Saints Row IV - Enter the Dominatrix

 • Ontwikkelaar Volition
 • Eerste releasedatum 20 oktober 2013
 • Platformen PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Saints Row IV - Enter the Dominatrix - PlayStation 3

In mijn eerdere review gaf ik al aan dat Saints Row IV best een vermakelijke titel was, met wat enkele mindere punten. Nu is daar dan de Enter the Dominatrix-DLC voor Saints Row IV en is het nu de vraag of deze DLC de game wat kan verlengen en voldoende nieuw vermaak kan bieden. Om daar het antwoord op te vinden ben ik er voor jullie ingedoken.

onbekend

Demente oma

De DLC was onder deze naam oorspronkelijk bedoeld voor Saints Row: The Third, maar die werd geannuleerd. Deze DLC voor Saints Row IV draagt dezelfde naam, wat toch wel verwarrend kan zijn. Het verhaal is vrij simpel en gaat over de virtuele AI genaamd Dominatrix, een sekskoningin die een heel leger seksslaven onder zich heeft. De DLC bestaat uit een vijftal missies, aan elkaar gelinkt door middel van interviews. Jane Valderamma van Channel 6 interviewt de hoofdrolspelers uit Saints Row IV. Er worden enkele verwijderde scenes uit Saints Row IV 'getoond', deze scenes zijn de missies die je speelt. De interviews zijn best grappig gedaan en wisten zo nu en dan een glimlach op mijn gezicht te toveren. Tijdens de interviews neemt de ontwikkelaar zichzelf op de hak, zo worden zijmissies uit eerder Saints Row-games afgezeikt vanwege hun saaiheid.

De humor wordt op den duur echter zo door je strot geduwd, dat je amper nog kan ademhalen. De grappen worden sneller op je afgevuurd dan de kogels, of eigenlijk laserregen, die de Aliens op jou afvuren. Waar het in het hoofdverhaal van Saints Row IV nog gedoseerd was, wordt er nu bijna constant tegen je aan geluld. De grappen voelen ook meer van hetzelfde, op enkele uitzonderingen na. En er zit geen rem op als je het niet wilt aanhoren, alsof je demente oma op visite is en je haar herhalende repertoire weer eens moet aanhoren. En al gauw werd mijn glimlach ingeruild voor irritatie. Het neemt ook alle concentratie weg soms, die je af en toe wel nodig hebt tijdens de chaotische missies.

onbekend

Rubber pakje

De missies heb je na een klein uurtje spelen al voltooid en voegen weinig toe. Het is niets meer dan alles en iedereen kapot schieten, afgewisseld met weer alles en iedereen kapot schieten in een rare of seksistische setting. Volition weet ironisch genoeg de missies niet vermakelijk te brengen, het geheel voelt eentonig en meer van hetzelfde. En dan kun je wel in je eigen DLC de spot drijven met saaie missies uit het verleden, doe er dan ook wat mee zou ik dan zeggen. Niet alle tekortkomingen of pijn is weg te spoelen met humor.

De DLC brengt drie nieuwe wapens, die je daarna ook in het hoofdverhaal van Saints Row IV kunt gebruiken. Het betreft een granaatwerper, een vlammenwerper en een gigantische minigun. Deze wapens zijn een variant op de al bestaande wapens en voelen niet bepaald bevredigend aan. Het valt helaas weer onder de noemer: been there, done that. Naast de nieuwe wapens zijn er enkele nieuwe homies en een drietal variaties op de VTOL-voertuigen. De homies zal je sowieso amper gebruiken, doordat je het makkelijk alleen redt. De VTOL-voertuigen zijn wederom variaties op het al bekende werk, dus om daar nou warm van te worden. Daarnaast speel je nog een nieuw outfit vrij, de Gimp suit. Als je jouw roeping als seksslaaf hebt gemist, wellicht kun je dan nog dicht bij je droom komen, door virtueel in een rubber pakje rond te lopen. Als dat je ding is, be my guest. Ik word in ieder geval niet warm van dit soort extra's. Er zijn tot slot ook enkele nieuwe trophies te behalen voor de liefhebber.

onbekend

Het eindoordeel van Simon Kayzel

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt na het lezen van mijn review hier boven: ik ben geen fan van de Enter the Dominatrix-DLC. Het boeide mij gewoon allemaal niet en alles voelde aan als een goedkope en vlugge herhaling van zetten. Voor zeven euro mag je toch iets meer vermaak en originaliteit verwachten en geen herkauwde rommel met maar af en toe wat leuke grapjes. Als ik herkauwde rommel wil, dan koop ik wel een pak melk. Ik heb mijn best gedaan om wat plezier ermee te hebben, maar het is niet gelukt. Het enige wat leuk meegenomen was, waren die paar nieuwe trophies. Voor de die-hard Saints Row-fan zal de DLC wellicht een enigszins leuke verlenging zijn. Ik kan echter zelf wel een leukere besteding vinden voor die zeven euro.

 • Pluspunten
 • Enkele nieuwe trophies
 • Een kleine verlenging voor de die-hard Saints Row-fan
 • Minpunten
 • Humor ligt er dik bovenop en is eerder irritant
 • Zeer kort
 • Eentonige missies
 • Veel gevoel van herhaling
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?