Check hier alle E3 2021-content

MotorStorm: Arctic Edge

 • Ontwikkelaar Bigbig Studios
 • Eerste releasedatum 18 september 2009
 • Platformen PlayStation 2, PlayStation Portable
 • Gameliner score

Review: MotorStorm: Arctic Edge - PlayStation Portable

Een ijzige wind, besneeuwde vlaktes en een monsterlijk gebrul overal om me heen. Gelukkig heb ik de winterbanden voor mijn rallywagen bij me en staat er een sneeuwschuiver voor me klaar. Hoe moet ik anders ooit die finish bereiken? Geen idee waar dit over gaat? Lees lekker verder, en over vijf minuten wil jij ook niets anders dan rondscheuren op Antarctica.


TomTom: Arctic Edge

Bigrig Studios heeft van Sony namelijk de opdracht gekregen om het succesverhaal van MotorStorm op de PlayStation 3 over te brengen naar de PSP. MotorStorm dankt zijn succes aan onder meer de goed uitgewerkte omgeving, offroad chaos, het snelheidsgevoel en het algehele spektakel. MotorStorm: Arctic Edge weet die punten bijna allemaal succesvol op het kleine scherm van de PSP te proppen.

Al bij de eerste blik valt het fraaie sneeuwlandschap van Antarctica op. Prachtige sneeuwvlaktes, besneeuwde bergen en ijzige bergweggetjes heten je welkom in de wereld van Arctic Edge. En de omgevingen zien er niet alleen goed uit, maar steken ook erg goed in elkaar. Iedere race kun je namelijk via verschillende routes de finish bereiken. De ene route is weer korter dan de ander, maar de ene route bevat ook een andere ondergrond dan de ander.

En daar zit 'n van de krachten van MotorStorm. Niet alleen iedere ondergrond is anders, maar ook ieder voertuig is anders. MotorStorm: Arctic Edge kent onder meer rallywagens, motoren, vrachtwagens, maar ook sneeuwscooters en sneeuwschuivers als voertuigen. En al die voertuigen gedragen zich net weer wat anders. Zo is een motor erg wendbaar maar kwetsbaar, terwijl de sneeuwschuiver juist erg stevig is, maar daarentegen geen scherpe bochten kan maken. En ieder voertuig gedraagt zich ook weer net wat anders op een bepaalde ondergrond. Zo schieten de sneeuwschuivers en "“scooters als een speer over de ijsvlaktes, terwijl de rallywagen en Big Rigs daarop eerder als een speer uit de bocht zullen schieten. Ieder voertuig kent in een race dus zijn eigen optimale route. En aan jou de keuze om die route te vinden. Enige parcourskennis is dus wel vereist om te winnen.

Langzaam opbouwen

Die parcourskennis kun je echter langzaam opbouwen, want de game kent maar liefst honderd races in twaalf verschillende omgevingen. In het begin is de tegenstand bovendien niet erg groot. Deze neemt toe naargelang je vordert, al duurt dat wel iets te lang. Maar wanneer het echt uitdagend wordt, is MotorStorm: Arctic Edge de serie ook echt waardig. Er ontstaat dan complete chaos, waarbij je goed moet opletten wat je tegenstanders doen. Voor je het weet word je als motorrijder namelijk overreden door een Big Rig of vlieg je met je sneeuwscooter een afgrond in omdat je een botsing te laat ontweek.

Niet te snel

Helaas heb je niet echt het gevoel dat je met een rotgang over de sneeuwvlaktes vliegt. Het snelheidsgevoel blijft een beetje achter vergeleken bij de complete chaos, de spectaculaire races en de mooie omgevingen. Ook het aantal modi is niet bijzonder te noemen. Je hebt de carrièremodus Festival Mode, je kunt tijdritten doen en verder kun je zowel off- als online met acht man tegen elkaar racen. Toch is dat geen regelrechte ramp, aangezien Arctic Edge heerlijk racet. Daarbij wordt je bovendien ondersteund door lekker opzwepende muziek van onder meer Queens of the Stone Age en The Progidy.

Het eindoordeel van Bart Ruijter

Al met al weet MotorStorm: Arctic Edge op de PSP hetzelfde gevoel over te brengen als op zijn grote broer. Het sneeuwlandschap ziet er erg goed uit en door de variatie in zowel ondergrond als voertuigen steekt het landschap ook zó in elkaar, dat je iedere race weer jouw ideale route moet zien te vinden. Bovendien weet ook dit deel complete chaos en racespektakel op het scherm te toveren. Het is alleen jammer dat het even duurt voor je dat ook echt meemaakt, aangezien de leercurve niet erg steil is. Ook het snelheidsgevoel is niet erg aanwezig. Ondanks dat brengt MotorStorm: Arctic Edge je een prachtige, chaotische, spectaculaire race-ervaring op Sony's handheld.

 • Pluspunten
 • Mooie landschappen
 • Optimale route zoeken
 • Chaos
 • Spektakel
 • Minpunten
 • Leercurve erg slap
 • Snelheidsgevoel blijft achterwege
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?