 2D-setting. Tekken fans zullen zich zeker wegwijs kunnen maken met de kennis die ze in de échte Tekken games hebben opgedaan, en ook de Street Fighter-fans zullen zich vertrouwd voelen met de nieuwe personages.

Tikkie, jij bent 'm

Mensen die denken dat Street Fighter X Tekken gewoon maar een uitbreiding is van Street Fighter IV mogen daar nog eens over denken. De game speelt namelijk compleet anders, en dat komt met name door het Tag-systeem. Door te switchen tussen personages kun je nieuwe combo's en speelstijlen creëren, wat de game een extra laag diepgang geeft. De diepgang houdt daar nog niet op, want Street Fighter X Tekken is qua diepgang een bodemloze put, wat voor een fighter zeker een pluspunt is. Door de nieuwe Gem-unit functie kun je je characters zo customizen dat ze geschikt zijn voor jouw speelstijl. Zo zijn er gems die je character sneller maken, of juist meer schade aan laten richten. Hierdoor is iedereens team anders dan die van zijn tegenstander, en je kunt er lekker mee experimenteren. Erg leuk voor de puristen onder ons!

Round 1: Fight!

Al het experimenteren met personages en verschillende gems is allemaal leuk en aardig, maar de echte kracht van fighters zit hem toch echt in de Versus mode. Met een paar vrienden op de bank is het echt genieten, mede doordat de Super- en Cross Art er lekker flitsend uitzien. Het is prachtig om jouw zorgvuldig vormgegeven team tot uiting te zien komen terwijl je vrienden hun eergevoel wordt afgenomen. Mocht je geen vrienden hebben die houden van een potje rossen, dan kun je het strijdveld altijd nog naar de virtuele bank verplaatsen. Door modes als Endless Battle krijg je echt een beetje dat 'met-vrienden-op-de-bank-zitten gevoel', wat zeker een pluspunt is. Niks op aan te merken dus!

Het eindoordeel van Rens Knapen

Street Fighter X Tekken is voor mij nu al d' game van 2012. Als fan van beide games is het aantal nerdgasms niet meer op twee handen te tellen. Doordat het hele vechtsysteem vernieuwd is voelt het niet als een kloon van eerdere Street Fighter games, en weet het een compleet eigen feeling te creëren. Dat Capcom ons zoveel geld probeert af te troggelen door de on-disc downloadable content is een beetje jammer, maar ook het enige minpunt dat ik bij Street Fighter X Tekken kan ontdekken. Een echte aanrader voor de fans!

    Perfect
  • Voelt als compleet nieuwe game
  • Toffe personages
  • Ziet er gelikt uit
  • Diepgang, v'l diepgang
  • Downloadable content staat al op schijf
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Street Fighter X Tekken

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita

Releasedatum

9 maart 2012

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord