Ratchet & Clank: Size Matters

  • Eerste releasedatum 11 mei 2007
  • Platformen PlayStation 2, PlayStation Portable
  • Gameliner score

Review: Ratchet & Clank: Size Matters - PlayStation 2

Een klein manneke met een arsenaal aan grote geweren. Een enorm leger aan robotten. Van kleine handheld naar grote console. Formaat telt? We zullen zien.

PSP of PS2

Sinds de PSP op de markt is verschenen zijn daar erg veel unieke titels voor gemaakt door allerhande studio's. Om nog extra te kunnen cashen op een PSP-game of om de PSP-loze mensen toch nog hun collectie compleet te kunnen laten maken op de PS2 zijn er al verscheidene 'unieke' PSP-titels op de PS2 uitgekomen. Nu dus ook deze Ratchet & Clank: Size Matters, voor zij die hun collectie compleet willen maken.

Doe-vakantie

Ratchet en Clank zijn aan het genieten van een welverdiende vakantie, en liggen op het strand lekker in de zon. Vergeet inderdaad je stalen gewrichten niet in te smeren met olie Clank! Al snel komt er een meisje naar ze toe met een kiekjesschieter, die voor een schoolproject over helden niemand minder dan onze Ratchet wil volgen. Onze nogal trotse held schroomt zich er natuurlijk niet voor om eens een paar mooie actieshots van zichzelf te laten schieten, al loopt het allemaal al snel fout: het arme meisje wordt ontvoerd door gemeneriken!

Overpoorten schmoverpoorten

Bij het starten van Ratchet & Clank: Size Matters (R&C: SM) merk je al meteen dat men niks meer heeft gedaan dan rechtstreeks overpoorten van de game. Dit hoeft nog niks slechts te betekenen, maar op je grote televisie vallen de PSP-graphics aardig tegen merk je wel. Men had toch wel wat mogen toevoegen voor de PS2-versie, want nu ziet het er erg suf uit, en lijken veel stukken op iets uit een oude N64-titel. Gelukkig hangt de leuke sfeer die de Ratchet & Clank-games hebben er nog wel, en is het weer een leuk avontuur, helaas wel met een lengte van een PSP-game. Het is jammer dat het nu wat minder sterk over komt.

Cameraman vs. bediening

De games van Ratchet & Clank spelen altijd vlot, soepel en solide. Nu is dat gelukkig met deze titel ook zo gebleven. Op de PSP had je soms een beetje te weinig knoppen, al ging het prima, maar hier heb je op de PS2 geen last meer van. Zo kun je lekker de camera weer bedienen met je rechter pookje, wat makkelijker is dan met de L en R knop op de PSP. Dus lekker rondrennen en schieten met onze helden speelt beter op de PS2 zou je zeggen? Nou, nee. De camera zit te dicht op je bij de PS2, en doet daarnaast vaak ook erg vervelend, waardoor het dus slechter speelt dan op de PSP. Toch is het geen echte ramp, het speelt nog best ok', maar het is natuurlijk erg onnodig. Als men iets meer aandacht had besteed aan het porten van R&C: SM, dan had dit makkelijk voorkomen kunnen worden.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Formaat telt', dat is de subtitel van deze game. Bij het spelen van deze game op de PS2 kwam deze titel nogal ironisch op mij over, want zo goed als deze Ratchet & Clank speelde op de KLEINE handheld, zo matig presteert deze titel op een GROTE (ik heb zelfs nog de oldskool PS2 waar je inbrekers mee weg kunt jagen) console. Het feit dat daarnaast deze titel het kleinst is qua avontuur, en op de PS2 het minste speelt is dan nog een mooie trap na met deze subtitel. R&C: SM is echt enkel aantrekkelijk voor diegenen die geen PSP hebben, maar wel houden van Ratchet & Clank. Op deze manier kun je mooi je collectie compleet maken. Ga er echter wel vanuit dat deze onderaan je lijst zal staan van Ratchet & Clank-games, zowel qua uiterlijk, speelbaarheid en lengte. Het komt vooral dat deze titel zo tegenvalt, omdat de andere titels juist zo exceptioneel goed zijn op al die factoren, want het valt allemaal nog wel mee met de minpunten. Als het even kan, speel R&C: SM dan lekker op de PSP. Hierop is deze titel ontzettend leuk om te spelen en het bewijst daarnaast maar weer eens de wijze uitspraak 'Het maakt niet uit hoe groot dat hij is, maar het gaat erom wat je ermee doet!' Al moet je dit niet te vaak zeggen (Klaas), dan gaan mensen toch hun bedenkingen krijgen"

  • Pluspunten
  • Ratchet & Clank blijven stoer
  • PS2-houders maken hun collectie af
  • Minpunten
  • Zeer matige port
  • Rotcamera
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?