Red Dead Redemption: Undead Nightmare

 • Ontwikkelaar Rockstar North
 • Eerste releasedatum 26 november 2010
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
 • Genre Actie, Open-World
 • Gameliner score

Review: Red Dead Redemption: Undead Nightmare - Xbox 360

Stel je voor. Jij bent John Marston en je leeft in Amerika ten tijde van het Wilde Westen. Na een lange tocht met paard en wagen kom je thuis bij je gezinnetje dat, heel bescheiden, bestaat uit je vrouw en je lieve zoon. Alles lijkt compleet in orde: zoonlief leest een boek op de bank en je vrouw staat in de keuken het eten klaar te maken. Je gaat eten, brengt daarna nog wat tijd met je gezin door en gaat daarna naar bed. Maar dan begint het onheil.

RDRUN

Zombie

Midden in de nacht wordt je vrouw wakker van gestommel in de woonkamer. Natuurlijk ben jij de eerste die daarom wakker wordt gemaakt om op onderzoek uit te gaan. Dat is echter niet eens nodig, want zonder pardon staat daar je oom in de deuropening. Het is alleen niet de oom zoals je die kende, maar je familielid is veranderd in een echte zombie. Met de loop van je geweer weet je hem uit te schakelen voordat hij je vrouw schade toe kan brengen. Je neemt je geweer mee naar buiten en gaat op onderzoek uit, om erachter te komen waar de zombieplaag (want je oom is niet de enige die is bezeten) vandaan komt. De Undead Nightmare kan beginnen.

Uitbreiding

Het is alweer een tijdje geleden dat we met zén allen bezig waren om het Wilde Westen te verkennen in Red Dead Redemption. Ook ik heb mezelf vorig jaar verloren in die cowboywereld en mijn ervaringen van toen zijn te lezen in de review die ik destijds over het spel heb geschreven. Deze extra content, onder de naam Undead Nightmare, is niet alleen beschikbaar als downloadable content maar ook als normale retail versie. Aangezien het een uitbreiding is op de wereld die je al kende uit de originele game ga ik hier niet alle features van Red Dead Redemption zelf bespreken, want die zijn gewoon hetzelfde gebleven. Waar het echt om draait zijn de toevoegingen en de vraag of die goed genoeg zijn om deze extra speeltijd aan te schaffen.

RDRUN1

Vooroordelen

Toen ik begon aan Undead Nightmare had ik er niet zoveel vertrouwen in dat deze zombie-toevoeging echt anders zou zijn dan bijvoorbeeld de zombie-modes zoals we die kennen uit Call of Duty. Met dat vooroordeel bleek ik me echter lelijk vergist te hebben. Undead Nightmare is geen spel waarin je zoveel mogelijk zombies af moet slachten en moet proberen om zo lang mogelijk in leven te blijven, maar het is een uitbreiding met een echt verhaal en met personages die je al kent van het originele verhaal. De wereld zoals je die kent bestaat nog altijd, het enige verschil is dat alle steden zijn overrompeld door zombies. Gelukkig zijn er ook nog een aantal overlevenden te vinden, die je kunnen helpen om de gruwelijke tijd waarin je bent belandt door te komen.

Overleven

Want mensen, gruwelijk is het zeker. De straten van de stadjes die vroeger zo lieflijk waren staan nu in brand en overal waar je kijkt maken de zombies de dienst uit. Eén van de doelen die je hebt is dan ook om alle dorpjes te bevrijden van zombies, om zo de overlevenden te redden en verder te komen in het spel. Het probleem is echter je voorraad aan kogels. Door de plaag zijn de winkeltjes waar je voorheen terecht kon voor je ammunitie allemaal gesloten. De enige kogels die je kunt krijgen komen dus van de overlevenden of andere mensen waarvoor je kleine opdrachten uit kunt voeren (denk aan de random encounters). Daarnaast is het van belang om bij elk gedrocht dat je tegen de grond slaat te controleren of hij of zij (of 'het') nog wat lood in een broekzak heeft verstopt. Het is duidelijk: je zult er alles aan moeten doen om te overleven.

Apocalypse

Al met al heeft die hele zombie-plaag wel wat weg van een zogenaamde Apocalypse. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er ergens in de wereld van Undead Nightmare vier speciale paarden rondlopen. Al deze paarden hebben hun eigen specialiteiten, zoals het in brand steken van de zombies of het feit dat ze bijna niet dood kunnen gaan. Al met al loont het de moeite om op zoek te gaan naar én van deze paarden, om zo wat meer voordeel te krijgen tegenover de zombies.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

Undead Nightmare gebruikt de wereld zoals die in Red Dead Redemption geschapen is, maar steek alle steden en dorpjes in brand en voegt er als klap op de vuurpijl ook nog eens een zombie-plaag aan toe. Aan jou als John Marston de taak om de wereld te redden van de ondergang en voor eens en voor altijd af te rekenen met die vreselijke zombies. In tegenstelling tot zombie-modi die tegenwoordig vaak aan games worden toegevoegd biedt Undead Nightmare echt een nieuw verhaal met nieuwe en bekende personages. Het afknallen van zombies is al met al een leuke bezigheid en de vier paarden van de Apocalypse voegen nog wat extra toe aan de algehele sfeer. Voor fans van de originele game is deze extra content zeker een aanrader!

 • Pluspunten
 • Weer puik verhaal
 • Overlevingsspirit
 • Oude bekenden komen terug
 • Geen slappe zombie-mode
 • Minpunten
 • Nog steeds wat pop-up
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?