Review: Resistance: Fall of Man PlayStation 3

Geplaatst: 1 april 2007 22:19
Aangepast: 10 januari 2020 21:20

Ik wil je graag even voorstellen aan Nathan Hale. Nathan Hale is een gezonde Amerikaanse man met een vrouw en kinderen. Alles leek Nathan goed te zitten, totdat hij werd opgeroepen om aan het Britste front te vechten. Onwetend wat hem te wachten stond ging hij naar Groot Brittannië. Nu is hij een van hen.

What if"

Niemand weet precies hoe de Chimera zijn ontstaan. Ze komen niet van een andere wereld, dat weten we wel. Rusland heeft een gigantische muur om zijn land heen gebouwd. De geruchten gaan dat zij aan het experimenteren waren om de ultieme mens te creëren. Deze 'experimenten' liepen uit de hand en al snel was heel Europa geïnfecteerd met het Chimeravirus. Groot-Brittannië dacht veilig te zijn, maar al snel werden er ontelbaar veel tunnels gegraven door de Chimera. Groot-Brittannië is ook de enige die nog een beetje tegenstand toont tegen de Chimera. Ze hebben zelfs de hulp ingeschakeld van de Verenigde Staten!
Hier begint het verhaal van Nathan Hale. Op het eerste gezicht is hij een gewone soldaat zoals iede ander, maar je zult al snel merken dat hij ook het Chimeravirus in zich heeft. Het bijzondere hieraan is dat hij gewoon opstond na geïnfecteerd te zijn.

Knalhemel

Resistance: Fall of Man is een knalgrage shooter. Het schieten werkt ontzettend goed en dat is wat een shooter uiteindelijk moet kunnen. De verschillende wapens bezorgen je een grijns op je gezicht die je er niet snel af krijgt. Neem bijvoorbeeld de Auger, die door muren heen schiet. Of de Bullseye die, zodra je de vijand 'getagt' hebt, altijd raak schiet. Deze en meer mooie wapens zul je vinden in Resistance: Fall of Man. Ook de kunstmatige intelligentie van de vijanden is zeer goed. De game is best moeilijk en dat komt mede door de vijanden die altijd wel een gemeen plannetje hebben om jou dood te maken.

Een belangrijk persoon heeft ooit gezegd dat een online modus voor een shooter zeer belangrijk is. Sindsdien had iedere shooter een online modus en Resistance dus ook. Het enige verschil is dat Resistance een perfecte online modus heeft. Je kunt meteen beginnen en je hebt alles wat er in de singleplayer zit tot je beschikking. Hierdoor geeft Resistance: Fall of Man je een geweldige online ervaring die niet snel geëvenaard zal worden.

Kan beter

Grafisch gezien is de game redelijk goed. Ik had meer verwacht. Vooral van een bakbeest als de PlayStation 3. De impact van granaten is wel geweldig om te zien. De vijanden vliegen weg alsof het papiertjes zijn!

Omverblazend


Het geluid in Resistance: Fall of Man moet het vooral hebben van ontploffende granaten en knallende geweren, die overigens niet verkeerd klinken. Er zit alleen niet zo veel muziek in de game. De voice-acting is wel dik in orde. De personages klinken goed en realistisch. Ook zijn typisch Britse stemmen van de partij. Er is overal aan gedacht.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Resistance: Fall of Man is een geweldige launch game voor de PlayStation 3. Vooral het aanbod aan wapens is geweldig. Ook de geweldige online modus waar je zo in springt steekt goed in elkaar en houdt je zeker vele uren zoet. Grafisch is de game wat minder, maar zodra je eenmaal bezig bent met knallen merk je daar weinig van. Ook het geluid, en dan met name de muziek, laat het vaak afweten. Gelukkig krijg je daarvoor in de plaats uitstekende voice-acting. Resistance: Fall of Man is een must-buy voor iedere PlayStation 3 bezitter!

    Goed
  • Leuk verhaal
  • Veel originele wapens
  • Zeer sterke online-modus
  • Sterke kunstmatige intelligentie
  • Had grafisch beter gekund
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resistance: Fall of Man

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

23 maart 2007

Ontwikkelaar

Insomniac Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord