Nike+ Kinect Training

 • Ontwikkelaar Sumo Digital
 • Eerste releasedatum 2 november 2012
 • Platformen Xbox 360
 • Gameliner score

Review: Nike+ Kinect Training - Xbox 360

Alweer een behoorlijke poos geleden verscheen er een nieuwe Kinect-game bij ons op de redactie, namelijk Nike+ Kinect Training. Nu sport ik zelf niet zo veel (lees: niet) en heb ik wat overgewicht, dus was ik de perfecte kandidaat om me met deze game in het zweet te werken. Maar liefst vier weken heb ik een trainingsprogramma gevolgd, waar ik je nu alles over zal vertellen.

onbekend

Week 0: opstarten

Bij het opstarten van het programma werd ik begroet door twee trainers, namelijk Alex Molden en Marie Purvis. Zij zijn werkzaam in de trainingsfaciliteit Nike World Headquarters. Ik moest een van deze trainers als persoonlijke trainer kiezen, waarbij ik voor Marie koos. Nu moest ik mijn doel vaststellen: sterker worden, slanker worden of strakker worden. Zoals ik al in mijn inleiding aangaf, ben ik wat te zwaar. Ik koos dan ook voor slanker worden. Daarna kreeg ik een aantal korte oefeningen voorgeschoten, zoals rennen op de plaats en opdrukken. Bij dat laatste had ik wat problemen, want mijn slaapkamer is veel te klein om met je zij naar de tv op te drukken. Voor deze game heb je echt heel veel ruimte nodig. Na deze oefeningen had ik het behoorlijk warm gekregen.

Als laatste moest ik aangeven op welke dagen van de week ik wilde trainen. Doordeweeks heb ik het behoorlijk druk met mijn studie, dus heb ik aangegeven om alleen op zaterdag te trainen. Nu kan je voor meer dagen kiezen (als je wilt kan je zelfs elke dag van de week trainen), maar ik vond 'n dag in de week wel voldoende. Een week later kon mijn echte training van start gaan.

Week 1: de eerste zweetdruppels

In deze week besloot ik om voortaan niet meer de trainingen in mijn slaapkamer te doen. Het is daar gewoon veel te krap. Ik verhuisde met mijn Xbox 360 naar de woonkamer, en dat was maar goed ook! Deze keer kreeg ik namelijk een aantal springoefeningen voorgeschoteld, waarbij het hele huis trilt als ik ga springen. Elke oefening wordt van tevoren uitgelegd door je trainer en daarna is het aan jou om ze uit te voeren. Tijdens de oefeningen zal je trainer je stimuleren en met je meedoen, zodat je altijd nog even kan kijken hoe het moet. Na ongeveer een half uur zou je klaar moeten zijn met de volledige training, maar ik had ruim 45 minuten nodig omdat ik heel veel extra pauzes heb genomen. Het is namelijk enorm vermoeiend en na afloop was ik dan ook behoorlijk bezweet. Dat gebeurt me echt niet bij een uurtje Wii Fit, dus wat dat betreft doet deze game het erg goed.

onbekend

Week 2: oude en nieuwe oefeningen

De tweede week van het programma bevatte een aantal oefeningen van de eerste week, maar ook een aantal nieuwe. Je zal geen uitleg meer krijgen bij de oefeningen die je al hebt gedaan, maar de tijd van de training blijft even lang. Je zal dus veel meer oefeningen moeten doen! Bij de oefeningen die je al hebt gedaan, zal je trainer je motiveren om je persoonlijke record te verbeteren. Het probleem hierbij is echter dat je niet te horen krijgt wat je persoonlijke record is. Wel krijg je na afloop van de oefeningen te horen of je het hebt verbeterd, maar het zou beter zijn als mijn persoonlijke record gewoon in beeld zou staan. Dan heb je tenminste iets om naartoe te werken.

Nog iets waar ik me aan irriteerde was dat je bij de oefeningen waarbij je met je zij naar te tv moet staan niet naar de tv mag kijken. Dat zou niet erg zijn als je tijdens de oefening duidelijke aanwijzingen krijgt en goed wordt verbeterd wanneer je het fout doet, maar dat is met deze game niet altijd het geval. Een halve minuut proberen op te drukken om er vervolgens achter komen dat ze allemaal niet zijn goedgekeurd is erg vervelend.

Week 3: taalwissel

De game is volledig in het Nederlands speelbaar met Nederlandse stemmen van de trainers. De lip sync is bij de stemmen niet altijd even goed, maar dat maakt niet zo veel uit. Wel is het jammer dat spraakherkenning niet werkt als je de game in het Nederlands speelt. In de menu's van de game selecteer ik namelijk af en toe het verkeerde item, maar met spraakherkenning zou dat een stuk beter moeten gaan. Aangezien ik nu toch halverwege het programma zat, besloot ik om de game in het Engels te zetten. Dit was een goede keuze, want dankzij de spraakherkenning heb ik nooit meer een verkeerd item gekozen.

onbekend

Week 4: resultaten!

De laatste week van het programma was echt enorm zwaar. De oefeningen gingen in een rap tempo achter elkaar door en werden zelfs gecombineerd in 'n oefening. Maar in deze week gaat het natuurlijk om de resultaten, want daar doe je het allemaal voor. Ik had allerlei grafiekjes en weet ik het wat verwacht waarin mijn vooruitgang duidelijk te zien zou zijn, maar in plaats daarvan kreeg ik alleen te zien hoeveel oefeningen ik heb voltooid, hoe lang ik bezig ben geweest en hoeveel calorieën ik heb verbrand. Dit krijg je ook al na elke trainingssessie te zien, maar nu dus van het gehele programma. Daar had je geen volledig programma voor hoeven doen. Maar wacht, er is meer! Na het voltooien van het programma speel je nog een video vrij. Misschien kan deze video me nog een beetje vrolijk maken. In deze video van drie seconden vertelde een atleet het volgende: "Goed werk, je hebt een programma voltooid." Mijn mond viel open van verbazing.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Het einde van het programma was dus een beetje teleurstellend, maar de game doet wel wat het moet doen: je flink laten zweten. Het is fijn dat je zelf een programma kan creëren zodat je kan trainen wanneer jij de tijd hebt. En mocht je een keer niet kunnen, dan kan je gewoon op een andere dag verder. Naast het volgen van een programma kan je ook losse oefeningen doen. Dit kan je ook samen met een vriend online doen. Wel zijn de aanwijzingen tijdens de oefeningen af en toe onduidelijk, zeker als je niet naar het scherm mag kijken. Ook is het jammer dat er geen Nederlandse spraakherkenning aanwezig is. Dat neemt niet weg dat Nike+ Kinect Training een prima game is om je thuis lekker in het zweet te werken!

 • Pluspunten
 • Je gaat flink zweten
 • Gevarieerde oefeningen
 • Je eigen programma samenstellen
 • Minpunten
 • Eindresultaat niet uitgebreid
 • Aanwijzingen ontbreken vaak
 • Geen Nederlandse spraakherkenning
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?