Severed

 • Ontwikkelaar Drinkbox Studios
 • Eerste releasedatum 26 april 2016
 • Platformen PlayStation Vita
 • Gameliner score

Review: Severed - PlayStation Vita

Ontwikkelaar Drinkbox Studios bracht hun vorige game, Guacamelee!, praktisch uit op ieder platform. Met hun nieuwe game, Severed, doen ze het tegenovergestelde. De game is exclusief op de PlayStation Vita te spelen en dat merk je. In a good way.

Alles kwijt, dus alles moet kapot

In Severed kruip je in de huid van Sasha, die eigenlijk alles kwijt is. Haar familie en haar arm zijn daar de voornaamste voorbeelden van. Reden genoeg dus om op avontuur te gaan en onderweg het mysterie rondom je familie en je arm te ontrafelen. Om dat te doen, dient er gevochten te worden met allerlei monsters, liggen er interessante puzzels te wachten om opgelost te worden en dient een duistere doch kleurrijke wereld doorkruist te worden.

onbekend

Zo gebruik je een touchscreen

Het doorkruisen van de wereld doe je met de knoppen of het pookje van de Vita, maar de rest van de tijd ben je bezig op het touchscreen. Deuren open je door te swipen, potten sla je doormidden door met je vinger over het scherm te bewegen en datzelfde geldt voor het vechten met de vele vijandelijke monsters. Ieder monster moet op een andere manier bestreden worden, aangezien ze allen andere kwetsbare plekken en/of verdedigingsmechanieken hebben. Het leren kennen van de ideale manier om een vijand te doden, is waar je in Severed voornamelijk mee bezig bent. In het begin lijkt dit nog vrij gemakkelijk en lichtelijk saai, maar naarmate de game vordert worden de tactieken ingewikkelder en wordt je door meerdere vijanden tegelijkertijd aangevallen.

De vele verschillende vijanden en het feit dat ze vaak in groepen opereren, maakt Severed op momenten zeer uitdagend. Toch wordt je continu beloond, want zodra je focusmeter vol is en je een vijand doodt, kun je zijn ledematen eraf hakken en gebruiken voor upgrades. Door jezelf te blijven verbeteren, zorg je ervoor dat je later in de game beschikt over meer health, je meer schade aanricht aan vijanden en andere voordelen hebt om de uitslag van een gevecht te kunnen beïnvloeden. Ook krijg je de beschikking over een klein aantal magische krachten. Deze kunnen ook weer uitgebouwd worden, helpen je in gevechten en zijn benodigd om nieuwe gebieden te bereiken. In Severed blijf je tot het bittere eind bezig met het uitbouwen van heldin Sacha, waardoor de game nooit verveelt.

onbekend

Duistere schoonheid

Severed is niet alleen op gameplaygebied een pareltje. De game oogt sfeervol en de kleurrijke presentatie vormt een welkom contrast met het duistere verhaal. Ieder deel van de wereld oogt anders, maar toch voelt alles aan als een geheel. Voeg daar de passende soundtrack aan toe en Severed is een game om je vingers bij af te likken. Na zo'n 5 à  6 uur heb je de indrukwekkende eindbaas verslagen, maar zijn er vast nog genoeg uithoeken met geheimen die je nog wil ontdekken. In mijn ogen is dat voor een game van nog geen 15 euro een mooie hoeveelheid content en laten we eerlijk zijn, dit avontuur mag je voor geen goud missen.

Het eindoordeel van Ruud Oomens

Voordat je de handheld als PlayStation Vita-bezitter voor altijd opbergt, moet je Severed gespeeld hebben. Punt.

 • Pluspunten
 • Verrassend diepe gameplay
 • Unieke, uitdagende vijanden
 • Upgraden tot het bittere eind
 • Zeer sfeervolle presentatie
 • Minpunten
 • Wordt pas echt interessant naarmate de game vordert
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?