Check hier alle E3 2021-content

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

 • Ontwikkelaar Stellar Entertainment Limited
 • Eerste releasedatum 6 november 2020
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre Racing
 • Gameliner score

Review: Need for Speed: Hot Pursuit Remastered - Roekeloos rijden, dat is toch heerlijk - PlayStation 4

Need For Speed: Hot Pursuit was in 2010 een grote hit, die zelfs uit werd geroepen tot beste racegame van het jaar. Is de remaster nog net zo’n succes in 2020? De formule van de game is natuurlijk niet veel veranderd, maar dat hoeft zeker niet erg te zijn. Never change a winning team, toch? Laten we eens kijken of dat ook geldt voor Need For Speed: Hot Pursuit Remastered.

Hot Pursuit

Roekeloos rijgedrag, I love it

Heel veel nieuwe elementen ga je niet vinden in de opgepoetste versie van Hot Pursuit uit 2010. De races hebben wat meer dynamiek gekregen door de verbeterde graphics en er zijn wat decoratieve elementen toegevoegd, maar daar blijft het dan ook wel bij. Wat wel een gave toevoeging is als je echt een autoliefhebber bent, is dat er een ‘Garage’ in het leven is geroepen, waar je al jouw vrijgespeelde auto’s kunt bekijken. Je hebt ook een foto modus, voor mensen die graag willen pronken met hun aanwinsten. Er is dus niet veel veranderd aan de basis van de game, maar aangezien de gameplay in 2010 al prima in orde was, is dat misschien wel een goede keuze.

De game speelt namelijk nog steeds even lekker als hij eerst deed. Eindelijk kun je lekker onverantwoordelijk en lomp rijden zonder dat je achteraf constant grappen naar je hoofd krijgt over het uitmoorden van half Londen. Wat kan er nou gebeuren, naast een paar krasjes en een scheve motorkap? Het spelen als politieagent is ook een stuk leuker dan je op het eerste gezicht zou denken. Het doel is om de snelheidsmaniakken in te sluiten en zo nodig van de weg te rammen. Klinkt heerlijk, toch? Lekker je agressie kwijt kunnen zonder dat je in het echt de politie achter je aan krijgt. Daar teken ik voor.

Hot Pursuit 2

Die vervelende tegenliggers ook

De crashes in de game waren in 2010 al erg realistisch. En dit is in de remaster alleen maar verbeterd. Het rijden zelf is minder op de waarheid gebaseerd, maar het is ook wel een keer fijn om niet al je aandacht te hoeven schenken aan op de weg blijven. Bepaalde bochten zijn zelfs nog te maken als je de 200 kilometer per uur passeert. Maar dat is nou juist wat de gameplay zo’n heerlijke kick geeft. Het gevoel is te vergelijken met het gevoel dat je als 6 jarige had wanneer je ‘nee’ zei tegen Dora. Of is dat iets dat alleen ik herken? Zou kunnen hoor. De drag races worden gelukkig niet al te chaotisch, al vliegen de auto’s nog wel eens om je oren. Het enige waar ik zelf soms problemen mee heb, is het ontwijken van tegenliggers.

Je wilt namelijk zoveel mogelijk op de verkeerde weghelft rijden, want dan laad je jouw Nitro op. Zo kun je de rest weer lekker voorbij vliegen. Niet alle ouders zullen even blij worden van een game die roekeloos rijgedrag aanmoedigt, maar ik word er in ieder geval wel blij van. Je kunt tegelijkertijd de carrière van een straatracer en een politieagent oppakken. Dat zorgt voor de nodige afwisseling, omdat de game anders wel snel eentonig wordt. Op den duur krijg je snellere en lompere auto’s en manieren om de politie af te schudden, zoals spikes die je op de weg achter je kunt gooien. Als politieagent krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een wegblokkade op te roepen. Die zijn erg vervelend om te moeten ontwijken als straatracer.

Need for speed3

Lekker simpel, lekker snel

Het beste element in Need For Speed: Hot Pursuit Remastered, is de balans tussen prachtige visuals en soepele gameplay. Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen, is gas geven en remmen. En letten op de slome weggebruikers die slechts 100 kilometer per uur rijden, natuurlijk. Dit maakt het een toegankelijke game die voor iedereen vermakelijk is om te spelen. Daarnaast krijg je ook geen ingewikkelde opties voor instellingen van auto’s of iets dergelijks. Je kiest gewoon een auto en een kleur en dan ga je de weg op. De meeste races en evenementen duren slechts vijf minuten, of zelfs minder. In tijdraces moet je vaak al binnen twee minuten finishen. Het is dus ook lekker om even snel tussendoor te spelen. Bijvoorbeeld als je thuis werkt.

De meeste circuits beginnen met een tijdrace. Daarna kun je pas aan de echte drag race beginnen en uiteindelijk speel je dan ook de ‘free ride’ modus vrij. De tijdraces vind ik persoonlijk wat minder, omdat ze de dynamiek en competitie van de drag races missen. Maar het is wel een prima manier om een circuit alvast te verkennen voordat je met het echte werk begint. Al heb je aan de andere kant wel al je concentratie nodig om op tijd te finishen bij bepaalde circuits. Naast de carrière modus kun je natuurlijk ook online racen met maximaal acht personen. De multiplayer geeft ook de optie tot cross-play. Dit kun je op elk moment aan of uit zetten.

Het eindoordeel van Eilish Janssen

Need For Speed: Hot Pursuit Remastered biedt weinig nieuwe elementen in vergelijking tot het origineel uit 2010. Storend is dit echter niet, want de dynamiek in de game is wel verbetered door betere graphics en soepele gameplay. De game heeft een carrière modus waarin je zowel als politieagent en als straatracer kunt spelen en een multiplayer-modus met optie tot cross-play. Je zult je dus niet snel gaan vervelen. Het gevoel van snelheid dat de game overbrengt, is heerlijk en de game helpt je ook frustraties af te reageren. Roekeloos rijden is normaal gesproken niet iets dat ik aan zou moedigen, maar in Hot Pursuit is het kenmerk nummer één. Het is een waardige remaster die het lekker simpel houdt.

 • Pluspunten
 • Dynamische gameplay
 • Verbeterde graphics
 • Soepele besturing
 • Verveelt niet snel
 • Minpunten
 • Weinig nieuwe content
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?