Review: Renegade Ops Pc

Geplaatst:

Renegade Ops, een combinatie tussen een race- en shootergame. Avalanche Studios dacht: de engine van Just Cause 2, daar kunnen we nóg meer uit halen. En dat was zo'n slecht idee nog niet. De engine werd zo aangepast dat je alles van bovenaf ziet. Compleet nieuwe werelden werden gecreëerd en er kwam een verhaal tot stand waar alles kapot knallen met een dikke gun in je auto centraal staat.

Niet praten, knallen!

Het spel start al meteen met de mededeling dat je Renegade Ops het beste met een gamepad kunt spelen. En nee, dan liegen ze écht niet, deze game met een toetsenbord spelen is behelpen geblazen. Ik zeg niet dat het niet kan, het is wel een hele andere ervaring met gamepad. Genoeg gezeur over controllers, even iets over het verhaal. Dit wordt gebracht door middel van een comic-boek stijl. Geen uitgebreide filmpjes waarin een hoop actie voorkomt, gewoon een stripverhaaltje met stemmen. Uitgebreide verhalen, oogverbluffende cutscenes, dat is ook helemaal niet nodig in een game als Renegade Ops. Als er maar genoeg actie, ontploffingen, wapens en vijanden in zitten, dan ben ik al tevreden genoeg.

Afwisseling op zijn tijd is niet verkeerd

Je rijdt met je auto hele gebieden af, de woestijn, het strand, de bossen of een geheime basis. Het kan allemaal, als je je maar weet te verdedigen tegen de hordes vijanden die continu naar je toe komen om je het leven zuur te maken. Van je baas krijg je steeds een nieuwe opdracht. Mocht je hier te lang over doen, verschijnt er een tellertje in beeld. Naast de 'hoofdmissies' zijn er ook 'submissies', deze zijn niet altijd moeilijk, maar nemen wel veel tijd in beslag, en tijd heb je in Renegade Ops niet zo veel. Het leuke aan de voertuigen in combinatie met het schieten is dat je altijd in beweging bent, je cirkelt om tanks heen, je maakt een epische sprong van een berg af terwijl je een helikopter uit de lucht schiet of je valt vliegend een schip aan. "Vliegend een schip aanvallen? Auto's kunnen niet vliegen, Koen!" Wees gerust beste lezers, daar heeft de ontwikkelaar een oplossing op gevonden: helikopters. Het is heus waar, naast auto's besturen, vlieg je ook in helikopters. Wel zo makkelijk als je een gunship op de zee tot zinken moet brengen.

Limousines zijn onverwoestbaar

Na een tijdje gespeeld te hebben kreeg ik de missie een limousine te begeleiden naar een vliegtuig, en voorkomen dat de limo aan stukken geschoten werd. Ik reed voor de limo om de tegemoetkomende vijanden een kopje kleiner te maken voordat ze de limo zouden bereiken. Na een tijdje was er een wegversperring met een grote tank midden op de weg, met daarnaast twee jeeps. De limo stopte en het was aan mij de taak om de weg vrij te maken. Ik koos ervoor eerst de jeeps uit te schakelen. Nadat deze tot ontploffing waren gebracht kwam de limo in beweging. Huh?! Hee bestuurder, is je bril soms afgezakt? Je rijdt recht op een heftige tank af! Toen de limousine gewoon door de tank heen ging, zakte mijn broek toch even af. Ok', dan laten we die tank maar lekker daar staan, toch geen last van. Deze kleine foutjes kunnen soms echt heel erg vervelend zijn. Als ik ergens op een grote rots vast zou komen te zitten of ik viel van een klif af, dan werd ik netjes gedropt op een andere plek. Kijk, dat is w'l een pluspunt, automatisch respawnen als je geen kant meer op kunt.

Het eindoordeel van Koen van den Akker

Renegade Ops maakt retro-shooters weer hip. Wij gamers willen mooie graphics, en die ontbreken hier zeker niet. Er is keuze uit diverse auto's die je kunt upgraden door gedropte items op te pakken. Zo is je voertuig bijvoorbeeld uit te breiden met een extra dikke machine-gun, of een heuse vlammenwerper. De singleplayer en de co-op modus brengen je zo'n 5 tot 8 uur gameplezier. Wil je langer genieten? Gewoon even de moeilijkheidsgraad veranderen mocht je deze nog niet op maximaal hebben staan. De prijs, zo'n dertien euro, is niet verkeerd voor een game als deze.

    Goed
  • Retro-game met een likje verf
  • Gerestylde engine
  • Combinatie rijden+schieten
  • Handige upgrades
  • Kleine foutjes behoorlijk irritant
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Renegade Ops

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 3

Releasedatum

27 oktober 2011

Ontwikkelaar

Avalanche Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord