Spider-Man: Web of Shadows

 • Ontwikkelaar Shaba Games
 • Eerste releasedatum 24 oktober 2008
 • Platformen PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Spider-Man: Web of Shadows - Xbox 360

Diep van binnen schuilt in ons allemaal een superheld. Een alter ego dat genoeg lef heeft om in een strak pakje rond te lopen en de wereld keer op keer te redden. Helaas zullen wij nooit superhelden worden. Dus voor al de mensen die zo hard proberen, maar telkens falen is Spider-Man: Web of Shadows gekomen.

Goed of slecht?

Het lijkt wel alsof Spider-Man in een midlifecrisis zit. Hij weet niet wat hij moet doen, maar moet wel blijven doen waar hij goed in is. Boeven vangen natuurlijk! Hij vraagt zich ook af wie er nou goed of slecht is. Waarom komt soms de donkere kant van onze spinnemans in hem naar boven?
Het verhaal begint wanneer de stad een beetje in chaos is. Verschillende bendes zijn een oorlog begonnen en dan heb je ook nog de stinkend rijke monopolisten in de stad die maar al te graag een oproer willen. Het verhaal in de game ontwikkelt zich zeer langzaam. Dit komt mede door de gameplay, omdat er maar 'n missie in een chapter voortgang maakt in het verhaal. Een beetje jammer, want het gaat zo echt voelen alsof je missies aan het doen bent voor niets.

Keuzes

Zoals ik al zei heb je verschillende chapters waar een specifiek probleem wordt opgelost. Deze missies lopen uiteen van iets kapotmaken van de vijand, de vijand kapot maken of iemand redden van zijn of haar dood. Gelukkig heb je niet alleen de ouderwetse dreun tot je beschikking in Spidey's lijstje van aanvallen. De aanvallen zijn zeer verschillend en naarmate je meer EXP verdient, des te meer upgrades kan je kopen voor je wapens. Er zit ook veel vrijheid in de game. Je hoeft missies niet te voltooien als dat je ding niet is. Je kunt ook lekker gaan rondkloten in de stad, hoewel dat niet altijd even boeiend is.
Over vrijheid gesproken, Spider-Man staat natuurlijk bekend om zijn goedje waarmee hij door de stad kan slingeren. In deze game kan dat dus ook en ik zeg je, er zijn weinig dingen in het leven die zó lekker aanvoelen. Je slingert lekker rond door de stad, maakt een paar bendeleden af en slingert weer lekker verder. Je moet ook zeker een keertje proberen een vrije val te maken en op het laatste moment nog te gaan slingeren. Je krijgt geheid een adrenalinekick!
De missies die daadwerkelijk om het verhaal gaan geven je ook nog eens keuzes. Doe je het goede, of het slechte? Als je het goede doet zullen je vrienden je aardig vinden, maar als je het slechte doet vinden de vijanden je aardig. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik koos voor het slechte pad. De goede Spider-Man hebben we toch al heel vaak gezien.

Getekend of toch echt?


Het grafische stijltje in Spider-Man: Web of Shadows is een mengeling van realisme en tekenfilm. Deze mengeling ziet er zeer goed uit. De personages zien er een beetje duister uit terwijl de stad veel felle kleuren heeft. Ook dingen als explosies en physics zijn goed geregeld. Je kunt bijvoorbeeld een auto optillen en dan naar de vijand gooien. Altijd leuk!

Net als in de tekenfilm

Alle personages van de Spider-Man tekenfilms en stripboeken zitten in de game verwerkt. Wat dit nog beter maakt is de geweldige voice-acting van de personages. Zo praat onze spinnemans op een overtuigende, toch grappige manier. De conversaties in de game zijn ook zeker geen straf om naar te luisteren. Soms verschijnt er zelfs een glimlach op je gezicht. Voor de rest is het geluid in de game wat je kunt verwachten. Mooie muziek die het superheldenimago nog meer aansterken. Het lijkt wel alsof een stripboek tot leven komt!

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Spider-Man: Web of Shadows weet bij mij de juiste snaar te raken. De gameplay is vrij en uitdagend. Ook al ben je een superheld, je bent niet de allersterkste. Dit komt alleen ten goede van de gameplay. Ook de mogelijkheid om keuzes te kunnen maken is goed bedacht. De voice-acting is ook zeer goed en ondanks de vele conversaties in de game wordt het niet vervelend. Alleen de manier waarop het verhaal zich ontvouwt gaat heel langzaam. Hierdoor ga je je afvragen waarom je de missies ook alweer doet en dat is geen goed teken. Er is naast de missies ook weinig te doen in de stad. Als Spider-Man je ding is moet je deze game zeker halen. Je krijgt er zeker geen spijt van. Heb je geld teveel en houd je ook wel van slingergames? Dan is dit ook zeker geen slechte aankoop!

 • Pluspunten
 • Lekker rondslingeren
 • Goed of slecht?
 • Aanvalsysteem
 • Leuk grafisch stijltje
 • Voice-acting
 • Minpunten
 • Trage opbouw van het verhaal
 • Weinig te doen in de stad
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?