Review: Rotastic Xbox 360

Geplaatst: 16 oktober 2011 15:30

Vliegende Vikingen, skeletten, zwijnen en Legalos: ze komen allemaal voorbij in Rotastic, een downloadable game voor Xbox Live Arcade. Ikzelf had nog nooit van deze game gehoord, maar nadat ik een trailer van de game zag was ik om: dit moet ik eens proberen. Hoe dat me is bevallen kan je lezen in de review.

Rotastisch!

Het doel van Rotastic is erg simpel: verzamel alle diamanten in het level om de uitgang te openen, om hier vervolgens doorheen te gaan. Dit doe je door met een touw aan palen te slingeren en op het juiste moment los te laten. In het begin is het nog even zoeken wanneer je je touw moet werpen en wanneer je moet loslaten, maar gelukkig zijn de eerste levels vrij simpel. De controls zijn niet ingewikkeld: je hebt een knop om je touw uit te werpen en een knop om je draairichting te veranderen.

Ranking the stars

Naast het voltooien van het level is het ook belangrijk om zoveel mogelijk punten te halen. Je krijgt namelijk een trofee na het behalen van een level in de varianten brons, zilver, goud en zelfs platina. Deze trofeeën heb je nodig om nieuwe werelden vrij te spelen. Je verdient extra punten door het maken van trucjes, dezelfde kleur diamanten achter elkaar te pakken, het snel voltooien van een level en voor het aantal levens wat je na een level overhoudt.

Moeilijk

De game bestaat uit zeven werelden, waarin elke wereld ongeveer tien levels bevat. Zoals ik al zei zijn de eerste levels erg gemakkelijk. Echter begint het vanaf de derde wereld behoorlijk pittig te worden: muren met cirkelzagen die op je afkomen, vliegende vleermuizen enzovoort. In de latere levels zal de zwaartekracht ook nog naar rechts werken of zelfs naar het midden. Ik was al lang blij dat ik een level had gehaald, ook al had ik slechts een bronzen trofee. Echter werd ik met deze prestatie wel vijftigste op het leaderboard, dus dat zegt wel hoe moeilijk het is. Ik houd van een uitdaging, zoals Super Meat Boy, maar dan moet ik wel het idee krijgen dat het haalbaar is. Met Rotastic heb ik dit echter niet, wat jammer is.

Multiplayer

Rotastic bevat ook nog een multiplayer. Deze is alleen offline speelbaar met je vrienden of tegen de AI. De multiplayer bestaat uit twee gamemodi, namelijk Collect en Deathmatch. In Collect is het de bedoeling om als eerste het voorafgestelde aantal diamanten te halen, of zoveel mogelijk diamanten binnen een bepaalde tijd. Hierbij kan je je tegenstanders irriteren door langs hun touwen te vliegen om deze af te breken. Met zijn vieren kan dit voor hilarische, maar ook chaotische momenten zorgen.
In Deathmatch zijn er geen diamanten, maar gaat het om de kills. Je krijgt een punt door iemand uit het beeld te laten vallen. Ook hier kan je vooraf het aantal kills instellen of kiezen voor een bepaalde tijd.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Rotastic is een erg vermakelijke game. De gameplay is erg origineel en heb ik nog niet eerder gezien. Daarnaast is de game in een grappige stijl gemaakt. De eerste levels van de game zijn vrij gemakkelijk, maar daarna wordt het moeilijk, heel moeilijk! Ik vind dat de game te snel te moeilijk wordt, en dat is jammer. Mocht je helemaal klaar zijn met de singleplayer, dan kan je je ook nog even met de multiplayer vermaken. Rotastic heeft mij aangenaam verrast en ik raad het je zeker aan om deze game te checken!

    Goed
  • Toffe stijl
  • Originele gameplay
  • Grappige multiplayer
  • Al snel erg moeilijk
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Rotastic

Series

-

Uitgever

Focus Entertainment

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

21 september 2011

Ontwikkelaar

Dancing Dots

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord