Pokémon Ultra Moon

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 17 november 2017
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Gameliner score

Review: Pokémon Ultra Moon - Nintendo 3DS

Na veel jaren aan Pok'mon-games voor de Nintendo DS loopt de Pok'mon-serie voor de Nintendo 3DS nu toch echt tegen zijn einde aan. De makers van de game hebben aangegeven dat zij het toppunt hebben bereikt voor deze console, en er zelfs nog meer wisten uit te halen dan dat zij in eerste instantie zelf hadden durven hopen. Nu is het aan mij de eer om te kijken of ze deze woorden daadwerkelijk kracht bijzetten.

ontbrekende afbeelding

Welkom op Alola

De game begint gelijk met een inleiding waar je een bericht krijgt van Professor Kukui , hij feliciteert je met je verhuizing en geeft uitleg over de indeling van de regio. Je kiest je personage en naam en zodra dit allemaal afgerond is, begint het spel. Het eerste wat mij opvalt, is dat ondanks de 'vernieuwingen' die dit spel te bieden moest hebben, het toch wel heel erg veel lijkt op het verhaal en de intro van de voorgaande game, Pok'mon Moon. Vrijwel de gehele introductie, van aankomen tot uitleg, komen bijna exact overeen met die uit de vorige versie.

onbekend

Ontmoet oude bekenden

De rest van de game komt ook aardig overeen met zijn voorganger, toch kom je steeds meer verschillen tegen naarmate je verder komt in het spel. Zo zijn er Pok'mon-gevechten toegevoegd aan de main story en krijg je hier en daar toch weer iets meer informatie. Hierdoor is het verhaal toch net weer wat completer dan in de game ervoor. Daarnaast komen er ook nieuwe functies beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld tussen eilanden reizen met 'Mantine Surf'. Ook is het mogelijk om Totem Pok'mon, die dienen als de eindbazen van de dungeons die je verkent, toevoegen aan je Pok'mon-collectie door middel van het inruilen met stickers.

Naast deze nieuwe functies zijn er ook Pok'mon uit alle vorige generaties toegevoegd. Hierdoor voelt de Pok'mon verzameling een stuk completer aan. In het verhaal kom je meerdere oude bekenden tegen, zowel vriend als vijand, wat ervoor zorgt dat Pok'mon Ultra Moon toch weer een beter totaalplaatje weet te bieden dan Pok'mon Moon. Wel merk ik persoonlijk dat het spelen van de game toch sneller verveeld, gezien het verhaal van Pok'mon Moon nog vers in mijn geheugen staat. Wat dat betreft is de game dan wel leuk, maar heeft het voor mij niet de wauw-factor waardoor ik de game minder snel aan zou raden voor mensen die de voorgaande game ook gespeeld heeft. Heb je de game nog niet gespeeld, dan is dit de versie die je moet spelen!

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Naomi Veldhuis

Al met al is Pok'mon Ultra Moon naar mijn mening een leuke game, maar dat vind ik ook van de vorige versie. De aanpassingen die erin zitten pakken positief uit, maar zorgen er niet voor dat dit een game is die ik graag helemaal uit zou willen spelen, mede doordat het vooral een herhaling is van zijn voorganger. Het zorgt wel voor een beter totaalplaatje, maar echt iets nieuws heeft het niet te bieden. Ik ben wel van mening dat je er waarschijnlijk veel meer plezier uithaalt wanneer je Pok'mon Moon of Sun nog niet zou hebben gespeeld. Echte Pok'mon-fans kunnen echter weer lekker aan de bak. Het is en blijft een mooie toevoeging aan de Pok'mon-reeks.

 • Pluspunten
 • Meer diepgang
 • Totem Pok'mon zijn nu toe te voegen aan je verzameling
 • Pok'mon uit vorige generaties
 • Minpunten
 • Minder toevoegingen dan gehoopt
 • Veel overeenkomsten met voorganger
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?