Resident Evil 5 - Desperate Escape

  • Ontwikkelaar Capcom Production Studio 1
  • Eerste releasedatum 30 maart 2009
  • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
  • Genre Horror
  • Gameliner score

Review: Resident Evil 5 - Desperate Escape - Xbox 360

Zoals je kon lezen in mijn vorige Onliner was ik niet zo onder de indruk van Resident Evil 5: Lost in Nightmares. Onlangs is Desperate Escape verschenen. Ik werd een beetje angstig door mijn eerdere ervaring met Resident Evil 5 DLC, maar ging er toch met het volste vertrouwen in.

Jill and Josh are sitting in a tree

Desperate Escape begint wanneer Chris Redfield Jill Valentine heeft verlost van haar mind control. Jill zegt het zelf wel te kunnen redden en Chris en Sheva gaan met de lift naar boven. Kort daarna raakt Jill knock-out. BSAA-soldaat Josh komt haar tegen en samen moeten ze vluchten uit het met zombies gevulde gebouw. Zal het ze lukken?

DLC zoals het bedoeld is

Vanaf het begin zit je al meteen in de actie. Jill's submachine gun is helemaal geüpgrade en dit geeft een heerlijk knalfestijn waarbij je lekker door kan schieten. De DLC fixeert zich niet op puzzels of iets dergelijks, maar op recht-voor-je-raap schietactie en dat is eigenlijk wat Resident Evil 5 gewoon is. Lekker knallen en zombies van je afslaan. Ik kan je verzekeren; die zombies zijn er in grotere getalen dan ooit. Nog nooit eerder voelde ik me zo opgejaagd als in deze DLC.

Desperate Escape voegt, net als ]Lost in Nightmares, niet echt iets toe aan het verhaal. Het vult enkel en alleen de lege gaten die het verhaal van het origineel nog had. Bij Lost in Nightmares ergerde ik me hier dood aan, omdat een prequel-missie altijd garant staat voor nieuwe informatie. In dit geval dus niet en daarnaast was de gameplay ook nog eens saai en vervelend. Desperate Escape daarentegen laat wel zien hoe Jill en Joh naar veiligheid vluchten en brengt daarnaast de klassieke Resident Evil 5-gameplay met zich mee. Verder krijg je een aantal hectische situaties voor je kiezen die je moet zien op te lossen. De DLC is redelijk kort, maar voor 400 Microsoft Points mag dat.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Dit is de Resident Evil 5-DLC waar we op aan het wachten waren. Spannende en beklemmende omgevingen en veel zombies is wat je kan verwachten van deze DLC. Het verhaal voegt niet veel toe en is redelijk kort, maar voor de prijs vind ik het prima in verhouding. Als Resident Evil 5-fan ben je verplicht om deze content aan te schaffen.

  • Pluspunten
  • Ouderwets zombieschieten
  • Hectische situaties
  • Minpunten
  • Vult het verhaal niet echt aan
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?