Check hier alle E3 2021-content

Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor

 • Ontwikkelaar Game Freak
 • Eerste releasedatum 17 juni 2020
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre JRPG
 • Gameliner score

Review: Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor - mag het ietsje meer zijn? - Nintendo Switch

Wow, neem ik nou zomaar een break van Animal Crossing? Ja, ik ben inderdaad even gestopt met het decoreren van mijn eiland om naar een ander eiland toe te gaan. Ik heb de afgelopen paar dagen mijn lichte Animal Crossing-verslaving ingeruild voor die andere lichte verslaving die ik had. Ik mocht namelijk aan de slag met de Pokémon Sword & Shield: Isle of Armor DLC. Ik was vroeger altijd zo'n kind dat de derde game in een generatie Pokémon-games kocht, puur voor de nieuwe endgame content die aan die derde game werd toegevoegd. Een DLC die precies dat doet, zonder dat je het verhaal van de game nogmaals moet doorlopen, is dan ook zeer welkom. Of de Isle of Armor DLC ook echt goed is uitgewerkt, dat zocht ik voor je uit.

Pokmon Sword Shield Isle of Armor2

Everybody was Kubfu fighting!

Wanneer je de juiste Expansion Pass voor jouw versie hebt gekozen, krijg je direct een melding dat je jezelf naar Wedgehurst Station mag begeven. Na een korte introductie krijg je de mogelijkheid om per trein en per Corviknight naar het Isle of Armor te gaan, dat zich ten oosten van Galar bevindt. Eenmaal daar aangekomen, word je direct begroet door Klara wanneer je Pokémon Sword hebt, of Avery, wanneer je Pokémon Shield speelt. Deze trainer fungeert als je nieuwe rivaal op het eiland en zal je gedurende je tijd daar dan ook meerdere malen uitdagen. Na je eerste gevecht met je nieuwe rivaal kun je naar de Dojo toe gaan, waar trainers op het eiland hard trainen om nog beter te worden. Je wordt in de dojo aangenomen en al gauw krijg je de taak om drie Trials te voltooien om te laten zien dat je de beste trainer in de Dojo bent.

Deze drie Trials bestaan uit een mix van Pokémon-gevechten tegen je nieuwe rivaal en een soort minigame-achtige taken waarbij je het Isle of Armor een beetje kunt gaan verkennen. De Trials stellen eigenlijk niet zoveel voor en als je je Pokémon-team flink hebt getraind tijdens je playthrough van de basisgame, kun je binnen een uur door al deze Trials heen blazen. Na het voltooien van de drie Trials krijg je een nieuwe legendarische Pokémon, genaamd Kubfu, als beloning. Je bent nu vrij om het Isle of Armor te verkennen, samen met je nieuwe Pokémon. Het is namelijk de bedoeling dat je met Kubfu, een schattig klein Kung Fu-beertje, een band opbouwt en hem traint. Om een band met Kubfu op te bouwen, staat de meester van de Dojo je toe om de eerste Pokémon uit je team vrij rond te laten lopen. Ja, je Pokémon kan dus weer achter je aan lopen, zoals in de gen 2 remakes en de Let's Go-games. Wanneer je Kubfu sterk genoeg is, kun je hem een speciale Trial in één van twee torens laten doen. Afhankelijk van de gekozen toren, kan Kubfu na het voltooien van de Trials evolueren in één van twee beschikbare vormen van Urshifu.

Pokmon Sword Shield Isle of Armor

Wild Area of Armor

Alles bij elkaar opgeteld zou je in ongeveer anderhalf uur alle Trials kunnen voltooien en je Kubfu laten evolueren in Urshifu. Feitelijk heb je de DLC dan uitgespeeld. Uiteraard zijn er nog meer dingen te doen op het Isle of Armor, maar die draaien eigenlijk voornamelijk om het verkennen van het eiland en het vullen van je Pokédex. Het Isle of Armor is een beetje te vergelijken met de Wild Area uit de basisgame. Je kunt je cameraperspectief er vrij aanpassen en er zijn Raid Dens te vinden en verschillende Pokémon die je in de overworld kunt zien rondlopen. Helaas zijn ook de minpunten uit de Wild Area hier aanwezig. De performance van de game is hier ook niet optimaal, zeker wanneer je online aan het spelen bent. Ook de textures zijn niet verbeterd. Ondanks dat, is het eiland wel erg groot en ziet het er een stuk levendiger uit dan de Wild Area. Het eiland is namelijk opgebouwd uit allemaal andere kleinere eilanden die elk hun eigen biomen bevatten die bestaan uit bossen, meertjes, grotten en zelfs een woestijn met Pokémon die in die specifieke leefgebieden leven. Het speciale Isle of Armor Pokédex bestaat uit 207 Pokémon die we kennen van eerdere generaties, waarvan ongeveer de helft niet in de basisgame te verkrijgen is. Als je dus ook deze Pokédex wilt vullen, dan ben je nog wel een paar uren zoet.

Naast de Pokémon die je op het Isle of Armor kunt verzamelen, krijg je ook toegang tot nieuwe items, nieuwe cosmetische items en nog een paar andere kleine nieuwe toevoegingen die niet in de basisgame zitten. Het leukste gedeelte van de DLC vond ik persoonlijk echter de Diglett-minigame. Een man die in Alola is geweest, heeft namelijk 151 Alolan Diglett mee naar het Isle of Armor meegenomen. Deze Diglett zijn echter ontsnapt en hebben zich over het gehele eiland verspreid. Aan jou de taak om de kleine molletjes met de sprieten op hun hoofd te vinden en terug te brengen naar hun eigenaar. In ruil voor het vinden van de Diglett, geeft de man je verschillende Alolan-vormen van Pokémon.

Pokmon Sword Shield Isle of Armor1

Het eindoordeel van Claudia Tjia

De Isle of Armor DLC voor Pokémon Sword & Shield is een welkome verandering ten opzichte van de derde game in de generatie die we voorheen altijd gewend waren. Deze DLC brengt je alleen de postgame content in een nieuw gebied. Wanneer je alle Diglett wilt vinden en je Isle of Armor Pokédex compleet wit krijgen, kun je toch heel wat uren plezier uit deze DLC halen. Afhankelijk van het geluk dat je hebt en of je een vriend hebt met de andere versie van de game dan jij, kun je gemakkelijk tussen de tien en twintig uur met de DLC bezig zijn als je alles helemaal compleet wilt hebben. Voor drie tientjes is dit aardig wat content, maar je moet er dan wel van houden om Pokémon te verzamelen. Geef je echter niets om een gevulde Pokédex en wil je alleen wat postgame content spelen, dan ben je na een uurtje, max twee wel klaar.

 • Pluspunten
 • Nieuwe verhaallijn
 • Grote nieuwe omgeving
 • Terugkeer oude Pokémon
 • Pokémon lopen achter je aan
 • Diglett-minigame
 • Kubfu!
 • Minpunten
 • Aan de korte kant
 • Zelfde performance issues als basisgame
 • Slechts twee echt nieuwe Pokémon
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?