Review: Picross 3D Round 2 Nintendo 3DS

Geplaatst: 9 december 2016 16:00
Aangepast: 17 maart 2024 19:50

Is het mogelijk om naast een Pok'mon-game nog een andere Nintendo 3DS-game te spelen wanneer je aan de eerstgenoemde verslaafd bent? Ja, is het antwoord. Want sinds kort is Picross 3D Round 2 eigenlijk de game die mij tijdens mijn openbaarvervoeravonturen en avondjes bankhangen heeft vergezeld. Waarom dat zo is, is zeer eenvoudig te verklaren. Simplisme is het magische woord.

Vind de vorm

Picross 3D Round 2 is het langverwachte vervolg op diens voorganger uit 2010. Je krijgt een groot blok voor je met allemaal cijfers erop. Deze cijfers bepalen hoeveel blokjes je moet overhouden in een bepaalde rij. Heb je de overbodige blokjes verwijderd, dan ontstaat er een figuur. Alleen om te zorgen dat het niet een kloon wordt met enkel nieuwe puzzels, heeft ontwikkelaar HAL Laboratory wat unieks toegevoegd. Waar het uitgehakte beeld eerst alleen uit vierkanten bestond, kunnen sommige blokken nu ook andere vormen aannemen. Bepaalde blokken moeten namelijk geel of blauw ingekleurd worden en dat is voor terugkerende spelers zoals ik nogal een grote verandering. Ik betrapte mijzelf er namelijk al snel op dat ik niet aan de kleuren dacht.

Zelf het niveau bepalen

Het is mogelijk om zelf het niveau te bepalen waarop je de puzzels speelt. In het eerdere deel moest je nog gewoon een pad volgen waarbij de puzzels steeds moeilijker werden. Dat is nu veranderd en de keuze wordt aan jou overgelaten. Dit heeft als voordeel dat spelers met wat minder ruimtelijk inzicht toch door kunnen blijven puzzelen en de diehards al vanaf het begin pittige puzzels voorgeschoteld krijgen. Weet je niet zo goed wat je niveau is of zoek je uitdaging boven je niveau, dan kan je natuurlijk ook nog altijd gaan gokken als je het even niet weet. Om fouten te voorkomen, kan je gebruik maken van de hintfunctie. Deze verwijst je naar een rij waar je nog iets mee kunt doen.

Waren dit alle puzzels?

Heb je echt een goed stel hersenen, dan kan het zomaar zijn dat je zo door de 373 puzzels heen bent. Om een onduidelijke reden heeft HAL Laboratory de online functie om puzzels te downloaden uit de game gehaald. Dit is echt een groot gemis. Om toch jezelf van extra puzzels te voorzien, moet je je Amiibo-collectie erbij pakken of die van een vriend lenen. Gelukkig is 'n keer scannen genoeg om de puzzel standaard in de 3DS te hebben staan. Hierdoor kon ik onderweg naar huis weer een Amiibo van een vriend uithakken.

Het eindoordeel van Bobby Grasso

Picross 3D Round 2 is een waardig vervolg op de puzzel klassieker uit 2010. Door het gebruik van de kleuren zijn puzzels keer op keer anders en dat is soms best wennen, maar eenmaal gewend werken de kleuren vele malen lekkerder. Met bijna vierhonderd puzzels ben je wel even zoet, maar toch is het ontbreken van de mogelijkheid tot puzzels downloaden een groot gemis. Mocht je meer puzzels willen, dan kun je eventueel een vriend of vriendin lief aankijken om vervolgens de Amiibo te scannen. Echte puzzelaars kunnen thuis en onderweg helemaal los met deze uitstekende game!

    Uitmuntend
  • Bijna vierhonderd puzzels beschikbaar"
  • Inkleuren van blokjes werkt goed
  • Amiibo-puzzels toevoegen
  • Maar geen online puzzels te downloaden
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Picross 3D Round 2

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo 3DS

Releasedatum

2 december 2016

Ontwikkelaar

HAL Laboratory

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord