NBA Basketball 2K11

 • Ontwikkelaar Visual Concepts
 • Eerste releasedatum 8 oktober 2010
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: NBA Basketball 2K11 - Nintendo Wii

Na Kevin Garnett, Kobe Bryant en vele andere basketballegendes was het nu de beurt aan Michael Jordan om op de voorkant van NBA 2K te staan. NBA 2K11 ligt al een tijdje in de winkel, maar we laten deze game niet zonder review voorbij gaan.

Er was eens" NBA 2k!

NBA 2K bestaat al sinds 10 november 1999. Het spel was toen alleen maar verkrijgbaar voor de Dreamcast. Destijds was de uitgever nog Sega Sports. Dit is vanaf NBA 2K6 overgenomen door 2K Sports. Sinds 2009 is NBA 2K te spelen op de pc, Wii, PlayStation 3, Xbox360, PlayStation 2 en PSP.

Een rare start

Als je het spel voor de eerste keer opstart, kom je meteen in een wedstrijd terecht. Dit is nogal raar omdat ik hier niet voorbereid op was. De besturing is erg lastig, want er zijn veel moves die je met je speler kunt uitvoeren. Toen de wedstrijd begon, kende ik dus ook totaal niet de besturing en verloor ik de wedstrijd dik.

Na de wedstrijd kwam ik in het hoofdmenu. Hier hoopte ik een uitleg van de besturing te vinden, maar ik kon alleen teams kiezen voor een wedstrijd. Ik heb dus braaf het boekje gelezen en de besturing in mijn kop gestampt. Wat bleek later nou: je moet op het plusje klikken om een extra menu te openen waarin je verschillende modi kan kiezen. Hier kun je ook kiezen voor een trainingsmodus. In deze modus leer je ook de besturing. Hier was ik dus niet zo blij mee, omdat ik het boekje gelezen had. Als ik ergens niet tegen kan, dan is het wel een boekje!

The Jordan Challenge

Michael Jordan heeft niet alleen de eer gekregen op de cover. Hij heeft ook zijn eigen gamemodus in het spel. In The Jordan Challenge speel je de tien meest legendarische wedstrijden uit de carrière van Michael Jordan. Je krijgt tijdens deze wedstrijden erg lastige missies voorgeschoteld, bijvoorbeeld in Michaels last dance. Hierin speel je in de Finals tegen de Jazz in het Delta Center. Je hebt in deze wedstrijd drie missies: 45 punten of meer scoren, minimaal vier keer de bal afpakken van de tegenstander en natuurlijk de wedstrijd winnen.

Online, a waste of time?

Een minpunt van NBA 2K11 is de opstarttijd. Als je het spel start, krijg je natuurlijk een aantal ontwikkelaars, uitgevers en dergelijke te zien. Als je dan uiteindelijk in het menu bent, is de Wii erg lang bezig om te synchroniseren met het internet. Het kan soms zo zijn dat je tot wel twee minuten moet wachten.

Wanneer je eenmaal door het menu bent, kun je online spelen. Je zou zeggen, na twee minuten loopt alles soepel. Dat is dus niet het geval. Het wankelt aan alle kanten en ook de connectie vliegt er wel eens uit. Bij sportgames is het ook populair om, als je aan de verliezende hand bent, te vertrekken. Dit is dus helaas ook het geval bij NBA 2K11.

Als je de besturing helemaal onder de knie hebt en weet wanneer je welke tactiek moet toepassen, is de multiplayer wellicht iets voor jou. Maar verwacht geen revolutie op multiplayergebied.

Het eindoordeel van Koen van den Akker

Als je van een uitgebreide game houdt, dan is dit helemaal jouw ding. Je moet echter wel door de wat mindere graphics heen kijken. Er zijn veel gamemodi aanwezig, zoals de The Jordan Challenge, de trainingsmodus en Quick game voor een vluggertje. Vooral voor de echte basketbalfans is dit een must-have, waartoe ik mij zelf overigens niet reken.

 • Pluspunten
 • Uitgebreide controls
 • Must-have voor basketbal-fans
 • Verschillende gamemodi
 • Minpunten
 • Graphics niet optimaal
 • Uitgebreide controls
 • Online lag
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?