Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

SingStar Queen

  • Ontwikkelaar SCEE
  • Eerste releasedatum 20 maart 2009
  • Platformen PlayStation 2, PlayStation 3
  • Gameliner score

Review: SingStar Queen - PlayStation 3

I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
You're so self satisfied I don't neeheed you
I've got tot break free
God knohohows, God knows I want to break free

Ode aan Queen?

Met dit eerste couplet van I Want to Break Free van Queen luid ik mijn review in. Deze game is een ode aan de popgroep Queen uit Londen. Met het nummer Bohemian Rhapsody uit 1981 staat Queen al jaren in de top vijf allertijden. Er kwam een eind aan de succesvolle carrière nadat zanger Freddie Mercury overleed aan aids in 1991. De game is gevuld met vijfentwintig nummers van Queen en mocht je nog niet genoeg hebben, dan kun je via de SingStore nog meer nummers downloaden.

Met recht kritiek?

In mijn voorgaande SingStar-reviews had ik het met terechte kritiek over de SingStar-franchise, aangezien de nummers die voorgaande delen bevatten in nieuwere games niet te zingen waren. De games waren ook meer van hetzelfde. De weg die Sony nu met SingStar inslaat vind ik toch wel wat hebben.

Groter bereik

De mogelijkheden voor het downloaden van muziek zijn enorm toegenomen, waardoor de inkomsten voor uitgevers en artiesten zijn geslonken. Daarentegen is de gamesindustrie enorm gegroeid en bereikt deze een steeds grotere doelgroep, waardoor het aantrekkelijker wordt om games rond bepaalde bands uit te brengen. Zo is SingStar Queen dus een game voor de echte Queen-fans. Helaas heeft niet iedereen een PlayStation 3 of PlayStation 2 in huis, maar op deze manier brengt Sony toch wat extra geld in het laatje van de artiesten.

Nieuw talent wordt geboren

Zingen, dansen, drummen, op je gitaar spelen, het lijkt erop alsof iedereen zich wil meten met een echte ster. Je wordt naast games als Guitar Hero, Lips en SingStar op de televisie ook doodgegooid met talentenshows zoals Idols, Xfactor of Popstars. Deze talentenshows zijn nu over de hele wereld op televisie te zien.

Tracklist SingStar Queen

A Kind of Magic*
Another One Bites the Dust
Bicycle Race
Bohemian Rhapsody
Breakthru
Crazy Little Thing Called Love
Don't Stop Me Now
Fat Bottomed Girls
Hammer to Fall*
I Want It All
I Want to Break Free
Innuendo
Killer Queen*
One Vision
Play the Game
Radio Ga Ga*
Somebody to Love
The Show Must Go On*
These Are the Days of Our Lives
Tie Your Mother Down
Under Pressure
We Are The Champions
We Will Rock You
Who Wants to Live Forever
You're My Best Friend

* deze nummers zitten niet in de PlayStation 2 versie

Het eindoordeel van Alex Zweers

Met SingStar Queen komt Sony de behoefte naar verbetering tegemoet. Het blijft een vorm van uitmelken, maar de nummers van Queen lenen zich perfect voor een game als SingStar. Ze zijn vrijwel allemaal bekend, en daardoor erg toegankelijk voor een avondje karaoke. Alle nummers zijn voorzien van een videoclip, of als je een EyeToy hebt kun je jezelf op de achtergrond zien, wat voor hilarische taferelen kan zorgen. In tegenstelling tot die van ABBA zijn de nummers van Queen wel gewoon verkrijgbaar via de SingStore. Ik hoop dat er snel een SingStar Bruce Springsteen verschijnt, want dan durf ik nog wel een nummer te battelen met mijn collega's, iets wat ik nu liever niet doe.

  • Pluspunten
  • Nummers van Queen lenen zich perfect voor games als SingStar
  • Voor de fans
  • Minpunten
  • Tracks ook te downloaden via SingStore
  • Geen vernieuwingen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?