Pokémon Black Version

 • Ontwikkelaar Game Freak
 • Eerste releasedatum 4 maart 2011
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Pokémon Black Version - Nintendo DS

Er zijn vijftien jaren voorbij gevlogen sinds het eerste deel uit de Pok'mon-serie in Japan uitkwam. Intussen zijn er alleen al op de Nintendo DS veertien Pok'mon-games uitgekomen, waarvan vijf in Europa. Met de komst van de zwarte en witte Pok'mon-versies, kunnen we nog eens twee games aan de lijst toevoegen. Ik heb de eer om in Pok'mon Black Version de Unova-regio onveilig te maken!

Weer op avontuur

Je begint aan je Pok'mon-avontuur door eerst een aantal vragen te beantwoorden. Zo moet je kiezen of je een jongen of een meisje bent en willen ze weten hoe je heet. Niks bijzonders verder dus. De manier waarop je de eerste Pok'mon ontvangt, namelijk in een pakje, is wel vrij nieuw. Pok'mon-professor Juniper heeft drie pakjes naar je huis gebracht. Je kiest 'n van de drie pakjes, samen met je vriendjes en dan begint jouw avontuur pas echt.
Het verhaal gaat dat Team Plasma strijdt voor het vrijlaten van alle Pok'mon die mensen bezitten. Leider van Team Plasma, Ghetsis, vindt dat de Pok'mon gebruikt worden als slaven en roept iedereen op om hun Pok'mon aan Team Plasma te geven, zodat ze vrijgelaten kunnen worden in het wild.

Pok'-basics

De gameplay is vrij simpel en heeft verder geen uitleg nodig, maar toch zijn er aantal dingen die niet helemaal kloppen. Met de X-knop wordt het menu geopend op het touchscreen, althans dat is de bedoeling. De X-knop reageerde echter af en toe niet wanneer ik aan het wandelen was. Wanneer ik stil stond deed deze functie het weer wel. Het is geen ramp verder, maar daar heb ik me regelmatig aan geërgerd.
De Y-knop wordt gebruikt om snelkoppelingen te openen naar bijvoorbeeld je Trainer Card, de Town Map of naar een bepaald item. Deze functie is erg handig, omdat je zo veel sneller bij de Town Map kan of bij je Trainer Card, zodat je kan kwijlen op je behaalde badges!

Pok'-tweaking

Ontwikkelaar Game Freak laat de game er heerlijk fris uitzien, doordat er op grafisch gebied een stuk verder naar 3D-graphics is gekropen. Als je ergens naar binnen loopt zoomt het beeld een heel stuk in. Dit is wat jammer, want je ziet zo de pixels rondom je karakter en het gebouw dat je binnen gaat ziet er ook een stuk minder strak uit. Gelukkig is dit maar van korte duur. Het idee is natuurlijk leuk, maar jammer genoeg niet goed uitgewerkt.
Je komt in alle jaargetijden terecht. Je begint in de herfst en je zult dit ondermeer zien aan bladeren die door de lucht dwarrelen en aan de rood/bruine bomen waar je langs loopt. Dit maakt het spel een stuk leuker om te zien.
De bekende geluiden uit de Pok'mon-games zijn ook weer terug. Ze hebben de muziek flink opgevijzeld, wat ervoor zorgt dat het perfect bij de sfeer van de game past.

Ik kies jou in oogwenk!

De battles zien er voor een groot deel uitstekend uit en de muziek zal je meermalen in de mood brengen om je tegenstander genadeloos te laten 'fainten'.
Het touchscreen wordt in de battle goed gebruikt. Je deelt met je stylus op je touchscreen commando's uit, switcht van Pok'mon, je gaat naar je bag, of je vlucht voor je leven.
De tekst die verschijnt tijdens de battles is op sommige momenten helaas erg onduidelijk doordat deze doorzichtig is.

Het eindoordeel van Christian van Assen

Pok'mon Black Version gaat met de tijd mee. Vooral op grafisch gebied en wat betreft het geluid doet de game het wat mij betreft goed. De battles zijn erg leuk om te doen, mede dankzij de vloeiende besturing. Het touchscreen had iets meer benut kunnen worden en hier en daar zitten wat schoonheidsfoutjes. Pok'mon Black Version is voor de 'echte' Pok'mon-fan een musthave, maar voor nieuwe gamers mag deze game er ook wel wezen.

 • Pluspunten
 • Grafisch meer en meer naar 3D toe
 • Geluid is uitstekend en sfeervol
 • Vloeiende battle controls
 • Snelkoppelingen
 • Minpunten
 • Touch screen minimaal benut
 • Battle tekst ietwat onduidelijk
 • Autozoom maakt omgeving lelijk
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?