SingStar Vol. 1

  • Eerste releasedatum 7 december 2007
  • Platformen PlayStation 3
  • Gameliner score

Review: SingStar Vol. 1 - PlayStation 3

Als klein jongetje droomde ik er altijd al van een popster worden: uitverkochte stadions, megaveel fans, prachtige vrouwen voor je in de rij. Helaas laat mijn muzikale talent me in de steek om deze droom tot werkelijkheid te brengen. Soms waag ik wel eens een poging onder de douche maar dan kijk ik er helaas niet meer van op als ik een koude douche over me heen krijg.

SingStar op de PS3

Er zijn van die momenten dat je gewoon eens flink wilt blèren op de maat van de muziek, en die mogelijkheid is helemaal geboren sinds de ultrapopulaire franchise van Sony Entertainment Software, SingStar. Met de komst van de PlayStation 3 kon het haast niet anders dan SingStar weer nieuw leven in te blazen. De game werd diverse keren uitgesteld, maar verscheen dan toch op het laatste moment nog in 2007.

Weinig songs?

Op de PlayStation 2 heeft SingStar me flink wat uren vermaakt. Op de PlayStation 3 viel me echter direct op dat het aantal nummers minimaal is in deze versie: maar dertig. Gelukkig heb je in SingStar toegang tot de SingStore, waar je keuze hebt uit tal van nieuwe tracks in een uitgebreid muziekbibliotheek, die elke week wordt voorzien van nieuwe tracks. Je kunt deze tracks voor €1,50 per stuk binnenhalen.

Weinig variatie

Ik heb mijn PlayStation 3 thuis niet op het netwerk aangesloten, daarom heb ik het met dertig tracks moeten doen. Deze liepen uiteen van The Automatic met Monster, een vrij recent nummer uit 2006 van een Britse rockband, tot het welbekende nummer All The Small Things van Blink 182, een band die in 2005 de rem erop heeft gezet, omdat de band met wat interne problemen te kampen had. De nummers lopen qua tijd uiteen, maar voor de rest zijn ze niet echt divers.

PSN-Idols

Veel heb ik hierop niet toe te voegen voor jullie. Ik moet eerlijk bekennen dat het niet echt mijn smaak muziek was, of toch wel? Het nummer van REM, Losing My Religion, kon ik immers vrij goed meezingen. Toch was het een opeenstapeling van teleurstellingen. Daarentegen moet je er wel vanuit gaan dat het met een groep vrienden enorm uitdagend kan zijn om elkaar eens flink op maat van de muziek af te matten. Niet met slaan, maar met zingen natuurlijk. SingStar is geschikt om met maar liefst acht spelers te spelen. Daarnaast kun je in combinatie met de EyeToy-camera je eigen clips opnemen en dat brengt me tot een volgend punt. Want naast jezelf voor lul zetten tegenover je vrienden, kun je ook de wereld laten gieren van je optredens. Je kunt namelijk met een zogenaamd online aspect je zangkwaliteiten en hilarische momenten vastleggen en in dertig seconden uploaden naar MySingStar, de online community van SingStar. Je kunt dan toch nog de Idols-jury uithangen door iemand te complimenteren of de deur te wijzen op zijn of haar zangkunsten.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Qua gameplay is er niet veel op SingStar aan te merken: het is gelijk aan en nog steeds even leuk als de vorige delen. Toch vind ik het best jammer dat we nog steeds met die draadmicrofoons blijven zitten, terwijl men zegt dat SingStar diverse keren is uitgesteld vanwege de draadloze microfoons. Wat ik wel interessant vind zijn de online trackaankopen, hoewel het voor diegene die de PlayStation 3 niet op het netwerk hebben aangesloten een saaie bedoeling zal zijn. De dertig tracks die meegeleverd zijn zullen namelijk voor de meesten niet veel soeps bieden. Het uploaden van je eigen clips met daaronder je eigen muziek is gewoon te leuk voor woorden, vooral als iemand denkt dat hij kan zingen, maar er in werkelijkheid niets van. SingStar is uitermate geschikt voor een hevige partyavond met je vrienden, en wil je niet zingen of geen clips? Dan kun je je altijd nog gewoon gek lachen om die idioten die denken dat ze dat wel kunnen.

  • Pluspunten
  • MySingStar
  • Tracks naar smaak downloaden
  • Minpunten
  • Meegeleverde tracks saai en niet divers
  • Gaat vervelen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?